Hírmorzsák 2015-02-15 (15:30)

A Játékosok Szakszervezete visszautasította a mesterségesen visszatartott fizetési sapka ötletét. Millsap nem az érzelmei alapján dönt majd a nyáron. Marc Gasol, Aldridge és LeBron is szépen nyilatkoztak New Yorkról. Beverley szeret a Rocketsnél lenni, de a nyári dolgait az ügynökére hagyja. Silver több dologról is beszélt (PO-rendszer, alsó korhatár, Atlanta eladása, afrikai meccs). Megvan a 12 név, akik közül kikerülhetnek a Hírességek Csarnokába idén beválasztottak - Mutombo, Hardaway és Kevin Johnson is bekerülhetnek. A Kings Afflalóról, Wilson Chandlerről, Reggie Jacksonról és Jerebkóról is tárgyalt. A Cavs érdeklődik Nelson iránt. A Heat sokra tartja Goran Dragicot és Jacksont. SVG pedig kijelentette, hogy Monroe nem eladó.

Az All-Star hétvége alatt természetesen maga a főmeccs, illetve az ezt megelőző versenyek mellett más is történik, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Összeült például a Játékosok Szakszervezete, és nemcsak LeBron James vezetőségben elfoglalt posztjáról szavaztak, hanem arról is döntöttek, hogy belemenjenek-e abba a javaslatba, amelyet a tulajdonosok tettek feléjük, és amely 2016-tól, az új TV-szerződés elindulásától kezdve fokozatosan növelné a fizetési sapkát - ahelyett, hogy azon a nyáron hirtelen megugrana, sokak szerint 90 millió dollár környékére is akár. A válasz borítékolható volt: a játékosok visszautasították a tervezetet. Michele Roberts, a Szakszervezet vezetője szerint a kosarasok karrierje limitált ideig tart, úgyhogy nem nagyon akarnak egy ilyen dologba belemenni, és bár lehet, hogy tesznek majd egy javaslatot ők is, arra még nem volt idejük, hogy ezt megvitassák.

A játékosokkal is több interjú készült. Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap például Nick Powellnek (NJ.com) elmondta, hogy bármennyire is jó volt hozzá csapata, Atlanta városa, illetve a szurkolók, ezek a tényezők nem befolyásolják majd nyári döntését, hogy hova igazol. Millsap elmondása szerint nagyon jó dolgokat élt át a Hawksnál, de ő nem az érzelmei alapján dönt, hanem az alapján, hogy hol tart a csapata, tud-e velük fejlődni, milyen a viszonya az edzővel, illetve magával a közösséggel. New Yorkról is megkérdezték természetesen - szerinte jó hely, és érzése szerint ő bárhol képes beilleszkedni.

A Memphis Grizzlies centerével, Marc Gasollal is leültek beszélgetni az újságírók ugyanerről a témáról. Gasol annyit mondott Mark Herrmannek (Newsday), hogy egyáltalán nem gondolkodik azon, hogyan dönt majd a nyáron. Majd eljön az idő, hogy meg kell ezt is tennie, és akkor minden lehetőséget számba fog venni, minden érvet és ellenérvet fel fog sorakoztatni az érte érdeklődő csapatokkal kapcsolatban. Rosszat természetesen ő sem mondott New Yorkról - Gasol szerint a világ egyik fővárosa.

A Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge a Phil Jackson és a Triangle Offense iránti elismeréséről beszélt, de Jesse Blancarte-nak (Basketball Insiders) lenyilatkozta, hogy a győzelem lehetősége és a boldogsága lesz a legfontosabb neki az off-szezonban, mikor csapatot fog választani. Fontos neki, hogy a vezetőséggel jól kijöjjön, hogy tetszen neki az az irány, amelybe halad az adott együttes, és azok a lépések, amiket a menedzsment megtesz annak érdekében, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek.

A Houston Rockets irányítóját, Patrick Beverley-t is megkérdezték arról, mit szólna ahhoz, ha a nyáron a New York Knicks játékosa lenne. Elmondása szerint ez nem rajta múlik, hanem az ügynökén. Nagyon szereti Houstont, ők adtak neki esélyt, hogy az NBA-ben játszhasson, de azt is tudja, hogy ez üzlet, úgyhogy az ügynökére hagyja a dolgokat.

A Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron Jamest is megkérdezték a Knicksről, és bár sok esély nincs rá, hogy New Yorkba igazoljon pályafutása bármely pontján, nagyon dicsérte a Madison Square Gardent. Elmondása szerint ha választhatna, hogy hol játssza le az alapszakasz 82 meccsét, akkor mindet az MSG-ben tenné meg, mert ez a stadion a kosárlabda Mekkája.

A commish, Adam Silver is kamerák elé állt. Elmondása szerint az Atlanta Hawks eladása jól halad, több komoly érdeklődő is van a csapat iránt. Augusztus 1-jén lesz egy meccs Afrikában, amelyen több NBA játékos is részt fog venni. Ez lesz az első ilyen jellegű mérkőzés az afrikai földrészen, de nem teljes csapatok lesznek, csak olyan játékosok, akik szívesen vállalják ezt a "túrát". Kitért arra is, hogy szeretné, ha 20 évre nőne a liga alsó korhatára, de megérti a másik oldalt is, és hogy miért ellenzik ezt. Arról is beszélt, hogy a rájátszást nem lesz egyszerű megreformálni, mert szerinte nincs tökéletes megoldás.

Nyilvánosságra hozta a liga annak a 12 embernek a nevét is, akik közül kikerülnek majd az idei Hall of Fame-be választottak - áprilisban dől el, hogy ki kerül be ténylegesen. A lehetséges jelöltek: John Calipari, Dikembe Mutombo, Tim Hardaway, Kevin Johnson, Bo Ryan, Lisa Leslie, Dick Bavetta, Jo Jo White, Spencer Haywood, Bill Fitch, Robert Hughes és  Leta Andrews.

Természetesen cserepletykákból is volt az utóbbi két napban, bár az All-Star hétvége alatt meglepően kevés volt a kiszivárgott beszélgetés.

Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings beszélt a Denver Nuggets-cel Arron Afflalóról és Wilson Chandlerről is, tárgyaltak az Oklahoma City Thunderrel Reggie Jacksonról, és a Detroit Pistonsnál is próbálkoztak Jonas Jerebkóért. A hírek szerint Nik Stauskast, Derrick Williamst és Jason Thompsont bocsájtanák áruba, de kétséges, hogy értük bárkit is kaphatnak a felsoroltak közül - még Jerebko esetében sincs túl nagy realitása, hogy pick nélkül le tudják bonyolítani az üzletet.

Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat nagyon sokra tartja a Phoenix Suns eladósorba került hátvédjét, Goran Dragicot, illetve az előbb már említett Reggie Jacksont is. Dragicra a hírek szerint a nyári szabadügynökpiacon mozdulnának rá, de valószínűleg nem lesz elég sapka alatti helyük a leigazolására, Jackson pedig korlátozott szabadügynök lesz - ha nem tudnak érte eleget ajánlani, valószínűleg ő sem a floridai együttest választja, vagy a Thunder meg fogja tartani.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers is érdeklődik Jameer Nelson iránt. A hét korábbi részében felmerült vele kapcsolatban a Washington Wizards és a Heat neve, de akkor arról szóltak a hírek, hogy Bostonból való elkerülését követően az ohióiak nem keresték őt - most úgy tűnik, hogy a cserehátvéd posztján erősíteni akaró Cavs mégis megpróbálja megszerezni Nelsont.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy világosan kinyilvánította, hogy Greg Monroe nem eladó. SVG Bob Wojnowskinak (Detroit News) elmondta, hogy azt ugyan nem tudják, hogyan gondolkodik Monroe, de ők még mindig hosszútávon számolnak vele. Mivel szabadügynök lesz, úgysem kapnának érte sok mindent, talán egy draftjogot, de nem fog elcserélni egy ilyen fontos láncszemet, majd utána bemenni az öltözőbe, és azt mondani a játékosoknak, hogy ettől függetlenül még a rájátszás a céljuk. Van Gundy úgy gondolja, esélyt kell adni ennek a társaságnak, hogy kihozzák magukból, ami bennük van, és bár soha ne mondd, hogy soha, de 99.9%-ra mondta, hogy Monroe-t nem cserélik el a deadline előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus