Hírmorzsák 2015-02-16 (20:30)

Sanderst megpróbálja kivásárolni a Bucks. A Boston és a Denver Lawson elcseréléséről beszélgetnek, csak Nurkic nem eladó a Nuggetsnél. Afflalóról négy csapattal is tárgyal a Denver, egy közepes vagy késői első körös az ára. A Raptors David Westet akarja, Rosstól megválnak megfelelő ajánlat esetén, őt és Valanciunast pedig csomagban is bedobnák egy sztárért. Amare-t hivatalosan is kirakta a New York, a Dallas a legesélyesebb rá. A Bulls folyamatosan tartja a kapcsolatot Ronnie Brewerrel. 12%-kal nőtt tavalyhoz képest az All-Star főmeccsének nézettsége. Barkley-t már a Lakershez cserélték '92-ben, mielőtt a Sixers kihátrált volna az üzletből.

Úgy tűnik, a Milwaukee Bucksnál nem oldódott meg Larry Sanders helyzete, ugyanis Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a csapat megpróbál megegyezni a centerrel a kivásárlásról. Sanders letöltötte 12 meccses eltiltását drogproblémák miatt, de személyes problémákra hivatkozva az előző összecsapásra sem nevezték, hiába engedélyezte ezt a liga. Nem lesz olcsó mulatság ez a klub számára, hiszen 2013-ban írt alá Sanders egy 4 éves, 44 millió dolláros hosszabbítást, új szerződése pedig még csak ebben az idényben indult. A hírek szerint a játékos szeretné folytatni karrierjét, de úgy néz ki, hogy a Milwaukee már nem kér belőle.

Zach Lowe (Grantland) jelentette, hogy a Boston Celtics és a Denver Nuggets puhatolózó jellegű tárgyalásokat kezdtek egy Ty Lawson köré épülő cseréről. A coloradóiak irányítójának még két éve van hátra szerződéséből, és idén 10.1 gólpasszt átlagol, amivel a liga legjobbjai között van. Lowe úgy tudja, hogy akár Kenneth Fariedet is meg lehet szerezni a Denvertől, ha elég jó az ajánlat, de a Nuggets megkéri a játékosai árát, és egyedül Jusuf Nurkic az, aki nem eladó a jelenlegi keretből.

Szintén Nuggets: Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint az Oklahoma City Thunder, a Chicago Bulls, a Sacramento Kings és a Los Angeles Clippers tárgyaltak a Denverrel Arron Afflalo megszerzéséről - igaz, a hírek szerint egyik beszélgetés sem fordult (még) igazán komolyra. Mint ismert, Afflalónak játékosopciója van a következő idényre - tehát gyakorlatilag lejáró szerződéssel bír -, ezért nem nagyon akarnak a csapatok túl sokat áldozni érte, pedig Chris Dempsey (Denver Post) forrásai szerint egy közepes vagy késői első körösért is meg lehet már kapni a dobóhátvédet.

Az előbb említett Lowe írta meg, hogy a Toronto Raptors továbbra is érdeklődik David West iránt. Az Indiana Pacers a hírek szerint nem hajlandó elcserélni erőcsatárát, maximum abban az esetben, ha ő kéri ezt. A Raptorsnál egyébként nagyon gondolkodnak egy komolyabb tranzakcióban is, ugyanis Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint felmerült Masai Ujiriben, hogy a Terrence Ross - Jonas Valanciunas csomaggal rámegy egy igazán nagy sztárra is. Valanciunast még mindig nem használja eleget Dwane Casey vezetőedző, Ross pedig január közepe óta csak csere - utóbbit külön is cserélnék, ha megfelelő ajánlatot kapnak érte.

A New York Knicks hivatalosan is szabadlistára tette Amare Stoudemire-t, és Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint az erőcsatár afelé hajlik, hogy a Dallas Maverickshez igazoljon - ezt Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai is megerősítették -, ha lejárt a két napja a waiveren. Phil Jackson elnök közleményében azt írta, hogy Amare saját kérésére lett vége Knicksnél töltött pályafutásának, de a csapatnál töltött idejére úgy kell emlékezni, hogy 100%-os volt, mert mindig kiadott magából minden tőle telhetőt. A csapatot úgy próbálják meg felépíteni, hogy olyan szinten akarják a játékosaik a sikert, ahogy Stoudemire akarta.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Sacramento Kingsnél is meglesz a hivatalos bejelentés George Karl kinevezéséről, amerikai (nyugati parti) idő szerint holnap délután 2-től.

Shams Charania (RealGM) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls az egész szezon folyamán tartotta a kapcsolatot Ronnie Brewerrel, és nagyon is elképzelhető, hogy az egy szabad rosterhelyükre a védekezőspecialista kettest fogják leigazolni.

Az All-Star gálához kicsit még visszakapcsolva: 12%-kal nőtt a főmeccs nézettsége a tavalyihoz képest, idén 5.5 pontot ért el a közvetítés a TNT-n és a TBS-en. A szombati napot 6.1 millióan nézték a TV-kben, ez 7%-kal több, mint amennyit 2014-ben mértek, a zsákolóversenyre pedig 7.8 millióan voltak kíváncsiak.

A végére pedig a nosztalgia: Charles Barkley a hétvégén azt nyilatkozta, hogy a Philadelphia Sixers anno, 1992-ben már elcserélte a Los Angeles Lakershez - állítólag felhívta őt az ügynöke a hírrel az egyik reggel -, ám kihátráltak az üzletből, és végül a Phoenix Sunshoz került. A Sports Illustrated munkatársai szerint a Lakers James Worthyt és Elden Campbellt adta volna Barkley-ért és Ron Andersonért, a Suns pedig végül Jeff Hornaceket, Andrew Langet és Tim Perryt adta az erőcsatárért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus