Hírmorzsák 2015-03-05 (11:00)

Westbrook és James lettek a hónap játékosai, Wiggins és Smart a hónap újoncai. Garnett beoltotta a Nuggets játékosait, amiért megfúrták Brian Shaw-t. Westbrook történelmi, Jordanhez és Oscar Robertsonhoz méltó statisztikái. Tony Allen Nick Calathesszel akaszkodott össze eltiltása előtt. A Hawks 900 millió dollárért kelhet el, új név is felmerült velük kapcsolatban. Howard pályán még nem edz, McHale szerint nem fognak siettetni semmit és idő lesz, mire a center formába kerül. Kemba Walker a jövő héten vissza akar térni, elkezdhetett edzeni. Marble 4-6 hétre kiesett retinaleválás miatt. Zoran Dragic a D-Ligában. Paul pedig hiába könyörgött Jordannek, aki azt hitte, vége van a meccsnek (videó).

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook, illetve a Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James lettek a hónap játékosai nyugaton és keleten.

Westbrook 9-3-at ment a Thunderrel, ő pedig 31.2 pontot, 9.1 pattanót és 10.2 gólpasszt átlagolt februárban. 2009 és LeBron óta először jegyzett valaki tripla-duplát három egymást követő találkozón, 1988/89 és Michael Jordan óta először ért el egy játékos zsinórban hatszor 20 pontig, 10 lepattanóig és 5 gólpasszig, ráadásul Oscar Robertson óta először végzett valaki 30-9-10-es statokkal egy egész hónap folyamán úgy, hogy minimum 10 meccset játszott. James meccsenként 24.4 pontot, 6.7 pattanót és 7.3 gólpasszt tett a közösbe, mialatt a Cavs 8-3-as hónapot tudhatott maga mögött, és 24-én megelőzte Scottie Pippent, ő lett az NBA történetének legtöbb gólpasszal rendelkező csatára.

Westbrook egyébként folytatja kiváló sorozatát, hiszen mai 49-16-10-es statisztikáival Michael Jordan 1989-es sorozata óta ő az első, aki négyszer egymás után ért el tripladuplát, és Jordan ugyanezen sorozatához köthetően az első, aki egymás utáni meccseken úgy ért el tripladuplát, hogy legalább 40 pontot is szórt közben mindkét találkozón.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins és a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart lettek a hónap újoncai a két konferenciában.

Wiggins zsinórban negyedjére nyerte meg a díjat - nyugaton csak ő nyert ebben az idényben -, a Wolves 5-6-os hónapot futott, ő pedig 16.8 pontot, 4.8 pattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt - az összes újonc közül a legtöbb pontot ő érte el meccsenként, és a legtöbb percet is ő játszotta (38.7). 23-án harmadjára ért el ebben az idényben legalább 30 pontot, amikor a Houston Rockets ellen szerzett pont ennyit - ez Timberwolves rekordbeállítás egy elsőévestől, Isiah Rider 1993/94-ben volt ennyi 30 pontos meccsre képes. Smart 7-4-et ment a Bostonnal februárban, ő 9.8 pontot, 4.5 pattanót, 4.3 gólpasszt és 1.64 szerzett labdát átlagolt - a pontokat leszámítva mindenben megdöntötte karriercsúcsát februárban.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies azért tiltotta el Tony Allent egy meccsre, mert az egyik edzésen összeugrott csapattársával, Nick Calathesszel. A kettejük közti vita tettlegességig nem fajult a hírek szerint - Allent azért ültették le egy meccsre, mert nem akart lehiggadni az edzők utasítására sem.

Szintén Stein jelentette, hogy az Atlanta Hawks nagyjából 900 millió dollárért kelhet el - az egyik befektetőcsoport hajlandó ennyit adni érte, de azt nem tudni egyelőre, hogy melyik. Új név is felmerült az eddigiek mellett: Mark Rachesky is ajánlatot tett a franchise-ért - ő a Lionsgate filmipari cég elnöke.

Az Orlando Magic újonca, Devyn Marble is valószínűleg befejezte erre az idényre, miután meg kell műteni bal szemét retinaleválás miatt, és 4-6 hétig harcképtelen lesz.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard elvileg az előzetes terveknek megfelelően halad felépülésével, de Kevin McHale vezetőedző Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, egyelőre még csak futópadon látta játékosát, a pályán nem. A tréner szerint idő kell majd a centernek, hogy visszarázódjon a játékba, egyszerűen annyit hagyott ki, hogy kiesett már a ritmusból, vissza kell szoknia az NBA iramához. Reméli, hogy minél előbb visszatérhet Howard, de McHale szerint semmi értelme nincs siettetni, csak úgy segíthet a csapatnak, ha teljesen egészséges és minél jobb formába kerül.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker is egyre közelebb van a visszatéréshez. Őt január legvégén műtötték, miután bal térdében elszakadt a meniscus, és saját elmondása szerint zöld utat kapott az orvosoktól, elkezdhet edzeni. Walker a Brooklyn Nets elleni győzelem után elmondta, megpróbál a jövő héten visszatérni, amikor a Charlotte háromszor is otthon játszik majd zsinórban. Steve Clifford vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy szombaton edzenek majd, és attól függ, pályára léphet-e Walker jövő héten, hogy hogyan reagál a térde a megnövekedett terhelésre.

A ma hajnali meccsekhez tartozik az is, hogy hiába nyert a Denver Nuggets 100-85-re a Minnesota Timberwolves otthonában, Kevin Garnettre nem tettek túl jó benyomást. KG szerint mivel cserbenhagyták Brian Shaw-t, így úgy gondolta, itt is fel fogják adni. "A quitter is a quitter" - mondta Garnett, ami nagyjából annyit tesz, hogy aki egyszer harc nélkül feladja, az feladja máskor is.

A Miami Heat a D-Ligába, a Sioux Falls Skyforce-hoz küldte Zoran Dragicot. A szlovén játékos idén összesen 8 meccsen lépett pályára, ebből kettőn a Heatnél, ahova a deadline napján cserélték, de itt is csak 8 percet kapott eddig összesen.

A végére pedig a hajnal egyik legnagyobb jelenete: DeAndre Jordan nem tudta, hogy van még hátra a meccsből, Chris Paul meg majd felrobbant emiatt - Jordan ki is hagyta a büntetőket, hosszabbításban pedig bukott is csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus