Hírmorzsák 2015-02-22 (11:00)

Bosh tüdejében vérrögöket találtak, erre az idényre befejezte, ahogy Muhammad is jobb középső ujja miatt. Bennettnek két hetet kell kihagyni jobb bokaficam miatt. Gibson egy hónapig súlyos szalagszakadással a bal kezében játszott. Kivásárolt játékosok (Kirilenko, Claver, Perkins, Sanders). Perkins a Cavshez ír alá. Prince-t nem akarja kivásárolni a Pistons, nem volt túl boldog, hogy Detroitba cserélték. Durant szerint Reggie Jackson megkapta, amit akart. Westbrook nem foglalkozik a cserékkel, mert nem az ő dolga. Egyre többen gondolják úgy, Ray Allen már nem tér vissza. Kupchak szerint nem igaz, hogy Jim Buss vezetése alatt kisebb lenne a hatásköre. Dragic szívesen írna alá a nyáron a Lakershez. 10 napos szerződések ("Bill" Walker, Barron).

Két napja beszámoltunk róla, hogy a Miami Heat erőcsatárát, Chris Bosht kórházba vitték, mert fájt a mellkasa. Aznap estére kiderült, hogy nem kicsi a probléma: vérrögöket találtak a játékos tüdejében, tegnap este pedig hivatalosan is bejelentette a Heat, hogy kihagyja az idény teljes hátralévő részét. Nagy szerencse, hogy időben észrevették a problémát, ugyanakkor a Miami PO-esélyei jócskán csökkentek ezzel Goran Dragic megszerzése ellenére is.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Shabazz Muhammad is befejezte erre a szezonra, miután a jobb kezén a középső ujját meg kellett műteni - nagyjából nyolc hét lesz a teljes felépülési idő, két hónap múlva pedig már nem lesz versenyben a Timberwolves. Minnesotában még egy sérült van, miután Anthony Bennett jobb bokája kificamodott, ezért ő legalább két hétig nem segítheti csapatát.

A Chicago Bulls erőcsatára, Taj Gibson is megsérült, de még egy hónappal ezelőtt - január 19-én második fokozatú szalagszakadást szenvedett a bal kezében. Gibson KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy súlyos volt a dolog, nem kívánja senkinek, de már nagyjából teljesen helyre jött. A vezetőedző, Tom Thibodeau azt tanácsolta neki, ne hagyja, hogy bármelyik csapatnak fogást adjon arra, hogy lelassítsák a játékát, ezért maradt csendben, és bármilyen kritikát kapott, azt halkan tűrte, anélkül, hogy elmondta volna, mi is van igazából a háttérben.

Több kivásárlás is történt, illetve fog a közeljövőben. A Utah Jazz és Kendrick Perkins megállapodtak arról, hogy más utakon folytatják, Royce Young (ESPN) értesülései szerint pedig a center már el is kötelezte magát a Cleveland Cavaliershez - amint lekerül a waiverről, LeBron Jamesékhez ír alá. A Milwaukee Bucks hivatalosan is megvált Larry Sanderstől - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja még mindig, hogy nem játszik ebben az idényben sehol a center. Andrei Kirilenkót szabadlistára tette a Philadelphia Sixers, így hamarosan ő is szabadon igazolható lesz, ahogy a Denver Nuggetstől kitett Victor Claver is.

Aki nem lesz viszont kivásárolva, az a Detroit Pistons régi-új játékosa, Tayshaun Prince, aki a Boston Celticstől való elcserélése után nem igazán volt boldog. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy világosan látszott Prince-n, nem erre számított, ők azonban nem azért szerezték meg csere útján, hogy utána elengedjék. Azt szeretnék, ha játszana, méghozzá sokat, és nem is tettek ígéretet arra, hogy kivásárolják. SVG szerint Reggie Jackson nagyon boldog volt, Prince viszont ha nem is mérges, de próbál rájönni arra, mi a fene folyik éppen körülötte.

Reggie Jacksonnal kapcsolatban volt csapattársának, Kevin Durantnek meg is volt a véleménye - az utolsó hónapokra nagyon megromlott a viszony az irányító és társai között. A már említett Royce Youngnak azt nyilatkozta a kiscsatár, hogy mindenki a csapatnál akart lenni, kivéve egy embert, és azt is hozzátette, Jackson megkapta, amit akart.

Ugyanide tartozik, hogy Russell Westbrook Anthony Slaterrel (The Oklahoman) a cserékről beszélt, amiről elmondta, nem az ő dolguk, nem foglalkozik vele, neki az a feladata, hogy játsszon. Nagyszerű a tulajdonosuk, a GM-jük és az edzőjük is, kiváló munkát végeztek annak érdekében, hogy ezt a csapatot összerakják, úgyhogy egészen biztos abban, hogy tudják, mi a legjobb a gárda számára.

A már említett Wojnarowski ligában dolgozó vezetőktől úgy tudja, egyre többen gondolják úgy, hogy Ray Allen már nem tér vissza ebben a szezonban. Az egyik GM azt mondta, lassan lejár az idő, hogy megtörténhessen Allen csapatválasztása, és több gárda is elvesztette érdeklődését a játékos iránt.

A Los Angeles Lakersnél megint zajlik az élet. Most Magic Johnson dobta be a köztudatba, hogy szerinte a GM-nek, Mitch Kupchaknek nincs akkora hatásköre a franchise-nál, mint volt a néhai Jerry Buss idejében. A szakvezető cáfolta ezt, szerinte ugyanolyan feladatai vannak, mint korábban, vagy mint voltak annak idején Jerry Westnek is. Mark Medina (Los Angeles Daily News) pedig azt hallotta egy Goran Dragichoz közel álló embertől, hogy a szlovén hátvéd nagyon szívesen lenne az aranysárga-lilák játékosa, hiába cserélték a Miami Heathez - Dragic szerint nagyon jól illene a csapat játékába.

Két 10 napos szerződés is köttetett. Egyrészt a Phoenix Suns ennyire időre igazolta le az idén a D-Ligában, a Bakersfield Jamnél - és egy kicsit Kínában - játszó Earl Barront. A center 20.3 pontot és 10.8 pattanót átlagolt ebben a szezonban a Jamnél. A Miami Heat pedig Henry Walkerrel kötött 10 napos megállapodást - ő Bill Walker egyébként, akit a New York Knicksből ismerhetünk 2011/12-ből. A hátvéd is a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál játszott ebben az idényben, ahol 15.1 pontot tett a közösbe fellépésenként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus