Hírmorzsák 2015-02-26 (21:30)

Cousinst is cserélte volna a Kings a deadline-nál. A Sacramento Lawsont akarja megszerezni. Collisont jövő héten műtik, 3-6 hetet minimum kihagy. Beasley 10 napos szerződést kapott a Heattől. George újra teljes értékű edzést végzett. Harden bokasérülést szenvedett. Morey sem volt biztos abban, hogy Harden sztár tud lenni a hatodik ember szerepe után. A mai Warriors-Cavsen a liga két leghatékonyabb ötöse csap össze. Rip Hamilton hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul.

Howard Beck (Bleacher Report) egy George Karlhoz közeli forrástól úgy tudja, a Sacramento Kings a deadline-kor azt sem zárta ki, hogy DeMarcus Cousinst is elcseréli, bárki vihető volt a kaliforniai gárdától. Beck jelentette azt is, hogy Karlnak van beleszólása a személyi döntésekbe - együtt dolgozott már a GM-mel, Pete D'Alessandróval a Denver Nuggetsnél is. Mint ismert, Cousins a szezon során egyre frusztráltabb lett - először akkor, amikor kirúgták Michael Malone-t, majd akkor is a hírek középpontjába került, mikor Karl neve felmerült a Sacramentónál, ügynökei pedig nem nagyon akarták a veterán edző kinevezését.

Szintén Beck írta a Kingsről, hogy Karl nemcsak a kispadon akar maga mellett ismerős arcokat, de a pályán is. Andre Millert már megszerezték a Washington Wizardstól, de a hírek szerint Ty Lawsont is megpróbálják majd a Kingshez cserélni. Mint ismert, a Denver irányítójának több magatartásbeli gondja is volt az utóbbi időben, nem úgy tűnik, mint aki a coloradói alakulatnál akar maradni, és a deadline alatt is voltak olyan hírek, hogy a Nuggets cserélné a játékmestert.

Még mindig Kings: irányítójukat, Darren Collisont jövő hét kedden műtik a csípője miatt. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a beavatkozást követően 3-6 héten belül vizsgálják majd újra állapotát, úgyhogy szinte biztosan befejezte a szezont a játékmester.

A Miami Heat 10 napos szerződést kötött egykori 1/2-esével, Michael Beasley-vel. Az erőcsatár 2008-ban kelt el a drafton, majd a Heat a 2010-es nyáron cserélte el a Minnesotához, hogy legyen helyük LeBron James és Chris Bosh leigazolására. 2013-ban visszatért a Heathez a Phoenix Sunstól, ezt a szezont pedig Kínában töltötte, ahol 28.7 pontot, 10.4 pattanót és 5.2 gólpasszt átlagolt.

A Houston Rockets sztárja, James Harden ma hajnalban bokasérülést szenvedett - a dobóhátvéd jobb bokája sérült meg, mikor rálépett Chris Paul lábára, Harden azonban az utolsó négy percre még visszatért a meccsre. Kevin McHale vezetőedző azt mondta, hogy nem nézett ki túl jól a sérülés, de játékosát kemény fából faragták. Sokat kap a meccseken, de összeszorított fogakkal kibírja, bármi is történik vele, aztán a mérkőzések után kezelik. Harden elég csúnyán sántított egyébként, mikor elhagyta a csarnokot, és saját elmondása szerint is nagyon fájt a lába. Azt mondta, hogy pihen és jegelik, remélhetőleg elég lesz ennyi, hogy a holnapi összecsapásra készen álljon.

A Rockets GM-je, Daryl Morey a már említett Howard Becknek pont Hardenről, illetve az ő cseréjéről nyilatkozott. A szakvezető elmondása szerint még ők sem voltak biztosak abban, mennyire jártak jól anno a tranzakcióval, voltak kétségeik, hogy Harden képes lesz-e a hatodik ember szerepéből sztárrá előlépni. Szerinte mindig készen kell állni, hogy ilyen lépéseket tudjon húzni valaki. Csak úgy senki nem fog ilyen szintű játékosokat cserélni, Morey szerint mindig az "eladó" útjába kell manőverezni magát annak, aki akar valamit. Szerinte hülyeség az a gondolat, miszerint az analyticsben jártas szakemberek úgy gondolják, hogy nem a tehetségek nyerik a meccseket és a bajnokságot.

A ma esti Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors összecsapáshoz tartozik, hogy a liga két leghatékonyabb ötöse ennél a két csapatnál van. Az összesen 242 percet együtt játszó Irving-Smith-James-Love-Mozgov ötös +25.9-es mutatóval rendelkezik - 100 támadásonként 118.6 pontot dobnak és csak 92.7 pontot kapnak -, míg a túloldal Curry-Thompson-Barnes-Green-Bogut kvintettje a második +19.6-del.

Ha már két sérülésről is volt ma szó, akkor egy jó hírről is be kell számolni: az Indiana Pacers sztárja, Paul George ma már teljes értékű edzésmunkát végzett. Frank Vogel vezetőedző azt nyilatkozta, hogy George-ot edzeni engedték, játszani még nem. Minden nap egyre többet és többet csinál, de még mindig nem tudják, mikor térhet vissza, reméli, hogy még ebben a szezonban megteheti, de még nagyon sok mindenen túl kell esnie, mielőtt zöld utat adnának neki egy meccshez is.

A végére pedig egy nem túl pozitív hír: Rip Hamilton az ESPN2 egyik show-műsorában bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonult az aktív kosárlabdázástól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus