Hírmorzsák 2015-02-12 (21:30)

Karl 4 évre 14.5 millióért a Kingsnél, Corbin is marad a csapatnál. Jimmy Butler nem lesz ma és a Skills Challenge-n sem, utóbbin Schröder helyettesíti majd. Covington, Papanikolaou és Dellavedova is bekerültek az újoncok-másodévesek meccsre. Love játéka kérdéses ma este. Steph Curry bokájára komoly műtét is várhatott volna 2012 nyarán. A Blazers, a Hawks és a Warriors vannak csak a Top10-ben támadásban és védekezésben is. Stauskas iránt érdeklődik a Bucks. Goran Dragicért legalább egy első köröst kell adni. Kanter ügynökei szerint a török elit játékos. Az Orlando cserélné Nicholsont. Lucas III még 10 napra a Pistonsnál. Irving az új Foot Locker reklámban (videó).

A Sacramento Kings és George Karl szappanoperája - legalábbis a pilot - lezárult, miután a mai napon a tréner 4 évre 14.5 millió dollárért megegyezett a kaliforniai klubbal a Yahoo Sports forrásai szerint. A szerződés tartalmaz egy 1.5 milliós kivásárlási lehetőséget a csapatnak a negyedik, egyébként 5 milliót garantáló évre. Karl ebben az idényben 1.25 millió dollárt fog keresni, és először az All-Star gála után, február 20-án ül majd a csapat kispadján tétmeccsen. A gárdát eddig irányító Tyrone Corbin a vezetőség segítőjeként tevékenykedik tovább a franchise-nál.

Az All-Star gálával kapcsolatban természetesen további változások is történtek a délután, este folyamán. Biztossá vált, hogy a Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler vállsérülés miatt nem játszik sem ma este, a Cleveland Cavaliers ellen, sem az All-Star szombat Skills Challenge versenyszámában. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) értesülései szerint az Atlanta Hawks cserirányítója, Dennis Schröder veszi át a helyét, de a Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, hogy Butler a főmeccsen ott lesz - ez egyelőre kérdéses.

Az újoncok - másodévesek meccsen nem Kostas Papanikolaou, hanem a Cleveland Cavaliers hátvédje, Matthew Dellavedova került be Kelly Olynyk helyére. A görög játékos is ott lesz, de Jusuf Nurkic helyén - a bosnyák center hiába került be Steven Adams helyett, már lefoglalta a repjegyét Boszniába. Van egy újabb csere, ugyanis a Philadelphia Sixers irányítója, Michael Carter-Williams sem tudja vállalni a játékot, helyét pedig csapattársa, Robert Covington veszi át.

A hajnali Bulls-Cavsen nem biztos, hogy Butler lesz az egyetlen nagy hiányzó, ugyanis Kevin Love játéka is kérdéses, 50-50, hogy tudja-e vállalni a meccset ma hajnalban beszedett szemsérülése miatt. Az erőcsatárnak Mario Chalmers vágott oda a Miami Heat elleni találkozó harmadik negyedében, és saját elmondása szerint 20-30 percig csak homályosan látott. Ezt követően kitisztult a látása, és nagyon örült, hogy sikerült az előnyüket megtartaniuk. Könnyen elképzelhető az is, hogy Love vállalja a mai összecsapást, de védőszemüveg lesz rajta.

A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry MVP-szezont fut, de a 2011/12-es szezont követően óriási kérdőjelek voltak körülötte, krónikus bokasérülése volt, és az is felmerült, hogy szerkezetileg, műtéttel helyre kell tenni a csontjait - ez komoly befolyással lett volna pályafutására. Azon a nyáron kés alá is feküdt a játékmester, de csak ki kellett takarítani a testrészt az oda nem illő részektől, így egyrészt az edzőtáborra készen is állt a játékra, másrészt azóta nincs is semmi baja.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy ők, a Portland TrailBlazers és az Atlanta Hawks az a három együttes az All-Star szünet előtt, amely Top10-ben van mind támadási hatékonyságban, mind a védekezésben.

Gery Woelfel (Milwaukee Journal Sentinel) forrásai két fontosabb dolgot is említettek az újságírónak a mai napon. Egyrészt a Milwaukee Bucks még mindig érdeklődik a Sacramento Kings dobóhátvédje, Nik Stauskas iránt - a tavalyi drafton 8. helyen húzott játékos komoly eséllyel elhagyja a Kingst még az idei deadline előtt. Másrészt Woelfel úgy tudja, hogy a Phoenix Suns első körös draftjogot akar a nyáron szabadügynökké váló Goran Dragicért. Az újságíró értesülései szerint valószínűleg meg is kapják ezt, és a Houston Rocketsre érdemes figyelni - ők régóta meg akarják szerezni a szlovén hátvédet.

A Buckshoz tartozik egy aranyos történet is: a Milwaukee a Sacramentóval játszott ma hajnalban, a Kings játékosa, Reggie Evans pedig meccs közben kérdezte meg Giannis Antetokounmpót, hogy mégis hány éves. Mikor a görög játékos megmondta, hogy 20 éves, Evans kicsit ledobta a vasmacskát.

A cserepletykákhoz tartozik az is, hogy Zach Lowe (Grantland) információi szerint Enes Kanter képviselői úgy érzik, a török magasember elit játékos, és bár ez nem meglepő, hiszen az ügynökök gyakran magasztalják túl játékosaikat, Lowe úgy tudja, hogy a Kantert körülvevő emberektől különösen "fáznak" a szakvezetők, nem lesz tehát egyszerű cserepartnert találnia a Jazznek. Marc Stein (ESPN) délután jelentette, hogy az Orlando Magic elérhetővé tette Andrew Nicholsont. A 25 éves erőcsatár játékideje drasztikusan csökkent, ebben az idényben 18 meccsen mindössze 8.9 percet átlagolt.

A Detroit Pistons egy második 10 napos szerződést is kötött John Lucas III-del - az irányító hat meccsen 12.8 percet, 4.8 pontot és 4.0 gólpasszt átlagolt az autóvárosiaknál.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers sztárja, Kyrie Irving az új Foot Locker reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus