Hírmorzsák 2015-02-13 (10:30)

Melo még az All-Staron játszani akar, utána valószínűleg befejezi az idényt. Carter-Williamst Payton helyettesíti a Skills Challenge-en, Davis helyét pedig Millsap veszi át a Shooting Starson. Jameer Nelson iránt a Wizards és a Heat érdeklődik. Kerr szerint még mindig nagyon sokat kell tanulnia az edzői szakmáról. Hollins arra számít, hogy a Nets kerete változatlan marad a deadline-ig. Dudley a teljes előző idényt sérülten játszotta végig, örül, hogy a Buckshoz került, és hogy egészségesen játszhat. Klay Thompson az Anta cipőgyártónál.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN rádióműsorában elmondta, továbbra is az a terve, hogy játszik az All-Star gála vasárnapi főmeccsén, még ha csak egy pár percre lesz is képes pályára lépni, mert szeretné megtisztelni azokat, akik beszavazták a keleti kezdőcsapatba. Azt is hozzátette azonban, hogy nagyon valószínű, hogy ezt követően befejezi az idényt, mert el kell kezdenie gondolni a jövőre is. Le fog ülni a saját embereivel, illetve a megfelelő emberekkel, és meg fogják vitatni, mi a legjobb megoldás arra, hogy a sérüléseit maga mögött hagyja, és teljesen rendbe tudják őt hozni.

Maradjunk az All-Starnál, megint voltak cserék. Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Philadelphia Sixers irányítója, Michael Carter-Williams nem tud résztvenni az újoncok-másodévesek mérkőzésen, de nem lesz ott szombaton a Skills Challenge versenyszámban sem, helyét pedig az Orlando Magic újonc játékmestere, Elfrid Payton vette át. A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis természetesen nemcsak a főmeccsről, hanem a szombati Shooting Stars csapatversenyről is hiányozni fog, az ő szerepét ebben a számban Paul Millsap kapta meg. Előbbi Jeff Teague-gel csap össze az első körben majd, utóbbi pedig Scottie Pippennel és Elena Delle Donne-nal lesz egy csapatban.

A RealGM információi szerint a Washington Wizards és a Miami Heat is tárgyalt nemrég a Denver Nuggets-cel Jameer Nelsonnal kapcsolatban. A veterán irányító jelenleg Achilles-sérüléséből lábadozik, de elvileg az All-Star gála után játszhat is. Egyelőre nincs közel a megállapodás egyik fronton sem, Nelson ráadásul egyre jobban érzi magát a coloradóiaknál. A játékmester iránt a Cleveland Cavaliers is érdeklődött még akkor, amikor a kosarast a Boston Celtics árulta, ám azóta ez a szál meghalt.

Bár a Golden State Warriors vezeti a ligát, vezetőedzőjük, Steve Kerr Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy még mindig nagyon sok tanulnivalója van arról, hogyan legyen jó NBA edző. Szerinte a legfontosabb az, hogy még mindig tanulnia kell a szakmát, éreznie kell a ritmust, a mindennapos rutint, a játékosokkal minél szorosabb kapcsolatot kell kialakítania, egy hullámhosszon kell velük lennie, és közben biztosítania kell azt is, hogy a jó irányba haladnak. Kerr szerint folyamatosan fejlődik, de ez elengedhetetlen is, nagyon sok minden történik a ligában, és mindenkinek résen kell lenni.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins Tim Bontempsnek (New York Post) elárulta, arra számít, hogy a 19-ei deadline után is ugyanaz lesz a rendelkezésére álló keret, mint jelenleg. Bár a Nets nagyon szeretné elcserélni Brook Lopezt, Joe Johnsont és Deron Williamst, a kereslet irántuk nagyon kicsi - főleg Williams esetében. Teljesen szélnek ereszteni a gárdát nincs értelme a Brooklyn számára, hiszen első körös pickjüket kicserélheti sajátjával a jelenlegi keleti éllovas, az Atlanta Hawks, így még tankolniuk sem érdemes.

A Milwaukee Bucks swingmanje, Jared Dudley Arash Markazinak (ESPN) elmesélte, hogy a teljes előző idényt úgy játszotta le, hogy egy törés volt a jobb térdében - tette mindezt a Los Angeles Clippers vezetőedzőjének, Doc Riversnek kérésére. A játékos úgy gondolta, hogy erre a szezonra teljesen egészséges lesz, és így még inkább tudja majd segíteni csapatát, ám az off-szezonban elcserélték a Buckshoz, amiért nagyon hálás is. Szerinte nem is történhetett volna jobb dolog vele. Milwaukee-ban teljesen rendbe hozták, ilyenkor pedig az a játékos tud lenni, akit most is lehet látni, vagy aki a Phoenix Sunsnál volt.

A végére pedig egy kevésbé jelentőségteljes hír: Klay Thompson a kínai Anta cipőgyártóval írt alá szponzori szerződést. A Golden State Warriors dobóhátvédje eddig a Nike cipőit reklámozta, és most a Kevin Garnettet és Rajon Rondót is soraiban tudó Antához "igazolt át".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus