Hírmorzsák 2015-02-24 (21:45)

LeBron Perkinst dicsérte. Rose nem aggódik, dobott már rosszabbul is, Thibodeau is megvédte. Kobe 2007-ben megvétózta, hogy a Pistonshoz cseréljék. A Sunsnál mentek az odamondogatások Dragic, illetve a csapat vezetősége között, McDonough nyilatkozott a deadline-ról, hogy miért cserélték el a szlovént és Thomast, mik voltak az érzéseik Dragic kommentjeivel kapcsolatban, és mi lett a háromirányítós rendszerrel. Thomas szerint ő mindig csapatjátékos volt. Lacob újra elmondta, a Warriors hajlandó luxusadót fizetni. A Pelicans a mostani mag köré akar építkezni. Jordan Hamilton 10 napra a Clippersnél.

Kendrick Perkins még csak ma este lesz a Cleveland Cavaliers centere, LeBron James azonban már nyilatkozott róla a Cleveland.com munkatársának. LeBron szerint Perkins bajnoki DNS-t hoz magával az együtteshez. Volt már végső győztes, tudja, mi kell a végső sikerhez, és keménységet hoz a festékbe. James azt is hozzátette, hogy a középjátékos nagyszerű csapattárs, az öltözőn belül szeretik a társai, és csak a győzelem érdekli. Ez nagyon fontos a csapategységük szempontjából, és nagyon örülnek annak, hogy hozzájuk igazol.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose ma hajnalban 1/13-as dobásmutatóval jelentkezett - igaz, csapata így is nyert. A találkozót követően az irányító elmondta, nem aggódik, mert dobott már ennél rosszabbul is, majd változik a dolog. Megvédte őt a gárda vezetőedzője, Tom Thibodeau is, aki szerint jól játszott Rose. A dobásai nem ültek, de egy játékmestert az alapján kell megítélni, hogyan játszott csapata.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant a Grantland Basketball Hour című műsorában elmondta, 2007-ben megvétózott egy cserét, amelyben a Detroit Pistonshoz küldték volna - Mitch Kupchak már megegyezett Joe Dumarsszal, hogy Tayshaun Prince, Rip Hamilton, Amir Johnson és egy első körös draftjog megy Kobe-ért cserébe. Kobe elmondása szerint adott egy listát az aranysárga-liláknak azoknak a csapatoknak a nevével, amelyekhez elcserélhetik - ezen egyébként a Chicago Bulls volt az első helyen -, a Pistons azonban nem volt rajta ezen a listán.

A Phoenix Sunsnál állt a bál a deadline napján és utána is, miután Goran Dragic 18-án lenyilatkozta, hogy nem bízik többé a vezetőségben, mert hazudtak neki. Az elcserélését követően Ryan McDonough GM azzal próbált visszavágni, hogy azt mondta, Brandon Knighttal szerinte ők kapták a legjobb játékost a hozzájuk érkezők vagy tőlük távozók közül. Az elnök, Lon Babby annyit tett ehhez hozzá, hogy Dragic megjegyzései unfairek és teljesen alaptalanok voltak. Azt is sokan mondták, hogy a Suns elcserélte legjobbját, de Babby szerint Eric Bledsoe és Markieff Morris még mindig az együttes játékosai - ő is beszólt tehát Dragicnak.

McDonough Gary Washburnnek (Boston Globe) adott egy hosszabb interjút, amelyben újra elmondta, leginkább azzal volt gondjuk, hogy Dragic azt mondta, hazudtak neki. Talán elfelejtette már, mit mondott, talán nem, ezt a játékostól kell megkérdezni, de ők mindig becsületesek és befogadóak voltak. A GM szerint Phoenixet szeretik a játékosok. McDonough szerint a Dragic által használt jelzők voltak azok, amelyek a deadline utáni megjegyzéseik kiváltó okai voltak.

A szakvezető elmondása szerint nem nagyon tetszett nekik az a légkör, ami a csapatot körülvette az All-Star hétvége előtt, jóval több önzőséget éreztek bizonyos játékosokban, mint egy éve. Párakat jobban érdekelt a saját statisztikájuk és a következő szerződésük, mint a csapat eredményessége. Megpróbálnak egy jó kultúrát kialakítani a gárda körül, megtalálni azokat a játékosokat, akik köré építkezhetnek, és szerinte közelebb jutottak a célhoz. Szerinte a háromirányítós rendszer nem bukott meg, de nem is vált be. Csalódás volt számára az, hogy sokszor az ügynökök csak azt nézték, mi a jó az ügyfeleiknek, a játékosok pedig csak azt, mi a jó saját maguknak.

McDonough azt is elmondta, hogy Isaiah Thomas elcserélésének oka leginkább az volt, hogy az irányító kezdő akart lenni. Thomas Paul Corónak (Arizona Republic) annyit mondott, hogy természetesen kezdeni akart, ki ne akarna? Nem érti azonban a dolgot, mert csapatjátékos volt, soha nem panaszkodott semmi miatt - aki panaszkodott, azt mind lehetett olvasni a médiában. Nagyrészt jól érezte magát a Sunsnál, amikor csapatként játszottak, akkor működött is a dolog, de nehéz helyzet volt ez, hiszen három tehetséges irányítójuk volt, és mindnek kellett a labda a kezébe ahhoz, hogy hatékony legyen.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Chris Ballardnak (Sports Illustrated) újfent elmondta, hajlandóak kifizetni a luxusadót a következő idényre. Lacob elmondása szerint GM-je, Bob Myers sokszor mondja neki, hogy valószínűleg ő az egyetlen tulajdonos a ligában, aki folyamatosan azt mondja, ne aggódjon a luxusadó miatt. Most is azt mondja, hogy nem érdekli ez a dolog. A fontos az, hogy fejlődniük kell folyamatosan. Ez a céljuk, és nem akar pénzügyi alapon döntéseket hozni. Másodsorban fognak csak aggódni az anyagiak miatt.

A New Orleans Pelicans esélyei a rájátszásba jutásra jócskán csökkentek, miután Anthony Davis 1-2, Ryan Anderson pedig 2-4 hétre esett ki. Dell Demps GM Ted Lewisnak (The Advocate) azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon fontos lenne a PO-ba kerülnie a fiatal gárdának, nagyon sok tapasztalatot szerezhetnek. Azt is elmondta Demps, hogy most olyan keretük van, amely évekig együtt játszhat, javulhat és összeszokhat - a mostani, Anthony Davis köré épülő magot meg akarja tartani. Ez látszott is a deadline-nál, komolyabb játékost ugyanis nem volt hajlandó cserélni, csak a kiegészítőknél próbált erősíteni.

A Los Angeles Clippers 10 napos szerződést köt Jordan Hamiltonnal. Doc Riversék mindenfelé körbenéznek kiscsatárt keresve, így jött a képbe a D-Ligában, a Reno Bighornsnál 16.8 pontot, 7.4 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagoló kosaras.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus