Hírmorzsák 2015-02-15 (21:45)

Barkley beszólt a Kingsnek, mert kikérték Cousins véleményét Karl kinevezése előtt, Cousins továbbra sem tiszteli Sir Charlest. D'Alessandro szerint ha Karl szabad, minden csapatnak őt kéne keresni először, ha új edzőt akar. Durant kifakadt, mert az újságírók sokat kérdezték Scott Brooks helyzetéről a Thundernél. Stephensonnak áldás lenne, ha Brooklynban játszhatna, szerinte fejben kell rendbe tenni magát. Wiggins szerint karrierje szempontjából a legjobb dolog volt, hogy a Timberwolveshoz került. Matthews csak az idei évre koncentrál, a nyárra nem. Isaiah Thomas nem idegeskedik a cserepletykák miatt, mivel úgy sincs ráhatása a dolgokra. All-Star Meme Top10 (videó).

Folytatódik a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins és a TNT szakértője, Charles Barkley közötti vita. Sir Charles nemrég azon akadt ki, hogy a Kings konzultált Cousinsszal, mielőtt megegyeztek volna új vezetőedzőjükkel, George Karllal. Barkley szerint nem tett még le annyit a center az asztalra, hogy ilyen hatalommal rendelkezzen, túl fiatal még ehhez. Ha például Kobe Bryantről, Michael Jordanről, Shaquille O'Nealről, Hakeem Olajuwonról vagy valaki hasonló kaliberről lenne szó, megértené, mert ezek a játékosok megérdemlik, kiérdemelték, hogy hatalommal rendelkezzenek egy csapatnál. Szerinte nevetséges, amit a Kings csinált.

Cousins a szokásos módon reagálta le a dolgot, ugyanis az ESPN-nek azt nyilatkozta, nem érdekli, mit mond róla Barkley, egyáltalán nem tiszteli az egykori kiváló játékost. A középjátékos azt is hozzátette, hogy Karlnak, illetve négyéves szerződésének is nagyon örül, mert az utóbbi időben 1-1.5 évnél tovább nem volt az edzője senki, márpedig egy kis állandóság nagyon kellene szerinte a Sacramentóhoz. A GM, Pete D'Alessandro is fényezte kicsit az új trénert, elmondása szerint ugyanis ha egy csapat edzőt keres, Karl pedig elérhető, akkor az ő nevének kell legelőször felmerülnie mindenkinél.

Az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet sem éppen a legjobb pillanatában kapták el az újságírók. A kiscsatártól sokadjára kérdezték már meg, mi lesz Scott Brooks vezetőedzővel, mennyire van biztonságban az állása, mire a játékos kifakadt. Durant szerint az újságírók "sz*rt sem tudnak", és csak azért jelent meg az interjún, mert kötelező neki. Nem nagyon érdekli őt már a média, mert egyikőjük sem a barátja, úgyis mindenki azt ír, amit akar. Az egyik nap imádják őket, a másik nap utálják, de ilyen az NBA, ő csak megpróbál valahogy együtt élni ezzel.

A Charlotte Hornets hátvédje, Lance Stephenson a New York Daily News munkatársának elárulta, egy áldás lenne számára, ha Brooklynban játszhatna, de jelenleg a Hornets játékosa, és csak erre koncentrál. Többször felmerült már ebben a szezonban, hogy a Netshez cserélik, de a legnagyobb félelem vele kapcsolatban az, hogy szülővárosában hogyan tud majd megbírkózni a pályán kívüli dolgokkal, "kísértésekkel". Stephenson erre azt mondta, hogy csak a játékra kell koncentrálni, ennyi a feladata.

Hozzátette, hogy most próbál kicsit kikapcsolódni, mert mentálisan rendbe kell tennie magát. Szerinte ha valamit túl régóta csinál valaki, elveszti az éhségét egy idő után, nem emlékszik már rá, milyen sok munka volt eljutni oda, ahova eljutott. Most az a feladata, hogy ezt a sikeréhségét visszaszerezze, és ha fejben rendbe jött, akkor szerinte ez a pályán azonnal meg is fog mutatkozni.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins Ryan Wolstattel (Toronto Sun) beszélgetett, és elmondása szerint karrierje szempontjából a legjobb dolog történt vele, amikor a Cleveland Cavalierstől a Minnesotához cserélték. Szerinte a Cavsnél inkább csak epizódszereplő lenne. A Timberwolvesnál többet csilloghat, azt teheti, amiért az NBA-be érkezett, és egyelőre nagyon élvezi is a folyamatos fejlődést, előrelépést.

A Portland TrailBlazers nyáron szabadügynökké váló dobóhátvédjét, Wesley Matthewst kérdezte Alex Kennedy (Basketball Insiders) a nyári terveiről. Matthews annyit mondott erről, hogy még nem nagyon gondolkodott az off-szezonon. Nagyon boldog Portlandben, nagy dobásra készülnek az idei rájátszásban, és jelenleg csak erre koncentrál, semmi másra nem.

A Phoenix Sunsnál nincs biztos helye Isaiah Thomasnak - bár neki még három évig szerződése van, inkább őt cserélné el a csapat, mint a nyáron szabadügynök Goran Dragicot. Thomas Shlomo Sprungnak (Sheridan Hoops) elmondta, hogy nem nagyon foglalkozik ezzel, nem is nagyon akarja kommentálni, mert nem a saját kezében van a sorsa. A kosárlabda, és különösen az NBA üzlet, ahol senki nincs biztonságban. Annyi a dolga, hogy profi legyen, és minden nap a lehető legjobbját nyújtsa.

A végére pedig a Starters által összerakott All-Star Meme-team 10-es válogatás:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus