Hírmorzsák 2015-03-02 (20:30)

Jimmy Butler 3-6 hétre esett ki könyöksérülése miatt. Lowry pár meccset pihen. Doc Rivers szerint DeAndre Jordan kérdés nélkül az év védője. McGee iránt 10 csapat is érdeklődik, a Heat és a három texasi alakulat biztosan. A Suns egy ideig úgy gondolta, ha elcserélik Thomast, Dragic aláír hosszútávra. Monroe ügynöke szerint nem a pénz dönt majd a játékos nyári csapatválasztásánál, nagyon is lehetséges, hogy marad a Pistonsnál. Walker kap egy második 10 napost is a Heattől. A Nets iránt több érdeklődő is van, Kínából és Katarból is. Michael Jordan felkerült a Forbes leggazdagabb emberek listájára. Cuban lesz az amerikai elnök a Sharknado 3-ban.

A Chicago Bulls Derrick Rose mellett a másik kezdő hátvédjét is nélkülözni lesz kénytelen egy ideig, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis 3-4 hetes kényszerpihenőn lesz Jimmy Butler a bal könyökének sérülése miatt. KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Bulls hivatalos álláspontja szerint 3-6 hétig nem lesz bevethető Butler, de hetente fogják viszgálni állapotát, tehát folyamatosan figyelik, hogyan gyógyul - az egyetlen öröm az ürömben, hogy műteni nem kell.

Butler éppen DeAndre Jordannel ütközött egy elzárásnál a tegnap esti mérkőzésen, mikor megsérült, a Los Angeles Clippers centeréről pedig az elnök és vezetőedző Doc Rivers azt nyilatkozta Arash Markazinak (ESPN), hogy szerinte egyértelműen ő az év védője, és ha más nyeri a díjat, akkor vizsgálatot kellene indítani a dologgal kapcsolatban. Rivers szerint annyira jó hátul a center, hogy ha támadásban csinálná azt, amit most védekezésben, MVP-ként, vagy legalábbis az egyik esélyesként beszélnének róla - így, hogy védekezik, így viszont senki nem értékeli eléggé.

A Toronto Raptorsnek is akadhatnak gondjai a közeljövőben, a nem túl jó formában lévő kanadai alakulattól ugyanis pár meccsig hiányozhat kezdő irányítójuk, Kyle Lowry. A játékmester a Raptors előző találkozóján sem lépett pályára, ma este sem lesz bevethető, és addig fog kiülni, amíg meg nem gyógyul több kisebb sérülése - az utóbbi időben nagyon látszott rajta és teljesítményén, hogy nem teljesen egészséges.

A Philadelphia Sixerstől kitett JaVale McGee iránt 10 csapat is érdeklődik Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint - a legtöbben PO-aspiráns gárdák. Név szerint a Miami Heat és a három texasi együttes, a Houston Rockets, a Dallas Mavericks és a San Antonio Spurs lett megemlítve McGee-vel kapcsolatban - úgy tűnik, gyakorlatilag mindenki szerencsét próbálna a centerrel.

David Aldridge (nba.com) információi szerint a Phoenix Suns abban a hitben élt, hogy Goran Dragic elkötelezte magát hozzájuk: aláír hosszútávra, amennyiben a csapat elcseréli Isaiah Thomast. Dragic ígérete állítólag el is hangzott, miután találkozott a tulajdonossal, Robert Sarverrel - ennek ellenére 15-én közölte a szlovén hátvéd az együttessel, hogy cserét akar, mert nem fog hosszabbítani, majd a deadline előtt egy nappal megbízhatatlannak nevezte a Suns menedzsmentjét egy nyilatkozatában. Mint ismert, nemcsak őt, hanem végül Thomast is elcserélte a Phoenix.

A hosszabbításokhoz tartozik, hogy a nyáron korlátozások nélkül igazolhat bárhova Greg Monroe, de ügynöke, David Falk azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy nagyon is nyitott arra az erőcsatár, hogy maradjon a Detroit Pistonsnál. Falk elmondása szerint már két éve megmondta Monroe-nak, hogy minden sztár ugyanannyit keres, a lényeg máshol van: hova akar költözni, kivel akar együtt játszani. melyik edző irányítása alatt akar játszani, sztár akar-e lenni egy újjáépülő gárdában vagy kiegészítőjátékos egy bajnokesélyesben? Ezek a lényeges dolgok.

És egy kisebb volumenű szerződéskötés: Henry Walker kap egy második 10 napos szerződést a Miami Heattől - a dobóhátvéd 11.8 pontot átlagolt eddigi négy, Miaminél megvívott találkozóján.

A New York Post két újságírója szerint több érdeklődő is van a Brooklyn Netsért - mint ismert Mihail Prohorov szeretné eladni tulajdonrészének bizonyos hányadát, ám a hírek szerint továbbra sem kapott visszajelzést a ligától azzal kapcsolatban, hogy megválhat-e 80%-os részesedésétől a csapatban anélkül, hogy eladná 45%-os tulajdonrészét a Barclays Centerből. A hírek szerint a kínai Fosun vállalat, valamint a katari kormány is érdeklődik a Nets iránt. David Geffen médiamogult is szóbahozták már - ő a Los Angeles Clippersről lemaradt nemrég -, de ő közben cáfolta, hogy megvenné a franchise-t.

Szintén üzlet: Michael Jordan először került be a Forbes magazin listáján a leggazdagabb emberek közé - Jordan nagyjából 1 milliárd dollár fölött "uralkodik" jelenleg, ezzel az 1741. a listán. A hírek szerint évi több mint 100 millió dollárt keres a Nike Air Jordan üzlettel, bár ezt nem erősítették meg. 2010-ben 275 millió dollárért vette meg a Charlotte Bobcats 80%-át, részesedése 89%-ra ugrott 2013-ban, a franchise-t pedig jelenleg több mint 700 millió dollárra becsülik.

A végére pedig a szórakozás: a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Dallas Mornings Newsnak lenyilatkozta, ő játssza az amerikai elnök szerepét a Sharknado 3-ban. Cuban nagy rajongója ezeknek a filmeknek, mikor megkérdezték tőle, akar-e játszani, könnyű döntést kellett hoznia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus