Hírmorzsák 2015-02-24 (11:00)

Phil Jackson kiakadt twitteren a Knicks Cavs elleni veresége után. LeBron örül JR Smith és Shumpert megérkezésének. Mike Miller egyelőre csak erre az idényre koncentrál, de úgy tűnik, lehívja jövő évi játékosopcióját is. Perkins ma este aláír a Cavshez. Rondo Nowitzki dobóedzőjével gyakorol. Knight szerint ha nem játszott volna ilyen jól, nem adtak volna érte három játékost is. Terry szerint Garnett fegyelmet tanít majd a Timberwolvesnál. Embiidet is cserélte volna a Sixers, ha jó első körös picket kapnak érte. Karl korábbi segédedzője, Vance Walberg a Kings szakmai stábjában. A Jazz 10 napost ad Jack Cooley-nak. D-Liga (Nick Johnson).

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson twitteren hordta le csapatát a Cleveland Cavaliers elleni, vasárnap esti vereséget követően. Jackson azt írta, hogy minden egyes meccs lehetőség arra, hogy a játékosok megmutassák, mire képesek, és kielégítsék a kosárlabda Isteneket. Ezt követően hozzátette, a Cavs elleni mérkőzésen ez nem sikerült.

Kicsit más a hangulat a Clevelandnél, miután pont a Knicksszel kötött cserét, illetve LeBron James visszatérését követően bombaformában kosaraznak most már hetek óta. LeBron Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) elmondta, hogy JR Smith és Iman Shumpert is többet hoznak, mint amit vártak és elvárnak tőlük. Nagyon szeretik őket, személy szerint ő maga is, és nagyon örül, hogy sikerült őket megszereznie az ohiói gárdának.

Kettejük érkezésével Mike Miller játékideje csökkent valamelyest, ám a vajkezű kosaras jól érzi magát továbbra is Clevelandben. Miller Chris Haynesnek (The Plain Dealer) elmondta, hogy egyelőre úgy néz ki, lehívja jövő évi, 2.8 millió dollárt garantáló játékosopcióját, de még sok minden történhet ebben az idényben. Majd meglátja, hogyan alakulnak a dolgok, de egyelőre csak az alapszakaszból hátralévő 25 meccsre, illetve a PO-ra koncentrál. Nagy áldás számára, hogy 15 éve csinálhatja már azt, amit szeret, de innentől kezdve szezonról-szezonra él, nem tervez előre nagyon.

Szintén Cavs: a Utah Jazztől kitett Kendrick Perkins lekerült a waiverről, így szabadon igazolhat bárhova. Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy a center még a ma esti, Detroit Pistons elleni mérkőzés előtt aláír a Cavaliers csapatával.

A Dallas Mavericksnél Rajon Rondo Dirk Nowitzki dobóedzőjével, Holger Geschwindnerrel gyakorol az elmúlt időszakban - a német szakember egyébként a Mavs szakmai stábjának hivatalos tagja is. Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta Eddie Sefkónak (Dallas Morning News), hogy Geschwindner mindenkinek segít, Rondóval például már az All-Star szünet előtt is elkezdett gyakorolni, és egészen biztos abban, hogy ennek pozitív hozadéka lesz. Carlisle szerint a német a legjobb szakember, ha a dobásról van szó, és nincs a földön más, akit előbb ajánlana a témában bárkinek.

A deadline-kor a Phoenix Sunshoz cserélt Brandon Knight Paul Corónak (Arizona Republic) nyilatkozott. Elmondása szerint tudja, hogy ha rosszul játszott volna, vagy legalábbis nem ennyire jól, akkor nem tudták volna elcserélni három játékosért. Ez egyben jó és rossz dolog is. Sosem fog direkt gyengén kosarazni, de az hozta ilyen helyzetbe, hogy annyira jól játszott, ahogy.

A Houston Rockets ma hajnalban csapott össze a Minnesota Timberwolvesszal, Jason Terry pedig volt csapattársáról, Kevin Garnettről beszélt Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle). Terry szerint önfegyelmet, fegyelmezettséget hoz majd azonnal KG a Timberwolves öltözőjébe, minden egyes játékostól a teljes profizmust várják majd el minden egyes pillanatban. Terry szerint Bostonban és Brooklynban még a 16. idényében is megtanulta Garnett-től, hogyan legyen ő maga is jobb vezető.

Mark Heisler (Forbes.com) értesülései szerint a Philadelphia Sixers hajlandó lett volna elcserélni Joel Embiidet, amennyiben előkelő helyre szóló első körös draftjogot kapnak érte cserébe.

A Sacramento Kings kinevezte Vance Walberget a csapat egyik segédedzőjének. Walberg a Denver Nuggetsnél is volt már George Karl segédje, és leginkább a Drible-drive Offense-ről híres, ő a megalkotója ennek - egy magasember mellett a négy kisember annyira széthúzza a pályát, amennyire csak tudja, így az egyikük 1-1-ben megverheti az emberét, ami vagy egy ziccerhez vezet, vagy besegítés esetén egy üres triplához, ennyi az alapvető lényege.

Úgy tűnik, hogy a Utah Jazznél akadályok hárultak Tibor Pleiss leigazolása elé, ugyanis a csapat 10 napos szerződést ad Jack Cooley-nak is Bryce Cotton mellett - így egy ideig foglalt lesz mind a 15 rosterhelyük. Cooley a Notre Dame-ról került ki, 2013-ban nem kelt el a drafton, Törökországban játszott egy idényt, idén pedig a Jazz D-Ligás csapatában, az Idaho Stampede-ben 15.5 pontot és 10.6 pattanót átlagol.

A Houston Rockets visszahívta a D-Ligából, a Rio Grande Valley Viperstől Nick Johnsont - ez volt a hátvéd negyedik küldetése lent.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus