Hírmorzsák 2015-03-05 (20:45)

Úgy tűnt, McGee megegyezett a Bostonnal, aztán mégsem... Majdnem minden PO-csapat érdeklődik iránta. Ainge szerint jót tenne a Celticsnek, ha rájátszásba jutnának. Tyler Zellernek Datome segített az utolsó időkérésnél. Goran Dragic elnézést kért a Suns tulajdonosától, beszélt a cseréről és a Heatről, dicsérte Wade-t. Brett Brown sokra tartja a Thundert. Steve Clifford szerint túl magasak voltak az elvárások Stephensonnal szemben. Westbrook: "egy maszk nem fog megállítani". David West is beszólt kicsit a Nuggets játékosainak, Wilson Chandler némileg igazat adott neki. Shaw közleménye menesztését követően. Donnie Walsh Phil Jackson eddigi munkájáról és jövőjéről beszélt. Shaw a Knicks egyik új segédedzője lehet? Jordan Hamilton még 10 napra a Clippersnél.

A nap híre volt, hogy a Boston Celtics kétéves szerződésben állapodott meg a Philadelphia Sixerstől kivásárolt JaVale McGee-vel. A Jeff Goodmantől (ESPN) származó információt Danny Ainge GM is megerősítette a The Sports Hub rádióműsorában. Ainge elmondása szerint a center eddig nem nőtt fel azokhoz az elvárásokhoz, amit a benne rejlő potenciál miatt támasztották elé, de reményeik szerint Brad Stevens vezetőedző irányítása alatt kijön valódi tudása, és úgy érzik, jó helyre került.

Estére azonban kiderült, hogy a két fél nem tudott megegyezni - McGee játékosopciót akart a következő idényre, míg a Celtics csapatopciót, így a center megint csapatot keres. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a játékos nem akarja feladni szabadságát, PO-csapatoktól is azt akarja, hogy játékosopciós legyen a következő idénye. A csapatok ezzel szemben csapatopciót akarnak - állítólag a Cavst, a Thundert és a Clipperst leszámítva minden PO-os bejelentkezett már nála -, így ha jól játszik, akkor a következő idényre is lekötötték a középjátékost. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Boston azért tetszett McGee-nek, mert lett volna lehetősége játszani, de a PO-ért is küzdött volna egyben - más kérdés, hogy a Celtics sem akarta csak erre az idényre szerződtetni.

Ainge ugyanebben a műsorban azt is elmondta, hogy egy rájátszásbeli szereplés jót tenne a csapatnak, mert sokkal vonzóbb célpontok lennének a szabadügynökök számára a nyáron. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy rájöjjünk, a Celtics be akar kerülni a keleti legjobb 8 közé, de nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Charlotte Hornets 2 meccsel van előttük, a Brooklyn Nets és az Indiana Pacers pedig szintén megelőzik még a Celticset.

Még mindig a Celtics: ma hajnalban Tyler Zeller győztes kosarával nyertek a Utah Jazz ellen, de nagy segítségére volt ebben a centernek Gigi Datome is. Zeller a mérkőzést követően az ESPN-nek elmondta, hogy az olasz játékos odalépett hozzá, és megmondta neki, elég ideje van még egy dobócselre. Pontosan ez történt: megkapta a labdát, látta, hogy Hayward repül felé, csinált egy dobócselt, majd feltette a labdát.

A Miami Heat új irányítója, Goran Dragic több interjút is adott a héten. A Los Angeles Daily Newsnak például elmondta, szeretne hosszabbítani a Miami Heattel a nyáron. Nagyon jól érzi magát a floridaiaknál, szereti a várost, a csapatot, az általuk játszott rendszert, az embereket és a szakmai stábot is. A legfontosabb számára, hogy egy új otthonra találjon, szeretné megtanulni a Heat által játszott rendszert és megismerni a csapattársait. Azt szeretné, ha hosszútávon is maradhatna a franchise-nál.

A héten korábban már elnézést kért a Phoenix Sunstól azokért a megjegyzésekért, amiket a csapatról mondott. Jared Zwerlingnek (Bleacher Report) adott interjújában elmondta, leült a Suns tulajdonosával, Robert Sarverrel a deadline előtt. Szerinte jó, konstruktív beszélgetést folytattak, a tulaj egyébként is mindig nagyon segítőkész volt vele. Sarver tudta, hogy nem fog hosszabbítani a csapattal, ezért akart cserét, hogy még kapjanak érte valamit, játékost vagy draftjogot, és nagyon hálás azért, hogy végül létre is jött a csere.

A Heat volt az első a listáján, ők ráadásul már két éve is meg akarták szerezni, mikor még a Houston Rockets játékosa volt. Jó a piac, jó a csapat, bajnoki mentalitásuk van, mindig a győzelemre törekednek. Szeretett volna idekerülni, de nem volt biztos benne, hogy a Suns elcseréli - végül minden megoldódott azonban. Wade-ről csak szuperlativuszokban beszélt, nagyon jól fogadta az érkezését, ami nagyon jól esett neki. Közeli kapcsolatba kerültek, nagyon sokat beszélgetnek a kosárlabdáról, ilyen társa pedig Phoenixben nem volt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Bob Cooney-val (Philadelphia Inquirer) beszélgetett arról, milyen sokra tartja az Oklahoma City Thundert és az általuk végzett munkát. Brown elmondta, hogy nagyon tiszteli a GM-jüket, Sam Prestit, akivel évekig együtt dolgozott a San Antonio Spursnél. Jobban figyel a Thunderre, mint valószínűleg bármelyik másik franchise-ra amiatt, hogy tanulmányozza, mit tudnának átvenni azokból a nagyszerű dolgokból, amit az Oklahoma Citynél értek el, és amit talán másképp csináltak, mint ők.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Tim Bontempsnek (New York Post) nyilatkozott Lance Stephensonnal kapcsolatban. Szerinte egyrészt túl magasak voltak az elvárások a dobóhátvéd irányába, mikor megérkezett hozzájuk, másrészt ő egy fiatal játékos. Nem olyan kosaras, mint például Mo Williams, aki hét különböző edző keze alatt, hét különböző rendszerben játszott már. Stephensonnak minden új, a város, a csapattársak is, ehhez pedig hozzá kell szoknia, hiszen eddig csak az Indiana Pacersnél játszott profi pályafutása során.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook maszkban is megállíthatatlan volt - ma hajnalban 49 ponttal, 16 pattanóval és 10 gólpasszal zárt. A találkozót követően azt nyilatkozta az irányító, hogy nem volt semmi gondja, kicsit furcsa volt számára, hogy volt valami az arcán, hogy állandóan törölgetnie kellett, és meg kellett óvnia attól, hogy bepárásodjon, de egy maszk nem fogja megállítani. Az a feladata, hogy vezesse a csapatát, és ezt is fogja tenni.

Nemcsak Kevin Garnett, de a Pacers erőcsatára, David West is leoltotta kicsit a Denver Nuggets játékosait, mondván nem csoda, hogy megbukott Brian Shaw vezetőedző, mikor egyetlen érett, igazán felnőtt, tapasztalt játékos sem volt a coloradóiak keretében. A Nuggets kiscsatára, Wilson Chandler azt nyilatkozta erről Chris Thomassonnak (Denver Post), hogy ez szerinte nagyban igaz. Nem azt jelenti, hogy éretlenek, hanem azt, hogy minden egyes meccsen, minden pillanatban profiként kellene viselkedniük. A meccsek megnyerése egyébként is az edzők és a játékosok együttes felelőssége, úgyhogy nem akarja cáfolni, amit West mondott - egyébként is megvan a joga a véleményéhez.

A Nuggetstől menesztett Brian Shaw kiadott egy nyilatkozatot az ügynökén keresztül. Elmondása szerint mivel 5-ször volt bajnokcsapat tagja, így tudja, milyen nehéz elérni a végső győzelemig. Nagyon sok önfeláldozással és idővel jár, hogy ezt a célt elérje egy csapat. Mindenkinek egy lapon kell lenni az együttesnél, játékosnak, edzőknek, szakvezetőnek és tulajdonosoknak egyaránt. Nagyon büszke arra, amennyi energiát a szakmai stábjával belefektettek a munkába, és sokra tartja azt a támogatást, amit a Kroenke családtól kapott. Szerinte a Nuggets bajnokesélyes csapat lesz, és elviszi a denveri drukkereknek a jól megérdemelt bajnoki címüket, de idő kell ehhez.

A New York Knicks korábbi elnöke, Donnie Walsh nyilatkozott a csapat új vezetőjéről, Phil Jacksonról Peter Botte-nak (New York Daily News). Walsh szerint bár Jackson kapott kritikát az utóbbi időben, egyelőre jó irányba vezeti a klubot a rebuildben. Sokan megkérdőjelezték, hogy az edzőlegenda tréneri képességei fognak-e valaha előnyt jelenteni számára a vezetőségben, de Walsh erről úgy gondolja, hogy a játékosok kiválasztásában nagyon is jól fog jönni, hogy Jacksonnak olyan szeme van a játékhoz, amilyen. A fizetési sapkával kapcsolatos dolgokról Walsh úgy gondolja, hogy Jackson rá fog jönni, hogyan navigálja a csapatot a pénzügyi szabályok adta kereteken belül, és Steve Mills is ott van neki segítségül.

Az előző két témához tartozik, hogy Brian Shaw volt Phil Jackson első számú opciója tavaly nyáron, mikor a Knicks új vezetőedzőjét kereste, de nem akarta kifizetni a kompenzációt a Denvernek, amit azért kellett volna, hogy a Nuggets elengedje a mestert. Marc Berman (New York Post) információi szerint ugyan lecserélni valószínűleg nem fogja Jackson Derek Fishert, miután ötéves szerződést kötött vele, de komoly esély van arra, hogy megpróbálja meggyőzni, legyen a gárda egyik segédedzője.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers bejelentette, hogy a csapat valószínűleg köt egy második 10 napos szerződést is Jordan Hamiltonnal a mai napon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus