Hírmorzsák 2015-02-23 (22:00)

Thomas Robinson a Netsnél - egyelőre 10 napra. McGee nem akarja, hogy kivásárolják, Brown edző szerint lesz lehetősége bizonyítani. Prince mérges volt, mikor elcserélték, egyes hírek szerint megígérte neki a Celtics a kivásárlást. Van Gundy szerint Reggie Jacksonból szupersztár lehet. SVG azon nem gondolkodott, lesz-e vezető, ha már trénerként nem tevékenykedik. A Thunder nem azért cserélt, hogy Durant és Westbrook elégedett legyen. Carmelo térdénél az egyik szalag részlegesen el volt szakadva. A Jazz hamarosan dűlőre jut Pleiss-szel, 10 napos szerződést adnak Bryce Cottonnak.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Brooklyn Nets megegyezett Thomas Robinsonnal, a Denver Nuggetstől kitett erőcsatár Lionel Hollinséknál folytatja pályafutását. Egyelőre egy 10 napos szerződést kapott, de a hírek szerint a Nets mindenképpen meg akarja tartani a szezon végéig.

A Denver Nuggets a deadline napján cserélte a Philadelphia Sixershez JaVale McGee-t, a center azonban Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) lenyilatkozta, nem akarja, hogy új csapata kivásárolja. McGee indoka egyszerű: ilyen esetekben a játékos általán nem kapja meg a szerződése szerint neki járó teljes összeget. Szerinte ez egyik kosarasnak sem jó, csak aki idősebb és egy bajnokesélyes csapathoz akar menni játszani. Ő azonban nem ennyire öreg, csak kosarazni szeretne, úgyhogy nem szeretné, ha kivásárolnák.

Brett Brown vezetőedző azt mondta McGee-ről, hogy nagyon nyitottak a közös munkára. Olyan edzőkkel lesz körbevéve a center, akik minden segítséget és támogatást megadnak neki ahhoz, hogy olyan jó legyen, amennyire csak tud. Ha mégsem sikerül jól ez a következő másfél szezon, akkor ez van, de a lehetőséget meg fogja kapni McGee. A játékos annyit mondott még, hogy volt már ilyen helyzetben lévő csapatnál, második évében 19 meccset nyertek a Washington Wizards-dzal. Szeretne a fiatal magasembereknek segíteni, pozitív hangulatban tartani őket folyamatosan, mert meg kell tanulniuk nyerni, és csak erre kell koncentrálniuk.

19-én váltott csapatot Tayshaun Prince is, akit a Boston Celtics cserélt korábbi csapatához, a Detroit Pistonshoz. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, a Boston már megígérte a kicsatárnak, hogy kivásárolják, ezután döntöttek mégis úgy, hogy Jonas Jerebkóért és Gigi Datoméért inkább cserélik. Maga az érintett azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy mérges volt, mikor megtudta, elcserélték. Nem is gondolt erre, mert szó nem volt róla korábban. Úgy volt, hogy marad Bostonban, aztán vagy kivásárolják, vagy nem - ez szerinte nem volt még 100%. Készülődtek a buszhoz, akkor szóltak neki, hogy már ne szálljon fel, de nagyon ki volt akadva.

A Pistons egy másik szerzeménye Reggie Jackson volt, akiről a tulajdonos, Tom Gores nyilatkozott szintén Ellisnek. Gores szerint Stan Van Gundy úgy gondolja, Jacksonból nagy játékos, szupersztár válhat, lát az irányítóban valami pluszt a liga legtöbb játékosához képest.

Az említett Stan Van Gundy is nyilatkozott David Mayónak (MLive.com) - elmondta, hogy nem nagyon gondolkodott arról a deadline után, hogy ha befejezi az edzősködést, akar-e vezetőként továbbra is a ligában dolgozni, egyszerűen csak örült, hogy visszatérhet a trénerkedéshez, a megszokott mindennapjaiba - egészen a draftig és a szabadügynökpiacig. Örül, hogy most már csak arra kell koncentrálnia, ami a pályán történik, mert bár Jeff Bower GM-nek nehezebb dolga volt, azért neki is nagyon fárasztó volt az elmúlt egy hét.

Az Oklahoma City Thundernél is volt változás, méghozzá nem is kevés, hiszen Sam Prestiék DJ Augustint, Steve Novakot, Kyle Singlert és Enes Kantert is megszerezték a cserehatáridő vége előtt - Dion Waiters pedig a szezon korábbi szakaszában csatlakozott hozzájuk. Bár Kevin Durant 2016 nyarán, Russell Westbrook pedig egy évvel később szabadügynök lesz, David Aldridge (nba.com) forrásai szerint Presti nem azért lépett, mert félne, hogy bármelyikük is lelép, és egyik cseréjük sem azért történt, hogy a két sztár elégedett legyen. Ezt támasztja alá, hogy a csapaton belül az egyik kedvenc, Kendrick Perkins távozott.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a szezon nagy részében úgy játszott, hogy egy részleges szakadás volt a térdkalácsot a sípcsonttal összekötő szalagjában. A csütörtöki műtétnél kitakarították a kalciummaradványokat a szakadás helyéről, így rendesen meggyógyulhat a sérült rész.

A Utah Jazznél több fronton is készülődnek. Egyrészt Tibor Pleiss-szel hamarosan dűlőre jutnak, hogy sikerül-e áthozni a német centert még ebben az idényben. Másrészt Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Bryce Cottonnak adnak majd egy 10 napos szerződést - az irányító tavaly nyáron végzett a Providence egyetemen, nem kelt el a drafton, a San Antonio Spursnél volt az edzőtáborban, akik az alapszakasz kezdete előtt szabadlistára tették, azóta pedig az Austin Toros D-Ligás csapatban 22.6 pontot, 4.7 gólpasszt és 4.8 pattanót átlagol 40.8 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus