Hírmorzsák 2015-02-11 (10:30)

Korver veszi át Wade helyét az All-Star főmeccsén, Anthony Davis és Jimmy Butler játéka is kérdéses. Cousins George Karlról és az egész történetben játszott szerepéről beszélt - tovább folynak a tárgyalások a trénerrel. Afflalo első körösért eladó, öt csapattal is tárgyal a Denver (Bulls, Blazers, Heat, Kings, Clippers). Cole-ról tárgyal a Miami és a Detroit, Grangeren bukik egyelőre az üzlet. A Warriors érdeklődne Amare iránt. Nealt nem akarja elengedni a Wolves, a játékos azonban szeretné, ha kivásárolnák. Nick Youngot 1500 dollárra büntette csapata és fél a delfinektől, Barkley pedig az analyticsben jártas szakembereket osztotta ki (videó).

Adam Silver Dwyane Wade pótlása esetében sem sokat gondolkodott, már kijelölte helyettesét, aki az Atlanta Hawks vajkezű dobóhátvédje, Kyle Korver lesz. Korver a negyedik kosaras a keleti listavezetőtől, aki részt vesz majd a gála főmeccsén, és ott lesz a tripladobóversenyen is.

Újabb kérdőjel van a gálával kapcsolatban, miután az ESPN ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Anthony Davis játéka is kérdéses a főmeccsen. A New Orleans Pelicans erőcsatárának játéka állítólag azon múlik, hogy pályára tud-e lépni ma este, az Indiana Pacers ellen, miután vasárnap hajnalban vállsérülést szenvedett a Chicago Bulls elleni találkozón. Ha nem tudja vállalni a játékot a Pacers ellen, akkor könnyen elképzelhető, hogy az All-Staron sem lesz ott Davis - ő lenne a nyugati kezdőből a harmadik kieső Kobe Bryant és Blake Griffin után.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler is megsérült - még az Orlando Magic ellen húzódott meg jobb válla, ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen pedig rásérült erre. Egyelőre nem tudni, milyen súlyos a dolog, elképzelhető, hogy a holnap esti, Cleveland Cavaliers elleni összecsapást ki kell hagynia, de arról sem tudni pontosabbat, hogy az All-Staron ott lehet-e, ma lesz MRI vizsgálata. Maga az érintett annyit mondott, hogy fáj a válla.

A Sacramento Kings magasembere, DeMarcus Cousins kamerák elé állt, hogy tisztázza szerepét George Karl esetleges kinevezésével kapcsolatban. Cousins azt mondta, hogy akkor sem kérdezték meg, amikor Michael Malone edzőt kirúgták, és most sem konzultáltak vele. Reményei szerint hoznak egy döntést, ami mellett ki is fognak tartani. Karl egy tapasztalt, bizonyítottan jó edző, és ha mellette dönt a vezetőség, akkor ő támogatni fogja. Nem tetszik neki ez az egész téma a médiában, mert van most is trénerük, márpedig szerinte ez, ami most zajlik, egyáltalán nem fair Tyrone Corbinnal és a csapattal szemben.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint Cousins nem akarta, hogy Malone-t kirúgják, de Vivek Ranadive tulajdonos azt mondta neki, hogy nem volt más választása, mert az előző tréner összekülönbözött Pete D'Alessandro GM-mel, és ki is hagyott egy megbeszélést. A center azt szerette volna, hogy ha már így alakult, Mark Jackson legyen a csapat vezetőedzője, de végül Tyrone Corbin mellett döntött a vezetőség, azt azonban megígérték neki, hogy a jövőben konzultálnak vele - egyelőre tehát semmi nem úgy történik, ahogy Cousins szeretné.

Az ESPN ligaforrásokra hivatkozva hozta le hajnalban, hogy ha csak valami nagyon drasztikus és váratlan dolog nem történik a tárgyalások utolsó szakaszában, akkor Karl lesz a Kings következő vezetőedzője, és az All-Star gála után fogják kinevezni. Egyelőre még nincs bejelentve a megállapodás, de a Sacramentónál már úgy készülnek, hogy a szünet után Karl átveszi a csapat irányítását. David Aldridge (TNT) úgy tudja, hogy az alkudozások még mindig folytatódnak, Karl szerződésének negyedik évében valószínűleg lesz egy kivásárlási lehetőség meghatározott összegért.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint a Denver Nuggets továbbra is első körös draftjogot akar Arron Afflalóért cserébe. A coloradóiak öt csapattal is tárgyaltak már a dobóhátvédről: a Chicago Bullsszal, a Miami Heattel, a Portland TrailBlazersszel, a Sacramentóval és a Los Angeles Clippersszel. Őt valószínűleg előbb, nagyobb eséllyel cserélik el, mint Wilson Chandlert. Afflalo mellett a hírek szerint Randy Foye és Jameer Nelson is jó eséllyel távozhat a 19-ei deadline előtt.

Barry Jackson (Miami Herals) információi szerint a Miami Heat és a Detroit Pistons újra tárgyaltak egymással Norris Cole-ról. A Pistons a lejáró kontraktussal rendelkező Jonas Jerebkót adná cserébe, a Heat viszont a jövőre 2.2 milliós játékosopcióval rendelkező Danny Grangert is be akarja venni az üzletbe, őt pedig egyelőre nem akarja átvenni az autóvárosi alakulat.

Tim Kawakami (Bay Area News Group) forrásai szerint a Golden State Warriorst nagyon is érdekelné Amare Stoudemire, amennyiben az erőcsatárt kivásárolja a New York Knicks. Stoudemire Phoenixben volt Alvin Gentry segédedző játékosa, Steve Kerr vezetőedző pedig GM volt a Sunsnál ebben az időszakban, jól ismerik tehát STAT-ot.

A tegnap esti cserékhez tartozik, hogy a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders a riportereknek elmondta, nem tervezi kivásárolni Gary Nealt, ő úgy tekint a cserére, hogy kapott egy kitűnő kinti dobót. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) azonban úgy tudja, hogy a kosaras és képviselői megpróbálnak majd mindent annak érdekében, hogy sikerüljön kivásároltatni Nealt, nem nagyon szeretnék, hogy a játékos ebben az idényben a Timberwolvesnál játsszon.

A végére két nyilatkozat maradt. Az egyiket a Los Angeles Lakers swingmanje, Nick Young adta Rachel Nicholsnak (NBA on TNT), amelyben elárulta, ő bizony fél a delfinektől. Swaggy P szerint a hír igaz, mert az egyik megpróbálta egyszer megölni. Szintén hozzá tartozik, hogy 1500 dollárra büntette csapata, amiért elkésett edzésről. Byron Scott vezetőedző azt mondta, hogy korábban is előfordult már ez, és nem nagyon érdekli, most min jár játékosa esze, de azt akarja, hogy arra koncentráljon, amire a szezon korábbi szakaszában.

A másik nyilatkozat pedig Charles Barkley-é, akinek Daryl Morey szólt be, mire Sir Charles elővette az analyticsben jártas embereket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus