Hírmorzsák 2015-02-25 (10:45)

Rose jobb térdében megint elszakadt a meniscus, még nem biztos, hogy kihagyja a teljes idényt. Ronnie Price könyökműtétje miatt ebben a szezonban már nem játszik, Novak pedig vakbélműtét miatt hetekre kiesett. Garnett-sajtótájékoztató: ha LeBron hazatért, ő miért ne; beszélt az edzősködésről, arról, hogy játszik-e még jövőre is, hogy mik a tervei, és mi a feladata a fiatalokkal. Perkins hivatalosan is a Cavsnél. Knight hosszútávon is maradna a Sunsnál. Hornacek szerint Len 3-4 éven belül All-Star lehet. A Sixers Thomas Robinsont, a Pistons Shawne Williamst hívta le szabadlistáról. Fisher szerint Bargnani helyettesítheti Melót, a tehetsége meg van hozzá.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose megint az oldalvonal mellé kényszerül, miután egy MRI vizsgálat során kiderült, nem véletlenül fáj a jobb térde, megint elszakadt a meniscusa - ugyanaz, ami tavaly is. 46 mérkőzést tudott vállalni idén az irányító, miután tavaly mindössze 10-en lépett pályára. Egyelőre hivatalosan nem állapítottak meg visszatérési időpontot, azt majd a beavatkozás után teszik meg, de az előző idényben, 2013 novemberében szakította el ugyanezt a meniscusát Rose, és akkor a teljes szezont kihagyta ezt követően - KC Johnson úgy tudja, nem ugyanakkora szakadásról van szó, úgyhogy van egy halvány esély, hogy még ebben az idényben is talán pályára léphet. Állítólag Rose a tavalyi, helyrehozó műtét után megmondta, hogy ha még egyszer elszakad a meniscusa, akkor kiveteti - ez rövidebb felépülési időt vesz igénybe, de hosszabb távon károsabb, lásd Dwyane Wade esetét.

Kisebb horderejű hír, de a Los Angeles Lakers irányítója, Ronnie Price befejezte az idényt, miután a mai napon meg kell műteni a jobb könyökét csontkinövések miatt.

Az Oklahoma City Thunder egyik új játékosa, Steve Novak is kiesett hetekre, miután tegnap vakbélműtétje volt.

A Minnesota Timberwolves visszatérő ikonja, Kevin Garnett sajtótájékoztatót tartott. Lojális akart maradni a Brooklyn Netshez, ezért jó ideig nem nagyon akarta feloldalni a szerződésében helyet foglaló no-trade vétólehetőséget, de saját elmondása szerint jó lehetőségnek tartotta, hogy visszatérhet Minnesotába, az járt a fejében, hogy ha LeBron James hazatért Clevelandbe, akkor ő miért ne tenné?! A veterán erőcsatár arról is beszélt, mennyire jó a Timberwolves állománya - szerinte soha ennyi tehetség nem gyűlt össze a csapatnál, mióta megalapították.

Az a feladata, hogy megossza az ő karrierjét, az általa tapasztaltakat a fiatalokkal, és önbizalmat öntsön beléjük. Szerinte az egyetlen út, hogy ezek a fiatalok jobbak legyenek az, ha valaki utat mutat nekik, vezérük lesz. KG arról is beszélt, hogy edző soha sem lesz, nem tudnak neki annyit fizetni, hogy ilyen minőségben üljön le a kispadra, viszont hosszútávra kötelezte el magát, szeretne a tulajdonosi kör tagja lenni, és a Minnesotát a bajnoki címre vezetni. Arról nem foglalt állást, játszik-e ezután az idény után is, majd a testére hallgat - attól függ, milyen állapotban érzi majd magát fizikailag.

A Cleveland Cavaliers az este folyamán hivatalosan is bejelentette Kendrick Perkins leigazolását.

A Phoenix Suns új játékosa, Brandon Knight Matt Petersennek (nba.com) elárulta, nagyon vonzó számára az a lehetőség, hogy hosszabb távon is az arizonai együttesnél maradjon. Knight szerint nagyon fiatal csapata van a Sunsnak, tele vannak tehetséges kosarasokkal, nagyon jó az edzői stáb is, úgyhogy simán el tudja képzelni, hogy hosszabbít a Phoenixszel, de meglátjuk, mi fog történni még a nyárig és nyáron.

Knight főnöke, a vezetőedző, Jeff Hornacek Ben Yorkkal (nba.com) Alex Lenről beszélgetett. A tréner szerint a center folyamatosan, minden nap fejlődik, ezért tartják olyan sokra. Még csak 21 éves, de már nagyon sok mindent tud, és ahogy az évek majd haladnak előre, egyre nagyobb darab, erősebb, technikásabb játékos is lesz. Ha 3-4 éves távlatban nézi, akkor nem szeretne nyomást helyezni Lenre, de szerinte All-Star játékos válhat belőle.

Waiverről két embert is lehívtak tegnap este. Egyrészt a Philadelphia Sixers beleköpött a Brooklyn Nets levesébe, és még mielőtt letelt volna a két nap szabadlistán Thomas Robinson esetében, leszedték onnan - Tim Fraziert kitették szabadlistára, hogy beférjen az erőcsatár. Ezzel a Sixers átvette a teljes előző, 3.6 millió dolláros szerződését, ezzel 600.000 dollárral a minimum szint fölé jutottak, nem kell fizetniük a ligának semmit. Másrészt a Detroit Pistons Shawne Williamsszel próbálkozik - Stan Van Gundyéknak továbbra is nagyon kell a tripladobás.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Justin Tasch-nek (New York Daily News) elmondta, azt szeretné, ha Andrea Bargnani venné át Carmelo Anthony szerepét támadásban. Fisher szerint a képzettsége, a sokoldalúsága megvan az olasznak ehhez. Hogy tud-e ugyanannyi pontot átlagolni, mint Melo, azt majd meglátják, de a tréner szerint alapvetően képes lenne erre Bargnani. Ha egészséges tud maradni, ha eleget játszik és újra megtalálja a komfortzónáit, ha fizikailag és mentálisan is megharcol a sikerért - ez nem lesz egyszerű, hiszen majdnem egy éve nem játszik már -, akkor lehet ő a vezér Fisher szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus