Hírmorzsák 2015-02-09 (21:15)

LeBron twitteren üzent Love-nak, majd tagadta, hogy neki szólt volna be. Steven Adams jobb keze eltört, három hetet kell kihagynia. Ranadive zöld utat adott D'Alessandrónak Karl leigazolására. Anthony Davis nem játszik ma este, Muhammad és Bargnani azonban visszatérnek - utóbbiról Derek Fisher azt mondta, fantasztikus játékos. Vince Cartert az All-Star után vizsgálják újra. A Memphis twittere trollkodott a Ha(w)ks elleni győzelem után. Ray Allen a jövő hét elején dönt a folytatásról. Mo Williams iránt érdeklődhet a Charlotte. A Warriors segéd GM-je szerint nem akarják semmivel sem elrontani a csapaton belüli kémiát. Kijött az új Jordan-kollekció.

A Cleveland Cavaliersnél kezdett minden kifejezetten jó irányt venni, aztán LeBron James vasárnap hajnalban tweetelt egyet, ami megkavarta az állóvizet. Kevin Love még a nyáron azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát a Cavsnél, de nem próbál meg túlságosan beilleszkedni, csapattásai is azt mondták neki, hogy inkább próbáljon meg önmaga lenni. Love a "fit out" kifejezést használta, LeBron pedig a hétvégén ugyanezt írta név nélkül: "itt lenne az ideje, hogy ne önmagad légy, hanem beilleszkedj, hogy valami igazán különleges dolog része legyél".

James pár riporternek elmondta, hogy nem véletlenül használta ugyanazt a kifejezést, de a nagy nyilvánosság előtt tagadta, hogy Love-ra utalna ez a dolog. LeBron azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy ez a tweetje még csak nem is a csapattal kapcsolatos, inkább általánosságban az embereknek szólt. Ahhoz már hozzászokott, hogy bármit ír vagy mond, azt kiforgatják vagy próbálnak olyat belemagyarázni, ami nincs is benne. Ez viszont ettől függetlenül csak egy általánosság volt tőle, nem szánta konkrétan senkinek, és ha valakivel baja van, annak szemtől szembe mondja meg azt, nem a social médián keresztül fog üzengetni.

Az Oklahoma City Thundernek nincs túl sok szerencséje a sérülésekkel idén, most Steven Adams jobb keze tört el, meg is műtötték a centert, és nagyjából három hetet kell kihagynia a középjátékosnak.

Azt továbbra sem tudni, hogy a Memphis Grizzlies swingmanje, Vince Carter mennyi időt hagy még ki, de állapotát az All-Star gála után vizsgálják meg újra. Mint ismert, Carter január 29-e óta nem játszik, akkor a bal lábfejében elszakadt egy szalag. A hírek szerint felépülése normálisan halad, további vizsgálatokra pedig jövő héten kerül sor. A Memphishez tartozik a ma hajnal egyik trollkodása, hivatalos twitter oldaluk ugyanis az alábbiakat írta: "jó meccs volt, Haks (ma este nem volt W)".

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Vivek Ranadive, a Sacramento Kings tulajdonosa biztosította a GM-et, Pete D'Alessandrót, hogy ő hozhatja meg a végső döntést abban a témakörben, ki legyen a csapat vezetőedzője. A hírek szerint DeMarcus Cousins képviselőinek ellenállása George Karl irányába csökkent, de teljesen mindegy is, mennyire tiltakoznak ellene, D'Alessandroé ugyanis a döntés, és eddig ő volt a legnagyobb támogatója Karl kinevezésének.

Ric Bucher (Bleacher Report) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Kings meg is tette szerződésajánlatát Karlnak. Ailene Voisin (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy Ranadive és D'Alessandro azt is vizsgálják, mennyire lehet hosszútávú megoldás Karl, milyen az egészségi állapota a 63 éves szakembernek, aki már kétszer is volt rákos.

Brian Windhorst (ESPN) is megerősítette Sam Amico tegnap esti információit, miszerint Ray Allen hamarosan dönteni fog, hol folytatja pályafutását - állítólag közvetlenül az All-Star hétvége után. Allennel továbbra is tartja a kapcsolatot a Washington Wizards, a Cleveland Cavaliers, az Atlanta Hawks, a Golden State Warriors, a San Antonio Spurs, a Miami Heat és a Los Angeles Clippers is. Windhorst úgy tudja, hogy az is döntő tényező lesz Allen csapatválasztásánál, hogy melyik együttesnél mekkora szerepet szánnak neki.

Az Allenhez hasonlóan szabadügynök státuszban lévő Miroslav Raduljica Los Angelesben járt nemrég, és egy második orvosi szakvéleményt követően úgy döntött, hogy öt hétig rehabra megy - pihentetni kell bokáját, miután megzúzódott a csont.

A Minnesota Timberwolvesnál egyelőre minden csendes. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) is csak cáfolni tudta az eddigi pletykákat. Chris Mannix (Sports Illustrated) azon elmélkedett még a múlt héten, hogy a Dallas Mavericks és a Washington Wizards lehetnek a Minnesota cserepartnerei, ha Kevin Martinról van szó, ám Wolfson forrásai szerint egyik csapat sem kereste még a Timberwolvest a dobóhátvéd miatt. Wolfson úgy tudja, hogy a Charlotte Hornets is érdeklődhet Mo Williams iránt, de az irányítóval kapcsolatban sincs közel egyetlen konkrét üzlet sem.

A Minnesotához tartozik, hogy hajnalban, az Atlanta Hawks ellen már Shabazz Muhammad is visszatérhet. Még egy sérülésből felépülő van - Andrea Bargnani készen áll, hogy lejátssza harmadik meccsét is ebben a szezonban ma este, a Miami Heat ellen. A New York Knicks trénere, Derek Fisher azt nyilatkozta Al Iannazzone-nak (Newsday), hogy szerinte Bargnani fantasztikus játékos, és a benne rejlő potenciál miatt nagyon is érdekes lehet a Knicks számára.

Egy kimaradó is van ma, az ugyanis eldőlt, hogy a New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis nem játszik hajnalban, a Utah Jazz elleni találkozón.

A Golden State Warriors segéd GM-je, Travis Schlenk nyilatkozott a 95.7 The Game rádióműsorban. Schlenk elmondása szerint a korábbi években jó csapataik voltak, talán nem bajnokesélyes, de PO-ra esélyes. Ebben az idényben azonban azt tanácsolta Bob Myers GM-nek, hogy csak annyi a feladatuk, hogy ne rontsák el azt, ami adott számukra. Jó a mérlegük és a mutatott játékuk is, és nem szeretnének csak azért lépni valamit, hogy tegyenek valamit, közben pedig lehet, hogy elrontják azt a nagyon jó csapaton belüli kémiát, ami jelenleg adott a klubnál. Aktívak, sokat tárgyalnak, de óvatosak is egyben.

Végül pedig az új Jordan cipő:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus