Hírmorzsák 2015-03-06 (21:00)

A Portland próbálkozik Ray Allennél. Bargnani és Shved is maradni akar az NBA-ben a következő idényre is. Lowry jól érzi magát, megpróbál visszatérni ma este. Brian Shaw-t érdekli a Magic vezetőedzői posztja. A Jazz és a Warriors a deadline-nál David Lee elcseréléséről tárgyalt. A Utah kifizeti Tomic kivásárlási árát, nyáron átviszik az NBA-be a horvát sztárt. Saunders Glenn Robinson menesztéséről beszélt. 10 napos szerződések (Chris Johnson, Cotton).

 

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Portland TrailBlazers bepróbálkozott Ray Allennél, miután ma hajnalban elvesztették az egész szezonra Wesley Matthewst Achilles-szakadás miatt. Egyelőre nem tudni, mi Allen válasza, de egy próbát megért az oregoniaknak mindenképpen.

A New York Knicks erőcsatárát, az előző négy meccsen 18 pontot átlagoló Andrea Bargnanit kérdezte a Newsday egyik újságírója, gondol-e arra, hogyan alakult volna a szezon, ha nem sérült 49 találkozón is ebben a szezonban. Az olasz játékos azt mondta, hogy nem gondol erre, mert semmi értelme nincs ezen elmélkedni, csak még rosszabbul érezné magát. Megkérdezték tőle azt is, maradni akar-e az NBA-ben, amire azt mondta, nincs sok értelme ennek a kérdésnek a szezon ezen szakaszában, de természetesen igen, nem akar visszamenni Európába.

Csapattársával, a nyáron szintén szabadügynök Alexey Shveddel kapcsolatban is felmerült, hogy visszajönne az öreg kontinensre, de az orosz hátvéd azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy fogalma sincs arról, honnan származnak ezek az információk, ő soha nem mondott ilyet, maradni akar ő is a ligában. Nem gondol még a nyárra, csak arra koncentrál, hogy minél jobb formában fejezze be ezt a szezont, aztán a júliusi események levezénylése úgyis az ügynöke dolga lesz, de azt is elmondta, szeretne a Knicksnél maradni.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry kihagyta az előző hetet, miután több kisebb sérülése miatt pihentették. A játékmester a Toronto Starnak azt mondta, jól érzi magát, és minél előbb visszatér, annál jobb - mindent megpróbál annak érdekében, hogy még ma este, a Charlotte Hornets elleni mérkőzésen pályára tudjon lépni.

Brian Schmitz (Orlando Sentinel) értesülései szerint a Denver Nuggetstől a héten menesztett Brian Shaw-t érdekelné az Orlando Magic vezetőedzői posztja, amennyiben az állás elérhetővé válik a nyáron - elvileg a jelenlegi tréner, James Borrego megbizatása addig tart. Shaw korábban játszott a Magicnél három idényt 1994/95-től 1996/97-ig.

Spencer Cheketts (1280 The Zone) információi szerint a Utah Jazz és a Golden State Warriors nagyon komoly tárgyalásokat folytattak David Lee elcseréléséről a deadline környékén. Mint ismert, az oaklandieknek jövőre gondjaik lehetnek a fizetésekkel, hiszen Draymond Greennel új szerződést kell majd kötni, és jelen állás szerint szinte biztosan luxusadó fölé mennek majd - ezt oldhatná meg Lee elpasszolása. Egy ilyen "spórolós" cserét már húzott a két csapat nem is olyan rég - 2013-ban Andris Biedrins, Brandon Rush és Richard Jefferson szerződéseit vette át a Jazz draftjogokért.

Szintén a Utah-hoz tartozik, hogy a Marca.com forrásai szerint a Jazz közölte a Barcelona magasemberével, Ante Tomic-csal, hogy hajlandóak lesznek kifizetni a kivásárlási árát a nyáron, így a horvátok 28 éves csillaga elkezdheti NBA karrierjét. Tomicot még a 2008-as draft 44. helyén választotta ki a Utah.

És még mindig a Jazz: kötöttek egy második 10 napos szerződést is Bryce Cottonnal - a hátvéd első 10 naposa alatt egy meccsen összesen 7 percnyi lehetőséget kapott, de úgy tűnik, Kirk Snyderék még szeretnék megnézni, mit tud. Még egy 10 napos kontraktust oszthatnak ki a mai napon, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Milwaukee Bucks közel áll ahhoz, hogy megállapodjon Chris Johnsonnal - a kosaras a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnál játszott legutóbb.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Jerry Zgodának (Star Tribune) mesélt Glenn Robinson III elküldéséről - a kiscsatárt szabadlistára tették ma hajnalban, mivel Justin Hamiltont fel akarták venni waiverről. Saunders szerint kedvelték Robinson III-t, de egyszerűen nem volt lehetősége, hogy megmutassa, mit tud, és úgy mérték fel, hogy ez lesz a helyzet a jövőben is. Mikor draftolták, még nem volt náluk Andrew Wiggins, és három fiatalt egy poszton nem tudnak egyszerre fejleszteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus