Hírmorzsák 2015-02-10 (10:45)

Antetokounmpo és Westbrook a hét játékosai. Carmelo bal térde megint megsérült, az All-Star után valószínűleg befejezi az idényt. Nurkic helyettesíti Adamst a Team World csapatban. Griffint megműtötték, három hét múlva vizsgálják. Dolant nem bünteti a liga. Legkorábban 2016/17-ben lesz bevezetve az új PO-rendszer. Az All-Star szünet előtt még Corbin irányítja a Kingst, közel állnak egy 4 éves megegyezéshez Karllal, de több játékos sem akarja a trénert. A Hornets és a Timberwolves Troy Danielsről és Mo Williamsről tárgyaltak. A Wizards Will Bynumot akarja, ha Ray Allen nem őket választja. Sanders továbbra is eltiltott. Dudley szívesen maradna a Bucksnál hosszútávon is. D-Liga (Capela, Nick Johnson).

A Milwaukee Bucks csatára, Giannis Antetokounmpo, illetve az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A görög kosaras 3-1-es héten van túl csapatával, ezalatt ő 19.5 pontot, 11.0 pattanót, 3.3 gólpasszt és 1.8 blokkot átlagolt úgy, hogy 63.3%-kal dobott a mezőnyből. A Rockets ellen, február 6-án 27 ponttal és 15 pattanóval egyéni csúcsot állított fel mindkét kategóriában, LeBron James mögött pedig a második legfiatalabb kosaras lett, aki ilyen statisztikákat ért el.

Westbrook 34.4 pontot, 9.3 pattanót, 9.0 gólpasszt és 2.5 szerzett labdát tett a közösbe fellépésenként az előző héten, amelyen a Thunder a Buckshoz hasonlóan 3-1-et produkált. Február 6-án ő is illusztris társaságba lépett: Wilt Chamberlain, Elgin Baylor és Kobe Bryant után a negyedik játékos lett a liga történetében, akinek egymás utáni meccseken sikerült elérni legalább 45 pontot, 5 pattanót és 5 gólpasszt.

Steven Adams tegnap hajnalban eltörte a kezét - meg is műtötték már -, így az All-Star gála Team World - Team USA meccsén sem lehet majd ott. Helyét a Denver Nuggets bosnyák centere, Jusuf Nurkic veszi majd át az első- és másodévesek mérkőzésén.

Adams mellett megműtötték tegnap a Los Angeles Clippers sztárját, Blake Griffint is - az erőcsatárt három hét múlva vizsgálják újra, annyit tehát biztosan kihagy.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony ma hajnalban megint rásérült bal térdére, és saját maga nyilatkozta Al Iannazzone-nak (Newsday), hogy egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ő is belássa, be kell fejeznie a szezont. Szerinte kis dolgokat csinál csak a pályán, eléggé le van szabályozva a mozgása és a játéka is, nincs elég erő abban sem, mikor elrugaszkodik a talajtól. A terv egyébként az, hogy a vasárnapi All-Star főmeccsen még mindenképpen játszik, és valamikor ezt követően megműtteti a sérült testrészt.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy James Dolant, a csapat tulajdonosát nem fogja megbüntetni a liga amiatt az e-mail miatt, amiről már mi is írtunk tegnap délelőtt. Adam Silver azt mondta ezzel kapcsolatban Tim Bontempsnek (New York Post), hogy Dolan tökéletes példája a New York-i embernek. Kapott egy rosszindulatú levelet, ő pedig egy rosszindulatú levéllel válaszolt rá.

Silver az új PO-rendszerrel kapcsolatban is nyilatkozott Jeff Zillgittnek (USA Today). A commish azt mondta, hogy természetesen nagy erőkkel keresik a megoldást, hogy a legjobb csapatok mérkőzzenek meg egymással a rájátszásban, de óvatosabban is fogalmazhatott volna korábban. A konferenciák rendszere nem véletlenül alakult ki náluk, mielőtt változtatnának a PO-ba jutás szabályain, azelőtt nagyon komoly tanulmányokat kell folytatniuk az utazással kapcsolatban - például hogy hogyan kellene a menetrendet megcsinálniuk, hogy ha egy keleti és egy nyugati parti együttes csapna össze, akkor ők ne szenvedjék ezt meg. Silver azt is elmondta, hogy legkorábban a 2016/17-es idényben lesz változtatás, korábban biztosan nem - tehát a következő idényben még marad a jelenlegi felállás.

A Sacramento Kingsnél egyelőre minden marad a helyén, a csapat ugyanis közölte Tyrone Corbinnal, hogy a következő két meccsen - ma este Chicagóban, utána pedig Milwaukee-ban - még mindenképpen ő ül a kispadon.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy közben egyre közelebb állnak a megegyezéshez George Karllal egy négyéves szerződésben, amely alapján 4-5 millió dollár között keresne a tréner évente - Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a szakember évi 5 milliót akar és csapatopció nélküli kontraktust -, és Karl rögtön a szerdai, Bucks elleni meccs után ki lesz nevezve. A történetben megint van egy csavar: Jason Jones (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy több játékosnak is gondja lenne ezzel, mert nagyon nem tetszett nekik az a kampány, amit Karl a médiában folytatott azért, hogy megszerezze az állást.

Szintén ide tartozik, hogy a Kings és Quincy Miller útjai egyelőre elválnak egymástól, a kiscsatár részt vesz majd a D-Liga All-Star meccsén, a RealGM forrásai szerint azonban a hétvégét követően újra tárgyalóasztalhoz ülnek, ugyanis a kaliforniai együttes szeretné Millert megtartani az idény végéig. A játékos kétszer 10 napig volt a Sacramento játékosa, ezalatt 6 meccsen 10.2 percet, 2.8 pontot, 2 pattanót és 1 szerzett labdát átlagolt.

A már említett Wojnarowski jelezte, hogy a Minnesota Timberwolves és a Charlotte Hornets tárgyaltak egy olyan cseréről, amelyben Mo Williams és Troy Daniels is Michael Jordanékhez került volna, viszont ezek a beszélgetések az elmúlt pár napban megálltak.

J. Michael (CSN Washington) értesülései szerint a Washington Wizards még mindig Ray Allenre vár, de ha nem hozzájuk igazol a dobóhátvéd, akkor Will Bynum az elsőszámú célpontjuk - a Detroit Pistons egykori irányítója jelenleg Kínában játszik.

A Milwaukee Bucks centere, Larry Sanders továbbra is eltiltását tölti - egészen addig teszi mindezt, amíg a rehabprogramját el nem végzi a drogellenes szabályok megsértéséért eltiltott kosaras. A csapat azt mondta, hogy Sanders eddig mindent úgy csinált, ahogy a liga kérte tőle, de úgy tűnik, nem végzett még a teljes rehabbal.

Szintén a Buckshoz tartozik, hogy Jared Dudley Gery Woelfellel (Milwaukee Journal Sentinel) beszélgetett a jövőjéről. Dudley elmondása szerint szkeptikus volt kissé, mikor Milwaukee-ba cserélték a Clipperstől, de egy fél szezon elég volt ahhoz, hogy úgy gondolja, évekig itt szeretne játszani. Úgy fogalmazott a swingman, hogy szeretne minél tovább kosarazni, minél hosszabbra nyújtani karrierjét, a Bucks pedig egy kitűnő csapat. Nagyon fiatalok, évről évre egyre jobbak lesznek, úgyhogy szeretne maradni.

D-Liga hírek. A Houston Rockets visszahívta a Rio Grande Valley Viperstől Clint Capelát és Nick Johnsont is - előbbi negyedjére, utóbbi harmadjára járt lent.

A végére pedig a Thunder új, meccs előtti "kézfogó-showja" - most, hogy Adams nincs, újra elővehették a nehezebb figurákat is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus