Hírmorzsák 2015-02-23 (11:15)

Garnett két évet hosszabbít(?), Saundersszel megpróbálják megvenni a Minnesotát. Steph Curry a bokája miatt nem játszott. LeBron Iversont előzte az örökranglistán. Nowitzki a 2005-ös Amare-ra emlékezett vissza, szerinte minden idők legrobbanékonyabb magasembere volt Stoudemire. Boozer nem akarja, hogy kivásárolják. Byron Scott akkor sem edzené a Celticset, ha ők érdeklődnének iránta. Afflalo és Gee is örülnek, hogy a Blazershez kerültek, Stotts szerint jól illenek majd a rendszerükbe. Ish Smith-t lehívta waiverről a Sixers, kitették Malcolm Thomast. Thomas Robinson iránt öt csapat is érdeklődik. D-Liga (Russ Smith, Stokes).

A tegnapi sérüléshullám folytatódott este is, ugyanis bokaproblémái miatt kihagyta az Indiana Pacers elleni találkozót Steph Curry, a Golden State Warriors sztárja. Elővigyázatosság is lehet ebben a lépésben, mivel a Warriors a következő három meccsét Washingtonban, Clevelandben és Torontóban játssza, John Wall, Kyrie Irving és Kyle Lowry ellen pedig egy minél egészségesebb Curryre van szükségük - egyelőre nem tudni, játszik-e ezeken a találkozókon. 2012-ig nagyon sok gondja volt Currynek a bokájával, hosszabbítása megkötése óta azonban egészséges tudott maradni idáig.

A nap statisztikája LeBron Jamesé, aki tegnap este megelőzte Allen Iversont az örökranglista 22. helyén.

A Dallas Maverick ikonja, Dirk Nowitzki új csapattársáról, Amare Stoudemire-ről mesélt Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) régi emlékekről - különösen a 2005-ös rájátszás második köréről, amikor STAT akkori csapata, a Phoenix Suns 4-2 arányban búcsúztatta a Mavst. Nowitzki szerint Stoudemire fantasztikus volt az elzárás-leválásokból, és egyébként is nagyon nehéz volt védekezni az ellen a Phoenix ellen. Dirk szerint Amare talán a legrobbanékonyabb 6-10 (208 centi) magas játékos volt, aki valaha megfordult a ligában, lehetetlen volt megállítani, bárkit átzsákolt.

Úgy tűnik, hogy a Los Angeles Lakers erőcsatára, Carlos Boozer nem akar idén bajnokesélyes csapatnál játszani, mivel Eric Pincus (Los Angeles Times) értesülései szerint nem akarja, hogy kivásárolja őt az aranysárga-lila együttes, a Lakersnél fogja befejezni a szezont - 12.5 pontot és 7.0 pattanót átlagol ebben az idényben.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy vezetőedzőjük, Byron Scott a 80-as és 90-es években annyira megutálta a Boston Celticset, hogy saját bevallása szerint akkor sem lenne a trénerük, ha a csapat szeretné, hogy ő üljön a kispadon.

Charley Walters (Pioneer Press) információi szerint Kevin Garnett a nyáron egy kétéves hosszabbítást fog aláírni csapatával, a Minnesota Timberwolveszal, és ez idő alatt ő, illetve az elnökként és vezetőedzőként is dolgozó Flip Saunders megpróbálnak összehozni egy olyan csoportot, amely meg tudja venni a franchise-t a jelenlegi tulajdonostól, Glen Taylortól. Garnett csak az NBA fizetéseivel 325 millió dollárt keresett eddig, míg Saunders 17 éves edzői pályája alatt 40 milliót, az tehát világos, hogy nem csak ketten lennének a csoportban - persze valószínűleg a fizetésük mellett voltak más bevételeik is.

A Portland TrailBlazers két új szerzeménye, Arron Afflalo és Alonzo Gee is nagyon örültek, hogy egy olyan együtteshez kerültek, amely bajnokesélyes célokat dédelget - Afflalo szerint erre reális esélyük van, Gee pedig úgy érzi, sokkal motiváltabb lesz egy ilyen gárdánál, mint volt a Denver Nuggetsnél. Új edzőjük, Terry Stotts azt nyilatkozta Joe Freemannek (The Oregonian), hogy mindketten elég régóta vannak a ligában ahhoz, hogy tudják, mit kell csinálni, csak annyi a feladatuk, hogy meg kell tanulni, a Blazersnél hogyan végzik a dolgokat. Mindkettejüknek meg kell majd találni a komfortzónáját, de úgy érzi, mindkét kosaras jól illik az általuk játszott rendszerbe.

A Philadelphia Sixersnél megint változás volt, miután felszedték waiverről a New Orleans Pelicans által szabadlistára tett Ish Smith-t, cserébe viszont Malcolm Thomastól meg kellett válniuk. Smith 221 NBA meccsen van túl eddig, nagyjából 3 pont, 2 gólpassz és 1 lepattanó az átlagai.

A Denver Nuggets hivatalosan is szabadlistára tette Thomas Robinsont és Victor Clavert - mindkettejüket a Portland TrailBlazerstől szerezték az Arron Afflalo-cserében. Shams Charania (RealGM) úgy tudja, hogy előbbi iránt öt csapat is érdeklődik: a San Antonio Spurs, a Miami Heat, a Brooklyn Nets, a Phoenix Suns és a Charlotte Hornets.

A Memphis Grizzlies visszaküldte a D-Ligába, az Iowa Energyhez Jarnell Stokest és Russ Smith-t is - mindketten ötödjére járnak már lent ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus