Hírmorzsák 2015-03-03 (21:45)

Shaw-t menesztette a Denver, Melvin Hunt az idény végéig a vezetőedző, öt név merült fel pótlására. Divac a Kings elnöke. Westbrook holnap visszatér, Brooks kicsit viccelődött vele, Durantet egy hét múlva vizsgálják újra. Taj Gibson még mindig járógipszben, 1-2 hetet még biztosan kihagy. Hornacek szerint túl puhányak. Whiteside szerint Len ideges lett, mert sokszor átzsákolta, senki ellen nem hagyják magukat fizikailag. Barkley beszólt Draymond Greennek (is), a Warriors erőcsatára már válaszolt is.

Az este folyamán a Denver Nuggets menesztette vezetőedzőjét, Brian Shaw-t. A húzás nem volt váratlan, tekintve a csapat egészen kilátástalan játékát, gyenge szereplését és mutatóját, valamint azt a tényt, hogy a játékosok láthatóan nem álltak ki edzőjük mellett, sőt, ellene is fordultak. Shaw helyét Melvin Hunt eddigi segédedző veszi át az idény végéig.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Mike D'Antoni, Avery Johnson és Alvin Gentry nevei merültek fel eddig - előbbi nagyon szívesen vinné a posztot, ő egyértelműen "bejelentkezett" az állásért -, Sam Amick (USA Today) értesülései szerint pedig Mark Jackson, illetve a Chicago Bulls segédedzője, Adrian Griffin is felmerültek, mint lehetséges utódok. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, a coloradóiak nem akarnak hosszútávra döntést hozni, egyelőre próbálják felmérni az állományt, és ezt követően próbálnak olyan trénert választani majd, aki illik a lehetőségekhez - nagy valószínűséggel Hunt tényleg kitölti idejét, és a szezon vége előtt nem váltják majd le.

A Sacramento Kings is bejelentést tett, igaz, nem ekkora horderejűt: Vlade Divac lett a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnök a franchise-nál.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook állítólag a holnap esti, Philadelphia Sixers elleni összecsapáson vissza fog térni a pályára arcműtétjét követően. Az irányító a hírek szerint átlátszó maszkot fog viselni, de ott lesz a parketten a Philly ellen - Scott Brooks vezetőedző Royce Youngnak (The Oklahoman) epésen megjegyezte, hogy szerencsére nem a hátvéd választhatta ki, milyen színű legyen a védőmaszk. Szintén Young jelentette, hogy Kevin Durant felépülése jól halad, a kiscsatár már dobál, és egy hét múlva vizsgálják majd állapotát.

A Chicago Bullsnál nem ennyire jó a helyzet, KC Johnson (Chicago Tribune) ugyanis azt írta, hogy Taj Gibson még mindig járógipszben van - egy hétig még biztos nem játszik, és könnyen előfordulhat, hogy az az egy hét kettő lesz végül.

Két szerződéskötés is történt a mai napon. A Phoenix Suns Earl Barronnak adott egy második 10 napos kontraktust - a center az első ilyen szerződése alatt 5 meccsen 1.6 pontot és 0.8 pattanót átlagolt. Másrészt a Dallas Mavericks az idény végéig lekötötte Bernard Jamest - ezzel a texasiak kerete 15 fős lett.

Ha már szóba került a Suns, akkor itt lehet megemlíteni a saját csapatával szemben kritikus Jeff Hornaceket, aki az AZ Centralnak a ma hajnali, Miami Heat elleni vereséget követően elmondta, meg kell találniuk azokat az embereket, akik hajlandóak keményen játszani, mert egyelőre túl puhányak. Az ellenfelek egyszerűen kiveszik a kezükből a labdát, és még ha a karjukat is megfogják ezzel együtt, ennél akkor is keményebbnek kell lenni. Amikor elkezdenek ellenük fizikálisan játszani, úgy néznek ki, mint egy középiskolás csapat. Elege van abból, hogy azt nézi, ahogy nem harcolnak meg a labdákért, ennél számára nincs is rosszabb.

Az említett Heat-Suns meccs után az egyik kiállított, Hassan Whiteside is megszólalt. A center a The Score-nak elmondta, észrevette, hogy a csapatok sokkal keményebben bánnak vele mostanában, de nincs is ezzel gondja, ezért erősít. Ami az Alex Lennel való bunyóját illeti, annyit mondott, hogy 4-5 alkalommal zsákolta át az ukránt, aki szerinte nagyon is ideges lett ettől. Úgy érzi, hibát követett el azzal, hogy vissza"ütött", mivel ezzel, illetve a kiállítással a saját csapatát sújtotta, de minden nap tanul valami újat, és szeretné, ha mindenki tudná a ligában: nem fogják tűrni, hogy az ellenfelek saját pályájukon úgy próbálják meg őket fizikailag "fenyíteni", ahogyan a Phoenix próbálta most.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley megint nem jó emberbe kötött bele: a Golden State Warriors Cleveland Cavaliers elleni vereségét követően azt mondta, hogy a Warriors nem fog bajnoki címet nyerni, mert Draymond Green túl alacsony és nem játszik elég keményen. Green azt válaszolta a San Jose Mercury Newsnak, hogy az ember azt gondolná, Barkley biztatni fogja, hiszen ő még alacsonyabb volt, de lehet, hogy pont azért mondja, hogy nem lesznek bajnokok, mert ő sem volt az soha.

Az oaklandiek erőcsatára szerint meglátjuk, mi lesz, neki azért még van pár éve gyűrűt nyerni, jóval több, mint Sir Charlesnak, és szerinte egy olyan játékos, aki sose volt bajnok, nem beszélhetne túl sokat a bajnoki címről. Azt nem tudja pontosan, mit ért el Barkley csapatszinten - volt a döntőben, ezt tudja -, de talán azért mondta ezeket, mert az volt az oka, hogy ők nem nyertek, hogy ő személy szerint túl alacsony volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus