Hírmorzsák 2015-03-06 (10:30)

Matthews bal Achillese elszakadt. McGee iránt a Warriors, a Mavs, a Spurs, a Bulls és a Heat is érdeklődik. Popovich nem akar elnyújtott szezont, nem fog dolgozni júliusban akkor se, ha lesznek meccsek. Kerr szeretné, ha Curry lenne az MVP, de kampányolni nem fog érte, ahogy Morey Harden címéért. A Brooklyn vezérigazgatója azt akarja, hogy a Nets uralja New Yorkot. Jeanie Buss szerint ha nem lesz a Lakers bajnokesélyes rövid időn belül, változások lesznek a csapatnál. A Timberwolves kitette Robinson III-öt, Justin Hamiltont felvették waiverről. A visszatérő Craig Sagert köszöntötte a Chicago és Benny the Bull (videó). Nick Johnson a D-Ligában.

A Portland TrailBlazersen továbbra is átok ül - hosszú idő óta legjobb rájátszásukra készülhettek volna, de a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni összecsapáson elszakadt Wesley Matthews bal Achillese, ami miatt természetesen kihagyja a dobóhátvéd a teljes hátralévő idényt. Matthewst vasemberként tartották számon, hiszen 2012 decemberéig 250 meccse volt zsinórban - addig minden mérkőzésen pályára lépett, amin tehette -, azóta újra volt egy 142-es sorozata, most viszont valamikor a következő idényben térhet majd vissza. Arron Afflalo lép fel a helyére, de így a Blazers padja ugyanolyan vékony lesz, mint volt a deadline és a csere előtt. Nemcsak a csapat, de Matthews is borzasztóan rosszul járt, hiszen nyáron szabadügynök lesz, így viszont kétséges, mekkora szerződést kaphat.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Boston Celticsszel tegnap megállapodni nem tudó JaVale McGee iránt a Golden State Warriors, a Dallas Mavericks, a San Antonio Spurs, a Chicago Bulls és a Miami Heat is érdeklődik - ők már mind bejelentkeztek a centernél. Mint azt tegnap este írtuk, a középjátékos a következő idényre játékosopciót szeretne - hogy ha idén jól teljesít, a következő idényben oda szerződhessen, ahol megfizetik és ahova menni akar -, a csapatok viszont csapatopciót, hogy ha jól teljesít, még egy szezonra megtarthassák.

Ha már szóba került a Spurs is, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Adam Silver ugyan fontolóra veszi annak az ötletét, hogy júliusban legyen a nagydöntő - szeretné növelni a pihenőidőt az egyes meccsek között -, de a San Antonio trénere, Gregg Popovich nem igazán támogatja ezt a tervet. Az edzőlegenda szerint a szezon így is elég hosszú, ő júliusban biztosan nem fog dolgozni. Ha júliusban még lesznek meccsek, azokon rá ne számítsanak.

Megemlíthettük McGee-nél a Warriorst is, az ő vezetőedzőjük, Steve Kerr pedig Steph Curry esetleges MVP-címéről beszélt Ethan Sherwood Straussnak (ESPN). A tréner szerint foglalkozik a dologgal, szeretné, ha Curry nyerné a díjat, mert megérdemli, de nem gondolja, hogy az ő vagy a csapatból bárki más feladata lenni promótálni ezt. Ők megpróbálnak meccseket nyerni, erre koncentrálnak, úgyhogy ha a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey elindította egyszemélyes kampányát James Hardenért, az rendben van, tegye, de ők másra figyelnek. Morey a múlt hétvégén nyilatkozta azt Tom Haberstroh-nak (ESPN), hogy Harden mindenki másnál több győzelmet generált csapatának ebben az idényben.

Ha már Rockets: a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez küldték Nick Johnsont - Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint az újonc hátvéd valószínűleg szerdán, Portlandben csatlakozik újra a Houstonhoz.

A Brooklyn Nets vezérigazgatója, Brett Yormark több riporternek is elmondta, nem hiszi, hogy bármi is történik a közeljövőben a franchise eladásával kapcsolatban, illetve szerinte a jelenlegi tulajdonosi kör elkötelezett a csapat mellett. Egy kis nyomást is helyezett a jelenlegi együttesre: azt akarja, hogy a Nets uralja New Yorkot. Yormark szerint nagy a versenyhelyzet a piacukon, és bármennyire is mondja, hogy ők nem a Knicks és a Madison Square Garden ellen mennek, ez nem igaz. Most lehetőségük van arra, hogy a város első számú csapata legyenek, hiszen a Knicks szenved. Ez az állapot azonban nem fog örökké tartani, úgyhogy most kell kihasználniuk az adódó alkalmat - nagyon fontos ez számukra, és mindezt úgy tehetik meg, ha meccseket nyernek és bejutnak a PO-ba.

A Los Angeles Lakers elnöke, Jeanie Buss Mark Medinával (Los Angeles Daily News) beszélgetett. Elmondása szerint a kosárlabdával kapcsolatos döntésekért felelős emberek, a GM, Mitch Kupchak, és bátyja, Jim Buss megígérték neki, hogy hamarosan újra a bajnoki címért fognak küzdeni. Nincs oka, hogy kételkedjen abban, amit mondanak, hiszen minden lehetőségük megvan erre, de ha nem így történik, akkor bizony változások lesznek az aranysárga-liláknál. Jim Buss a nyáron azt ígérte, hogy három éven belül újra ott lesznek a legjobbak között. Ha azt nem sikerül elérniük, akkor Jeanie szerint tartozik annyival a részvényeseknek, a szurkolóknak és a partnereiknek, hogy egy másik irányba indulnak, máshogy kezdik el felépíteni a csapatot.

Elkötelezték magukat amellett, hogy úgy vezetik majd a gárdát, ahogyan anno édesapja, Dr. Jerry Buss. Megérti, hogy Phil Jackson miért nem kerülhetett vissza a csapathoz, de anno azért rákérdezett Kupchakéknál, hogy valamilyen minőségben nem kaphatna-e szerepet a csapat egykori trénere. Kupchak és Jim Buss azt mondták neki, hogy nincs szükségük Jacksonra vagy akárki másra. Úgy gondolták, hogy mindent kézben tartanak, nem kell még egy vélemény a szakvezetésbe, megvan a saját tervük és elképzelésük a csapattal kapcsolatban. Tudja, hogy a szurkolók csalódottak és idegesek. Reméli, hogy minden meccsel egyre jobb lesz a helyzet, és ő legalább annyira türelmetlen, mint bármelyik Lakers-drukker.

A Minnesota Timberwolves egy kisebb változtatást hajtott végre: szabadlistára tették Glenn Robinson III-öt, hogy fel tudják venni waiverről a New Orleans Pelicans által kitett Justin Hamiltont. Jon Krawczynski (Associated Press) úgy tudja, hogy a Minnesota már egy ideje figyelte a centert, és megpróbáltak a Miami Heattel is összehozni egy cserét, mielőtt a deadline napján a Pelicanshez postázta volna a floridai alakulat Hamiltont.

A végére pedig a rákot legyőző, az oldalvonal mellé visszatérő Craig Sager, aki egy új öltönyt is kapott a Chicago Bulls kabalafigurájától:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus