Hírmorzsák 2015-02-08 (21:15)

Griffin jobb könyökét megműtik, 2-6 hetet hagyhat ki emiatt, Lillard helyettesíti az All-Star gálán. Elhunyt a North Carolina legendás trénere, Dean Smith. Saunders szerint most nagy előny, hogy ő az edző is, nem csak az elnök. A Magic türelmes, nem siet az új vezetőedző kinevezésével. George Karl szeretne még egy lehetőséget az NBA-ben. Kerr egyáltalán nem gondolkodott azon, mi lenne vele, ha a Knicks ajánlatát fogadja el a nyáron. Tyler Johnsont két évre lekötötte a Heat.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin már jó ideje bajlódik egy fertőzéssel a jobb könyökében, de úgy tűnik, most jutott el arra a pontra, hogy nem húzhatja tovább: meg fogják műteni a jobb könyökét. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint 4-6 hetes kihagyás valószínűsíthető, de a csapatnál reménykednek abban, hogy két hét múlva visszatérhet Griffin, tehát az All-Star gála után - ekkor fogják megvizsgálni a beavatkozást követően, hátha játékra kész állapotban lesz.

Annyi biztos, hogy az All-Star gálát így ki kell hagynia Griffinnek, és ahogyan Kobe Bryant esetében, Adam Silver most sem sokáig gondolkodott: Damian Lillard lett a szerencsés, aki beugorhat sérülés miatt. Azt, hogy Griffin helyén ki lesz a kezdő, Steve Kerr, a nyugati csapat edzője fogja kijelölni csakúgy, mint Bryant esetében. A Portland TrailBlazers játékmestere azt mondta a Yahoo Sportsnak, hogy sajnálja Griffint, de nagyon hálás a lehetőségért, hogy ott lehet a gálán.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Tom Powersnek (Pioneer Press) arról beszélt, hogy miért előnyös az, hogy mindkét posztot ő birtokolja a csapatnál. Szerinte ha egy tapasztalt edzője lenne, akkor az állandóan az irodájába járna és mindenkit el akarna cserélni, mert azonnali eredményeket szeretne. Ha fiatal edzője lenne, az pedig állandóan a győzelmek miatt aggódna, az idősebb játékosokat részesítené előnyben, őket játszatná, míg a fiatalokat a háttérbe szorítaná.

Az Orlando Magicnél egyelőre nem kapkodnak kinevezni az új vezetőedzőt, Sam Amick (USA Today) forrásai szerint hagynak maguknak elég időt arra, hogy több lehetséges jelölttel is tárgyaljanak. George Karl esetében sem akarnak semmit sem elsietni, tegnap sem akartak a Sacramento Kingses pletykák ellenére sem. Karl egyébként pár napja twitteren jelezte, hogy hiányzik neki az NBA, és nagyon szeretne még legalább egy lehetőséget a ligában. Tetszik neki a Magic gyorsasága, illetve a fiatalok képzettsége is.

A Golden State Warriors trénerétől, Steve Kerrtől azt kérdezték, gondolt-e a szezon közben arra, hogy mi lenne most, ha a nyáron a New York Knicks vezetőedzői posztját fogadja el. Kerr Diamon Leungnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy szokott hazudni azzal kapcsolatban, min elmélkedik vagy min nem, de most az igazat mondja: egyáltalán nem gondolkodott azon, mi lenne vele a Knicksnél.

Óriási veszteség érte a mai napon az amerikai kosárlabdázást, ugyanis 83 éves korában elhunyt a North Carolina egyetem legendás trénere, a Tar Heelst 1961-től 1997-ig irányító Dean Smith. Visszavonulásakor ő nyerte a legtöbb mérkőzést az NCAA történetében, kétszer vezette bajnoki címre csapatát (1982 és 1993), 13-szor nyerte meg az ACC tornát, 11-szer jutott be az NCAA torna négyesdöntőbe, 1976-ban pedig olimpiai bajnoki címre vezetette az amerikai válogatottat is. Michael Jordan ma este adott interjújában mentorának, tanárának, második apjának nevezte Smith-t.

A Miami Heat kétéves szerződést kötött Tyler Johnsonnal - úgy tűnik, hogy a hátvéd az előző 10 napos szerződése alatt igencsak meggyőzte Pat Riley-ékat arról, hogy fogják tudni használni a jövőben is, ami Norris Cole és Mario Chalmers pocsék formáját látva nem csoda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus