Hírmorzsák 2015-03-07 (11:15)

Ray Allen nem lesz a Blazers játékosa. Afflalo nem változtat játékán, példát akar mutatni Portlandben is. Goran Dragic jól érzi magát a Heatnél. SVG biztos benne, hogy Reggie Jacksonnal hosszútávon jól jártak, de első körös draftjogot nem adott volna fel érte. Stevens szerint Isaiah Thomas marad csere, fontosabb, hogy hogyan fejezik be a meccseket. Derek Fisher szerint a Knicks nagy átalakuláson megy majd át a nyáron. Parsons vasárnap, a Lakers ellen tér majd vissza. A Játékosok Szakszervezete 18 évre akarja levinni a liga korhatárát. 10 napos szerződések (Chris Johnson, Hamilton).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) tegnap este jelentette, hogy a Portland TrailBlazers hiába hívta fel Ray Allent Wesley Matthews tegnap hajnali Achilles-szakadása után, az NBA történetének legtöbb bedobott triplájával rendelkező dobóhátvéd jelezte Neil Olshey-éknak, hogy nincs szándékában ebben a szezonban pályára lépni sem a Portlandben, sem egyetlen másik együttesnél.

Matthews sérülése után Arron Afflalo került 1-gyel előrébb a rangsorban, de a Denver Nuggetstől a deadline napján szerzett játékos Joe Freemannek (The Oregonian) elmondta, nem próbál meg más lenni, mint aki, önmaga lesz a pályán. Szerinte ugyanez volt a helyzet Matthews kidőlése előtt is annak ellenére is, hogy természetesen egy új csapatba, egy új szerepbe való beilleszkedés mindig időbe kerül és nem is egyszerű dolog. Ettől függetlenül a célja ugyanaz: vezér szeretne lenne, példát akar mutatni, és ezt fogja csinálni a továbbiakban is.

A Miami Heat új irányítója, Goran Dragic a ma hajnali mérkőzés előtt dobóedzésen megerősítette, amit már korábban is elmondott - hosszútávon akar a floridai gárdánál maradni. Dragic Jason Liesernek (Palm Beach Post) elmondta, egyelőre csak a szezonra koncentrál, hogy minél jobban játsszon, és hogy PO-ba jussanak, de azt elmondhatja, hogy az eddigi 10-15 Heatnél töltött napján hihetetlenül jól érezte magát. Azt is hozzátette, hogy 7.5 milliós játékosopcióját természetesen nem fogja lehívni, de ha a Heat megfelelő ajánlatot fog tenni, nem fog más csapatokra figyelni, csak a Miamire.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (nba.com) azt nyilatkozta, biztos benne, hogy Reggie Jacksonnal jól jártak hosszútávon, és szerinte rövidtávon is kifizetődő lesz az a csere. Sokra tartja Jacksont, de fel voltak rá készülve, hogy lemondjanak róla, ha túl messzire megy a licit az irányítóért, mert tudták, hogy több együttes is érdeklődik iránta. Tudták, hogy kell nekik, és azt is, hogy meddig hajlandóak elmenni érte - első körös draftjogot nem akartak adni, ez volt a kiindulópont, akármennyire is kedvelték a játékost.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) elmondta, bár Isaiah Thomas kezdő szeretne lenni, továbbra is csere lesz, mert sokkal jobban érdekli a trénert, hogy hogyan fejezik be a meccseket. Stevens szerint Thomas kezdeni akar, mert nagyon büszke és nagyon sokat is dolgozik. A kezdőség azonban nem minden, szerinte sokkal fontosabb, hogy valaki a meccsek végén legyen a pályán, és legyen olyan hasznos és fontos tagja a keretnek, amennyire fontos most Thomas. Talán fontos neki, hogy kezdjen, de az edző szerint Thomas így is tudja, milyen sokra tartják a csapatnál.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Ohm Youngmisuknak (ESPN New York) mondta el, hogy szerinte elég nagy változáson fog keresztülmenni a Knicks a nyáron, hiszen lesz egy Top5-ös fiataljuk, illetve elég sok helyük a sapka alatt, amit erősítésekre költhetnek. Szerinte lesz egy csomó csapat, amely úgy érzi, egy lépésre van a bajnokesélyességtől, ezek a csapatok pedig mind lépni fognak majd, de ők is teljesen más formát fognak ölteni majd a következő szezonra.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons vasárnap, a Los Angeles Lakers elleni találkozón térhet vissza, miután az előző hét találkozót kihagyta bokasérülése miatt.

Két szerződéskötés is hivatalos lett a mai napon. Egyrészt megköttetett a tegnap Wojnarowski által már beharangozott Chris Johnson - Milwaukee Bucks házasság, amely egyelőre 10 napig fog tartani. Másrészt a napokban már felmerült Jordan Hamilton is megkapta második 10 napos kontraktusát a Los Angeles Clipperstől - a kiscsatár 4 meccsből 2-n kezdett is a Clippersnél, és 11.6 percet átlagolt eddig.

Az új kollektív szerződés megtárgyalásánál több ponton is nagyban eltérhet majd a Játékosok Szakszervezetének és a ligának a véleménye, és nem feltételnül csak a pénz lehet ilyen pont. A Szakszervezet egyik jogi képviselője ugyanis azt nyilatkozta Tim Reynoldsnak (Associated Press), az ő álláspontjuk az lesz, hogy vigyék lejjebb a korhatárt 18 évre, ne kelljen a játékosoknak egy évig az egyetemen vagy bárhol máshol játszaniuk a középiskola után. Az ügyvéd szerint ha fehérek és baseball vagy hoki játékosok lennének az illetők, akkor mehetnének egyből a ligába, de mivel a legtöbbjük afro-amerikai, ezért ebbe az abszurd rendszerbe vannak kényszerítve, hogy egy évet az egyetemen töltsenek. Mint ismert, a liga éppen emelni akarja 20 évre a liga alsó korhatárát a jelenlegi 19-ről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus