Hírmorzsák 2015-02-18 (21:15)

Sanders több mint 20 millió dollárról mond le kivásárlásával, a Dallas óvatosan, de érdeklődik iránta. A Dragicért folytatott küzdelembe beszállt a Celtics is, a Kingsszel és Rockets-cel egyetemben biztosíték nélkül is hajlandóak a szlovénért cserélni, a játékos már nem bízik a Sunsban. Reggie Jackson cserét kért a Thundertől. A Timberwolves az idény végéig megtartja Lorenzo Brownt, Bennett vihető tőlük, Seraphint akarják megszerezni. A Wizards bepróbálkozott a Heatnél Cole-ért, egyelőre sikertelenül. Jrue Holiday lába megint fáj terhelés hatására, további 3 hetet kihagy. A Knicks hivatalosan is bejelentette, hogy Carmelót megműtik és befejezi a szezont.

A Milwaukee Bucks és Larry Sanders nagyon közel vannak a megegyezéshez - egyes hírek szerint már meg is állapodtak, a Milwaukee Sentinel Journal két újságírója szerint azonban még nem ráztak kezet a felek, hivatalosan még nincs meg a center kivásárlása. A hírek szerint Sanders szerződése 36 millió dollárra volt garantált a következő három évre, ebből azonban csak 15 milliót fog megkapni, ez volt a megegyezés feltétele. Ezt az összeget sem három évre leosztva kapja majd, hanem a streatch provision segítségével 7 év alatt, ennyi ideig nyomja majd évente nagyjából 2.1 millió dollárral a Bucks sapkáját.

Könnyen elképzelhető, hogy ebben az idényben Sanderst már nem látjuk a pályán, de Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericks fontolóra veszi, hogy szerződést kössön a magasemberrel. A texasiak nagyon óvatosan állnak a kérdéshez Sanders legutóbbi drogproblémái, illetve az utóbbi egy évben mutatott viselkedése után, anélkül biztosan nem igazolják le, hogy ne beszéltek volna volt csapattársával, a jelenleg a Dallasnál játszó Monta Ellisszel. Nem segíti a megegyezést az sem, hogy a Mavs csak veterán minimumot tud adni, bár valószínűleg ennél sokkal többet más csapat sem kockáztat a centerrel.

A nap híreinek másik gócpontja Goran Dragic volt, Marc Stein (ESPN) ugyanis úgy tudja, hogy a Boston Celtics nagyon is esélyes lett a szlovén játékos megszerzésére. A Phoenix Suns hátvédjének listáján ugyan nincs rajta a Celtics, ahogy a Houston Rockets és Sacrametno Kings sem, ám a hírek szerint ez a három együttes hajlandó úgy is cserélni érte, hogy nem kapnak biztosítékot arra, hogy hosszabbítani fog - mindhárom gárda elég erősnek érzi azt a tárgyalási alapot, hogy tud adni nyáron neki egy 5. évet is, ha hozzájuk kerül most, a deadline előtt. Állítólag a Suns nagyon erre a szálra állt rá, ezzel a három csapattal többet tárgyalnak, mint bárkivel Dragic kívánságlistáján.

Szinte biztosan cserére kerül a sor, miután ma Dragic nyilatkozott a helyzetről Paul Corónak (Arizona Republic). Elmondása szerint nem bízik már többé a Suns menedzsmentjében, és egyáltalán nem érzi jól magát a csapatnál a megváltozott szerepe miatt.

Közben az Oklahoma City Thundernél is zajlik az élet - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Reggie Jackson ügynöke cserét kért a csapattól. Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a Thunder kis dolgokért nem fogja elcserélni irányítóját, úgyhogy az ára még mindig elég magasan van, és a nyáron is megtartják, ha ésszerű összegben állapodik meg egy másik csapattal - korlátozott szabadügynök lesz. Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint a Milwaukee Bucks is az érte érdeklődők közt van - az ő irányítójuk, Brandon Knight szintén RFA lesz júliusban. Chris Broussard (ESPN) információi szerint az Indiana Pacers, a Houston Rockets, a Boston Celtics és a Denver Nuggets is szeretné megszerezni Jacksont.

A Minnesota Timberwolvesnál több kisebb dolog is történt. Egyrészt Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint Lorenzo Brownnal a szezon végéig szóló szerződést fognak kötni a közeljövőben. Másrészt szintén Wolfson hozta a hírt, hogy Anthony Bennettet elérhetővé tették más csapatok számára, elcserélnék a Cleveland Cavalierstől szerzett csatárt. Harmadrészt J. Michael (CSN Washington) jelentette, hogy a Wolves érdeklődik Kevin Seraphin iránt, de elég kicsi az esélye annak, hogy megszerzik a Washington Wizards centerét, mivel egyéves szerződése miatt vétó lehetősége van a cserékre.

Közben a Wizards csereirányítót keres, és a RealGM információi szerint meg is keresték a Miami Heatet Norris Cole miatt. Nincs megegyezés a két divízióellenfél között, ugyanis egyelőre túl sokat kér a floridai együttes, annyit, amennyit a fővárosiak nem akarnak adni.

Két komoly név is a maródiak listáján marad még egy ideig. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday állapota semmit nem javult, újra elkezdett fájni a jobb lába a terhelés hatására, így további három hétig egészen biztosan nem léphet pályára a játékmester. A New York Knicks pedig ma bejelentette, hogy sztárjuk, Carmelo Anthony hivatalosan is befejezi a szezont - kés alá fekszik, ki fogják takarítani a bal térdét, így ebben az idényben már nem lép pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus