Hírmorzsák 2015-02-16 (12:00)

Amare-t kivásárolta a Knicks, 6 csapatot is szóba hoztak már vele. Melo szerint nagy szerepe volt abban Stoudemire-nek, hogy most a New York játékosa. Durant szerint a játékosoknak kellene szavazniuk például az MVP díjról, nem a médiának. Knightnak az lesz a legfontosabb nyári csapatválasztásakor, hogy nyerő együtteshez kerüljön. Jason Thompson cserét kért a Kingstől, a Sacramento Stauskasszal csomagban árulja.

A hajnal híre a New York Knicks és Amare Stoudemire megállapodása volt - az erőcsatárt kivásárolta csapata, öt év után tehát elhagyja a Knickset STAT. A New York Post információi szerint a tárgyalások simán mentek, könnyen megegyeztek a felek. Szóba került már vele kapcsolatban a Dallas Mavericks és a Phoenix Suns is, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy a Mavs mellett a Los Angeles Clippers és a San Antonio Spurs is érdeklődik az erőcsatár iránt - utóbbiról nem tudni, mennyire komolyan, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Dallas egyelőre a favorit, Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint pedig a Toronto Raptors és a Portland TrailBlazers is szeretné leigazolni.

Az All-Star gála ma hajnali főmeccse után a Knicks sztárja, Carmelo Anthony nyilatkozott is Stoudemire távozásáról. Elmondása szerint nemcsak egy csapattársat, hanem egy barátot is elveszített ezzel, egy olyan embert, aki miatt szívesen ment New Yorkba játszani. Melo szerint Amare az egyik legfőbb indoka annak, hogy ő most a Knicksben kosarazik. Tudta, hogy mit akar Stoudemire: bajnoki címért játszani, bajnokesélyes csapat tagja lenni, ezt a lehetőséget pedig senki nem vehette el tőle.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant kiakadásáról már tegnap este beszámoltunk, de még pénteken volt egy másik érdekes nyilatkozata. Ebben Durant azt fejtegette, hogy a média képviselőinek túl nagy befolyásuk van az év végi díjak kiosztásában, olyan dologról szavaznak, amiről nem nagyon van fogalmuk, vagy amiről éppen a játékosok sokkal többet tudnak. Ők minden nap egymás ellen játszanak, tudják, ki mit mond, hogyan bánik a csapattársaival, hogyan áll a játékhoz, úgyhogy a játékosok szavának nagyobb súlyt kellene szerinte kapnia - például az MVP szavazáson.

A Milwaukee Bucks irányítóját, Brandon Knightot kérdezték arról, mi lesz vele a nyáron - korlátozott szabadügynökként kezdi majd a júliust. Knight Susan Bible-nek (Basketball Insiders) azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát Milwaukee-ban, de ez semmire sem garancia. Neki az a fontos, hogy olyan helyre kerüljön, ahol nyerni tud. Ez a legnagyobb dolog, ez van nála a fontossági lista első helyén, de szerinte ha megkérdezik a többi szabadügynököt, a legtöbben ezt fogják mondani.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy forrásai szerint a Sacramento Kings erőcsatára, Jason Thompson megkérte csapatát, hogy cseréljék el még a 19-ei cserehatáridő előtt. Ez valószínűleg nem a Kingsen múlik most sem, az utóbbi években rendszeresen felmerült a magasember távozása, de szerződése miatt nem nagyon érdekel senkit a ligában - még jövőre is 6.4 millió dollárt keres Thompson. A már említett Alex Kennedy forrásai szerint a Sacramento Nik Stauskasszal együtt árulja az erőcsatárt, meg akarják nézni, így kaphatnak-e értük valamit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus