Hírmorzsák 2015-02-11 (21:30)

Karl és a Kings már megegyeztek? Ellentmondók az információk. A Hornets Stephensont és Zellert adta volna Lopezért az elmúlt hónapban. Gay szerint igazi sokk volt, ami az elmúlt hetekben, napokban történt a Kingsnél. Stoudemire-re a Phoenix a legnagyobb esélyes, ha kivásárolják. Melo nem fog játszani az All-Staron, ha a térde nem engedi. Kirilenko felesége megszült. Magic kérdőre vonta Jim Busst, szerinte Kobe-nak "zsarolnia" kellene a tulajt. Bernard James a Mavsnél. Újabb legendás edző, ezúttal Jerry Tarkanian hunyt el.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings és George Karl megegyeztek egymással, a veterán tréner a kaliforniai együttes új vezetőedzője. A hivatalos bejelentésre Marc Stein (ESPN) értesülései szerint péntekig kell várni - ma még Tyrone Corbin ül majd a Kings kispadján. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint még mindig nincs megegyezés a két fél között, a negyedik évi opcióról és az esetleges lockout alatti fizetésről tárgyalnak még a felek - Sam Amick (USA Today) megerősítette ezt.

A Kingstől Rudy Gay is megszólalt, ő a Washington Postnak nyilatkozott az idei eseményekről, amiket úgy írt le, hogy teljes sokk volt számukra. Mindettől függetlenül azonban végezniük kell a munkájukat, hiszen profi kosarasok, mindent meg kell tenniük minden meccsen, hogy győzzenek. Hallják ők is a híreket, és mivel fiatal csapatuk van, ezek megzavarják őket. Szerinte Corbint tisztelni kell, mert ezektől a pletykáktól függetlenül ő is minden nap maximálisan végezte a munkáját, igazi profi volt. Csak a meccsek érdekelték, illetve az, hogy minél több győzelmet szerezzenek.

Jordan Schultz (NBC) értesülései szerint attól függ Amare Stoudemire kivásárlása, hogy mennyi pénzről hajlandó lemondani. Amennyiben meg tud egyezni a New York Knicksszel, akkor Schultz forrásai szerint a Phoenix Suns a legesélyesebb a leigazolására. STAT ügynöke, Happy Walters Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy nem volt még tárgyalás a kivásárlásról ügyfele és a csapat között. Stoudemire csak akkor megy bele ebbe, ha James Dolan tulajdonos is áldását adja. Berman forrásai szerint a tulajnak nincs ellenvetése, de az újságíró úgy tudja, Carmelo Anthony nagyon szeretné, ha Amare a Knicksnél maradna. Maga az érintett annyit mondott, hogy mindenét a Knicksnek adta, a testét, a lelkét és a szívét is. Most is így van ez, elkötelezett a kosárlabda, New York állam és a Knicks irányába.

Ha már szóba került Carmelo Anthony, akkor folytassuk vele. A Knicks sztárja a Newsdaynek elmondta, hogy a bal térdében a szalagokkal van inkább gond, de ha megműtik, akkor nyolc héten belül felépül, így jóval a következő idény edzőtáborának kezdete előtt fel fog épülni. Az All-Star gáláról elmondta, hogy mivel New Yorkban lesz, nagyon szeretne játszani, de ha nem tud, akkor nem fog. Hiába szeretne a közönsége előtt játszani, nem fogja erőltetnie a dolgot, ha nem megy, nem megy.

Új játékos "kerülhet vissza" a ligába, miután Robert Widrem (NetsDaily) értesülései szerint Andrei Kirilenko felesége fiúgyermeket szült. Az orosz kosaras nem részletezte az elmúlt hónapokban, milyen családi dolog miatt nem tud a kosárlabdára koncentrálni, a Philadelphia Sixers eltiltott listára is tette, de most úgy tűnik, lehet esély arra, hogy Kirilenko csatlakozik a Phillyhez, esetleg kivásárolják még időben ahhoz, hogy egy PO-csapathoz csatlakozhasson idén.

Szintén Widrem hozta a hírt, hogy a múlt hónapban a Charlotte Hornets Lance Stephensont és Cody Zellert ajánlotta Brook Lopezért cserébe, és már készen álltak arra, hogy felhívják a ligát a csere véglegesítése érdekében. Widremnek Nets források cáfolták ezt a hírt, állítólag ennyire közel sosem volt a megegyezés a két fél között.

A Los Angeles Lakersnél komoly "belső" viszályok vannak, ehhez az elmúlt években hozzászokhattunk. Magic Johnson az ESPN First Take című műsorában mondta el, komoly kérdés számára, hogy Jim Buss képes lesz-e változtatni a franchise jelenlegi helyzetén, képes-e nyerő csapatot összerakni. Magic szerint a tulaj görcsösen próbálja bizonyítani mindenkinek, hogy jól tette az édesapja, hogy rá hagyta a csapatot, nem konzultál senkivel, aki segíthetne neki egy tényleg jó gárdát összerakni - olyat, amellyel álmát, az NBA bajnoki címet elérhetné. Johnson Stephen A. Smith rádióműsorában azt is hozzátette, hogy szerinte Kobe Bryantnek azt kellene mondania Bussnak, hogy ha nem tud leigazolni valakit "ezek közül" a szabadügynökök közül, akkor ő egyszerűen nem játszik a következő idényben.

A Dallas Mavericks hivatalosan is 10 napos szerződést kötött Bernard Jamesszel - ma este játszik még a texasi alakulat, majd az All-Star szünet után 19-20-án is.

A végére pedig egy újabb nagy veszteség az NCAA-nek és az amerikai kosárlabdának, ugyanis 84 esztendő korában, pár nappal Dean Smith után elhunyt a UNLV egyetem legendás trénere, Jerry Tarkanian is. 1990-ben bajnoki címet nyert csapatával és négyszer jutott be a Final Fourba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus