Hírmorzsák 2015-02-27 (11:15)

Irving bal válla megsérült. George és Vogel beszélt a kiscsatár első edzéséről és esetleges visszatéréséről. Rose-t ma műtik, Michael Reinsdorf, Paxson és Pau Gasol mondták el gondolataikat az újabb térdsérüléséről. Cousins játéka ma kérdéses (csípő, boka). Kalnietis iránt a Pacers, a Lakers és a Knicks érdeklődik. Rondo és Carlisle megbeszélték problémáikat, de az irányító nem marad Dallasban a nyáron? Kobe szerint ma a sztárok már nem mondanak le pénzről azért, hogy a Lakersbe igazoljanak, így lesz ez a jövőben is. Doc Riversnek tetszik a Clippers jelenlegi kerete. Sullinger nem hozta a Celtics által előírt kondi-számokat. Rip Hamilton búcsúzott a közönségtől. SVG szerint Reggie Jacksonnak nehéz dolga van, mert év közben váltott csapatot. Elhunyt a liga történetének első afro-amerikai játékosa, Earl Lloyd.

Lehet, hogy komolyabb áldozattal járt a Cleveland Cavaliers ma hajnali, Golden State Warriors felett aratott sikere, a gárda irányítója, Kyrie Irving ugyanis a bal vállát fájlalta a mérkőzést követően. A játékmester nem is utazott el csapatával Indianapolisba, ma MRI vizsgálaton vesz részt, és ma esti, Indiana Pacers elleni játéka még erősen kérdéses.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Pacers sztárja, Paul George már teljes edzésen részt tudott venni - egyéni célja március 1. volt ezzel kapcsolatban, ezt is sikerült túlszárnyalni. A tréninget követően azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát, nagy lépés volt számára, hogy az edzés teljes terjedelmén ott tudott lenni, bírta a tempót. Elmondása szerint még mindig reménykedik, hogy március közepén meccsen is láthatjuk majd, de még mindig van pár lépés, amit meg kell tennie ez előtt. Néhány akadályt még le kell küzdenie, de továbbra is szeretne a Boston Celtics ellen visszatérni.

A vezetőedző, Frank Vogel azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy akkor akarják, hogy visszatérjen a játékos, ha készen is áll rá. A kiscsatár nagyon szeretne pályára lépni, de nem fogja ezt megtenni, mielőtt mentálisan és fizikálisan is olyan állapotban lenne, hogy ezt megtehesse. Vogel szerint még hetek telhetnek el azt követően, hogy orvosilag engedélyezik számára a játékot addig, hogy készen is álljon erre. Napi szinte figyelik ezt George-nál, és reményeik szerint folyamatosan fejlődni fog ebben is a kosaras.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose jobb térdét amerikai idő szerint ma reggel műtik meniscus-szakadása után. Hogy mikor térhet vissza az irányító, azt a beavatkozás után fogják nyilvánosságra hozni. A csapat tulajdonosának fia, az elnök, Michael Reinsdorf azt nyilatkozta, hogy nagyon bíznak Rose-ban, tudják, hogy sok mindenen ment keresztül az elmúlt években és mögötte állnak, reményeik szerint ez csak egy kisebb visszalépés. John Paxson annyit tett hozzá, van rá esély, hogy Rose még ebben az idényben játszik. Szerinte emberileg nagyszerű karakter az irányító, és úgy gondolja, túl fog ezen is jutni. Reményei szerint könnyen helyre tudják hozni a térdét, jobb lesz, mint valaha, és hosszú idő óta talán először érezheti majd magát igazán jól.

Rose csapattársa, Pau Gasol is megszólalt az ügyben. Elmondása szerint nagyon nehezen fogadta a hírt, meglepő, nem várt dolog volt ez. Szívszorító is volt egyben hallani, mi történt megint az irányítóval, hiszen olyan sok mindenen ment keresztül az elmúlt években. Nehéz ezzel megbírkózni, de mellette állnak, nagyon fontos láncszeme ő az együttesnek.

Közben a Sacramento Kingsnél is vannak gondok, DeMarcus Cousinsnak ugyanis ugyanúgy a csípője fáj, mint Darren Collisonnek. Egyelőre nincs akkora probléma, mint az irányítónál, de mivel Cousins bal bokája is sérült, így kérdéses a játéka a ma esti, San Antonio Spurs elleni összecsapásra.

Tadas Bulotas, Mantas Kalnietis játékosügynöke azt nyilatkozta a litávn Sport1-nek, hogy az Indiana Pacers, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks érdeklődik ügyfele iránt - a három együttes közül állítólag leginkább a Pacers.

A Dallas Mavericksnél érdekes nyár elé néznek, miután a szabadügynökké váló Rajon Rondo és a vezetőedző, Rick Carlisle összevesztek nemrég meccs közben és után is. Eddie Sefko (Dallas Morning News) úgy tudja, hogy a két fél azóta leült már egymással egy hosszabb beszélgetésre, amelynek témája a játékhívások megosztása volt - ezen vesztek össze. Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint ettől függetlenül elég kicsi az esély arra, hogy az irányító Dallasban marad hosszútávon is.

Ha már nyári szabadügynökök: a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett, és elmondása szerint a mai sztárok nem hagynak már ott éves szinten millió dollárokat csak azért, hogy az aranysárga-lila együtteshez szerződjenek. Kobe szerint valóságtól elrugaszkodott volt az az elképzelés, hogy LeBron James vagy Carmelo Anthony a maximum kontraktusnál kevesebbért elszerződik majd hozzájuk, és úgy érzi, ugyanilyen helyzetben lesznek majd a jövőben is.

A város másik csapata, a Los Angeles Clippers jóval jobban áll, Blake Griffin sérülése után is nagyon szépen összeszedték magukat. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy bár sok játékosról lemaradtak, de tetszik nekik a jelenlegi keret. Ha valaki olyas valakit tudnak szerződtetni, aki tényleg segítségükre lehet, akkor megteszik, de az emberek sokszor nem értik meg, mennyire fontos a csapaton belüli kémia. Ha csak nem tudnak olyan embert hozni, aki tényleg nagyban erősíti a gárdát, nem fognak lépni. Ez a csapat a hatodik meccsen hozott pár rossz döntés miatt maradt csak le tavaly a nyugati döntőtől. Azóta távozott pár emberük, igazoltak is párat, de a mostani csapat is tetszik neki.

A Boston Celtics erőcsatára, Jared Sullinger egy fáradásos lábtörés miatt nem játszik már idén, ezzel kapcsolatban nyilatkozott a gárda GM-je, Danny Ainge. A szakvezető egy rádióműsorban elmondta, sokat beszélgetett Sullingerrel az elmúlt évben a kondíciójáról. Nagyon fontosnak tartják ezt a csapatnál, mindenkinek megvan az egyénre szabott szintje kondícióban, testzsírszázalékban, testsúlyban. Ainge szerint minden játékosuk teljesítette ezeket a célokat, Sullinger azonban nem. Sem saját magának nem felelt meg, sem a csapat által kijelölt határoknak, amik szerintük a lehető legjobb lehetőséget nyújtják Sullingernek karrierje szempontjából is.

A Detroit Pistons 2004-es bajnokcsapatának dobóhátvédje, Rip Hamilton tegnap búcsúzott az aktív kosárlabdától és a közönségtől. "Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített nekem NBA karrierem során. Az edzőimnek, csapattársaimnak és a szurkolóknak Washingtonban, Detroitban és Chicagóban: köszönöm, hogy mindig a lehető legnagyobb tisztelettel bántatok velem. Nélkületek nem lehettem volna az a játékos, aki végül lettem. Minden csapatnál tanultam valamit, amit soha életemben nem fogok elfelejteni. Bár utam ezen része befejeződött, a kosárlabdához való viszonyom közel sem, és izgatottan várom a folytatást." - mondta Hamilton, aki tehát valószínűleg marad az NBA körül.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive) elmondta, nagyon nehéz dolga van most Reggie Jacksonnak. Nincs még kapcsolata a többiekkel, ugyanakkor azt várják el tőle, hogy vezér legyen, hogy a támadásokat ő szervezze meg - SVG szerint ezért különösen nehéz egy irányító dolga, mikor csapatot vált. Szerinte ez hatalmas kihívás egy játékmesternek, ha a szezon korábbi részében másik együttesnél játszott.

Még egy távozó van Hamilton mellett, ő azonban sajnos örökre: 86 esztendős korában elhunyt a liga történetének első afro-amerikai játékosa, Earl Lloyd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus