Hírmorzsák 2015-03-03 (10:45)

Isaiah Thomas és Lillard a hét játékosai, Vogel és Brooks a hónap edzői. Hardent egy meccsre eltiltotta a liga. Blake Griffin vasárnap visszatérhet, már teljes intenzitással edz. Quincy Miller még 10 napra a Pistonsnál.

A Boston Celtics új hátvédje, Isaiah Thomas, illetve a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Thomas vezetésével 3-1-et ment a Boston a héten - még nagyon is versenyben vannak a rájátszásért -, ő pedig 22.0 pontot és 6.5 gólpasszt átlagolt ez idő alatt. Lillard és a Blazers tökéletes, 3-0-s hetet tudhat maga mögött, ami alatt a játékmester 26.0 pontot, 5.7 gólpasszt és 4.7 pattanót tett a közösbe mérkőzésenként.

A hónap edzői az Indiana Pacers trénere, Frank Vogel, valamint az Oklahoma City Thunder mestere, Scott Brooks lettek keleten és nyugaton. A Pacers a keleti konferencia legjobb mérlegét, 7-2-t futott februárban. Vogel a franchise történetének legtöbbet nyerő edzője lett február 27-én, mikor az Indiana a hónap folyamán másodjára is verte a Cleveland Cavalierst - legyőzték többek között a ligaelső Golden State Warriorst is -, és ők vezették a ligát mezőnyszázalékban is (47.2%). A Thunder nyugat legjobbját hozta 9-3-as mutatójával, miközben a liga legtöbb pontját átlagolták (111.8) a harmadik legjobb mezőnymutatóval (46.8%).

A Houston Rockets sztárja, James Harden nem úszta meg, hogy megrúgta a Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron Jamest - egy meccsre eltiltotta emiatt a liga, amelyet ma este, az Atlanta Hawks elleni idegenbeli összecsapáson le is tölt majd.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin egyre intenzívebben edz könyökműtétjét követően, sőt, Ben Bolch (Los Angeles Times) jelentése szerint akár vasárnap este, a Golden State Warriors elleni idegenbeli rangadón pályára is léphet majd. Doc Riverst kérdezték a dologról, aki azt válaszolta, hogy nagyon is elképzelhető, hogy Griffin visszatér az oaklandiek ellen, az edzésen nagyon keményen dolgozik már - más kérdés, hogy nélküle szezonja legjobb szakaszát futja a csapat és főleg DeAndre Jordan.

A RealGM információi szerint Quincy Miller egy második 10 napos kontraktusban is megegyezett a Detroit Pistonsszal, még másfél hétig marad az autóvárosiaknál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus