Hírmorzsák 2015-02-27 (22:15)

Rose-t megműtötték, 4-6 hét múlva térhet vissza - a Bulls nem igazol senkit felépüléséig. Pau Gasol és Irving sem játszik ma. LeBront nem érdekli az MVP cím, csak a végső siker. Ray Allen nem lesz a Cleveland játékosa. Westbrook szerint jobban kell bíznia a társaiban. Phil Jacksont valószínűleg megbüntetik, mert egy egyetemi játékosról elmondta a véleményét. A meccsek utolsó két percéről és a hosszabbításról játékvezetői beszámoló lesz.

A Chicago Bulls irányítóját, Derrick Rose-t megműtötték, kivették a jobb térdéből a meniscusának a sérült darabját, és elvileg 4-6 hét múlva térhet vissza. A kivett meniscus-rész elvileg kicsi, Gar Forman GM pedig elmondta, hogy mindenképpen számítanak még ebben az idényben a sztár játékára. KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint nagyjából 10 percig tartott a beavatkozás, és Rose a hírek szerint szintén úgy számol, hogy még ebben a szezonban visszatér.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy az előbb említett Johnson forrásai szerint nem akarják feltölteni a keretet 15 főre, maradnak a jelenlegi állománnyal. Johnson úgy tudja, hogy a Chicago Nate Robinson mellett Mike James és Jannero Pargo után is érdeklődött, de Rose viszonylag gyors felépülésével úgy érzik, nincs szükségük egy újabb hátvédre, a játékmester felépüléséig a jelenlegi állomány is megoldja a dolgokat.

És még mindig Bulls: Pau Gasol ma este nem játszik a Minnesota Timberwolves ellen, mert beteg lett. Szintén nem játszik ma a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving, akinek a bal válla húzódott meg.

Ha már szóba került a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Brian Windhorst (ESPN) egy clevelandi rádióműsorban elmondta, azt ugyan még nem lehet tudni, hogy Ray Allen játszik-e egyáltalán még a ligában, de ha megteszi, azt akkor sem a Clevelandnél fogja megtenni. Allennek nem tetszik a kevés játékidő, amit az ohiói együttesnél kapna, a Cavs pedig nem nagyon szeretne senkit kitenni jelenlegi keretéből azért, hogy le tudja igazolni a triplakirály dobóhátvédet - úgy tűnik, egyik oldal sem hajlik a megegyezés felé.

És még egy kis Cavaliers: LeBron James ugyan egyre inkább MVP számokat hoz, a sztár azonban elmondta a Cleveland.com-nak, nem érdekli a trófea megnyerése, csak a végső siker. James szerint nem róla szól ez a dolog, neki a másik 14 társa MVP-jének kell lennie. Amikor a pályán van, mindent megpróbál azért, hogy győzelemre vezesse csapatát, támadásban és védekezésben is, ami csak kell.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban ugyan tripla-duplát ért el, de pocsék hatásfokkal dolgozott - 38 mezőnykísérletből és 16 büntetőből ért el 39 pontot úgy, hogy 1/10 volt a triplavonalon túlról. Westbrook a mérkőzést követően elmondta, ő is tudja, hogy túl sokat vállalt, jobban kell bíznia a csapattársaiban.

A New York Knicks elnökét, Phil Jacksont valószínűleg meg fogják büntetni tampering miatt, miután nemrég D'Angelo Russell-ről mondta el véleményét - Russell az idei draft egyik legjobban várt kosarasa, aki valószínűleg a Top3-ban fog elkelni. Jackson annyit mondott, hogy Russell nagyszerű fiatal játékos, ez pedig az NBA szabályzata miatt tilos.

Egy érdekes döntésről számolt be Chris Mannix (Sports Illustrated): a liga bejelentette, hogy hétfőtől kezdve minden meccs utolsó két percéről és hosszabbításáról játékvezetői beszámoló lesz, amelyet elérhetővé is tesznek majd az NBA hivatalos honlapján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus