Hírmorzsák 2015-02-18 (11:30)

A Pistons Jenningst és lejárókat ajánlott Joe Johnsonért. Dragic nem hosszabbít a Sunsszal, a Phoenix megpróbálja elcserélni a deadline előtt. A Lakers és a Knicks érdeklődik Miles Plumlee iránt. Karl szerint Cousins a liga legjobb magasembere, lehet, hogy Payton a szakmai stábjának tagja lesz. Prince-ért a Clippers és a Blazers megy, ha kivásárolják. Draymond Green szívesen írna alá a Detroithoz, de a Warriors minden ajánlatot tart érte. David Lee-t nem cserélné a Golden State a deadline előtt, de több csapat is érdeklődik iránta. Harkless nem sokért, Nicholson kicsit többért vihető a Magictől. Ledót rakja ki a Mavs Amare leigazolása miatt.

 
 
 
 

Ohm Youngmisuk (ESPN New York) értesülései szerint a Detroit Pistons bepróbálkozott a Brooklyn Netsnél Joe Johnsonért - állítólag Brandon Jenningset és lejáró szerződéseket adnának a veterán swingmanért. Bár a Nets árulja mindhárom nagy fizetésű "sztárját", Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy csak spórolni nem akar a Nets, olyan cserébe nem mennek bele, ami csak pénzügyileg éri meg nekik.

A RealGM közben jelentette, hogy mégsem ment túl jól Goran Dragic ügynökének és a Phoenix Sunsnak a tegnapi beszélgetése. A csapat ugyanis közölte a képviselővel, eleget tesznek a szlovén hátvéd azon kérésének, hogy elcserélik a deadline előtt, mivel Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Dragic kijelentette, hogy nem fog hosszabbítani a Sunsnál. Amick úgy tudja, hogy 7-8 érdeklődő is van hátvédért, de a pénz mellett az is fontos neki, hogy olyan szabadságot kapjon új csapata vezetésére, mint például Steph Curry a Golden State Warriorsnél.

Wojnarowski információi szerint a New York Knicks, a Los Angeles Lakers és a Miami Heat vannak Dragic kívánságlistájának elején - a Rockets nincs ezek között a csapatok között, mert Dragic fél attól, hogy aláír, Daryl Morey pedig kis idő elteltével elcseréli valahova máshova. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings nagyon szeretné leigazolni a szlovént a nyáron, ennek érdekében viszont valószínűleg Nik Stauskast és Jason Thompsont el kell cserélniük, hogy legyen helyük komoly ajánlatot tenni Dragicnak júliusban.

A Phoenixhez kapcsolódik az is, hogy a Lakers és a Knicks Miles Plumlee frontján is próbálkozhat az arizonaiaknál, Amick értesülései szerint ugyanis mindkét csapat szeretné megszerezni a magasembert. Annak ellenére kell nekik a center, hogy papíron egyik együttes sem nem nagyon akar fizetést átvenni a 2015/16-os szezonra, Plumlee-nak viszont 2.1 milliót kell fizetni a következő idényre.

A Sacramentóhoz még kicsit visszatérve: tegnap bemutatták George Karl vezetőedzőt, aki rögtön a csapat sztárját, DeMarcus Cousinst dicsérte. A tréner elmondása szerint a magasember sokféleképpen képes segíteni csapatát, talán a legjobb passzoló a keretben, a legjobb játékosuk, és valószínűleg a legjobb magasember az egész ligában. Cousins tehetségét Shawn Kempéhez, mentalitását pedig Gary Paytonéhoz hasonlította. Jason Jones (Sacramento Bee) egyébként úgy tudja, hogy Payton csatlakozhat Karl szakmai stábjához, érdekli a dolog az egykori kiváló irányítót.

Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy elég kevés esély van arra, hogy a Boston Celtics el tudja cserélni Tayshaun Prince-t a cserehatáridő vége előtt. Ha nem tudják ezt megtenni, valószínűleg ki fogják vásárolni, és amennyiben ez meg is történik, úgy a hírek szerint a Los Angeles Clippers és a Portland TrailBlazers érdeklődik iránta leginkább. A deadline előtt biztosan nem fogják egyébként kivásárolni, az utolsó pillanatig próbálkozni fognak, és ha nem megy, akkor engedik csak el a kiscsatárt.

Arról is Wojnarowski írt, hogy a Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green nagyon is érdeklődik a Detroit Pistons iránt, szívesen írna alá hozzájuk a nyáron - mint ismert, a kosaras Michiganben nőtt fel és a Michigan State egyetemen tanult. Az nem változott, hogy szeret a Warriorsnél játszani, de ha jó ajánlatot kap mástól, akkor a Golden State-t is arra sarkallhatja, hogy több pénzt adjanak neki. Valószínűleg marad is az oaklandieknél, ugyanis Tim Kawakami (San Jose Mercury News) forrásai szerint a Warriors minden rá érkező ajánlatot tart majd.

És ha már a Warriors: Wojnarowski információi szerint hiába fognak úszni a luxusadóban a következő idényben, a tulajdonosi kör nem adott "parancsot" a vezetőségnek, hogy meg kell szabadulniuk a jövőre 15 milliót kereső David Lee-től a deadline előtt, mert nem akarják, hogy megboruljon a csapategység. Pár csapat ettől függetlenül szívesen cserélne a holnapi határidő előtt az oaklandiekkel, ha a Warriors hajlandó feladni értékesebb cserealapokat annak érdekében, hogy Lee-től búcsúzzanak.

Az Orlando Magicnél is változások lesznek valószínűleg, ugyanis Jeff Zilgitt (USA Today) értesülései szerint Mo Harkless is a cserélhető kategóriába került náluk, ráadásul az egykor első körös draftolt kiscsatárért túl sokat sem kell fizetni annak, aki vinni akarja. Andrew Nicholsonról napok óta tudni, hogy hasonló helyzetben van, érte azonban többet kell pakolni, őt többre tartja a floridai alakulat.

Ma jár le Amare Stoudemire két napja a waiveren, a RealGM pedig úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks Ricky Ledóval közölte, őt fogják kirakni a keretből, hogy le tudják igazolni az erőcsatárt. A dobóhátvéd a 2013-as draft 43. választottja volt, de két év alatt mindössze 16 meccset kapott a Mavsnél.

 
 
 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus