Hírmorzsák 2015-03-09 (11:00)

Beasley kapott egy második 10 napos szerződést is a Heattől. A Warriorsnak nem kell McGee, a Heat, a Raptors, a Rockets és a Mavs mennek érte. Jennings három héttel az előzetes rehabtervek előtt jár, két héten belül talán a járógipsz is lekerül róla. Blake Griffinről egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. Corey Brewer szerint Melvin Hunt jó vezetőedző lesz az NBA-ben. Exum szerint a folyamatos utazást és a sok meccset kell megszoknia leginkább. Fisher szeretné, ha a Knicks leigazolná Thanasis Antetokounmpót.

A Miami Heat kötött egy második 10 napos kontraktust is Michael Beasley-vel a tegnapi napon. A 2008-as draft 1/2-ese hat találkozón lépett pályára ebben a szezonban a Heatnél, ezeken 10.5 pontot, valamint 4.2 pattanót átlagolt 23.6 perc alatt. Utolsó két meccse sikerült igazán jól - a Wizards ellen 13 pontot dobott a negyedik negyedben, míg a Sacramento ellen 18 pontig és 7 pattanóig jutott.

10 napos szerződések után maradt a Heatnél Tyler Johnson is, aki fontos rotációember lett, a múlt héten például volt egy 26, illetve egy 24 pontos meccse is. Johnson Shandel Richardsonnak (Sun Sentinel) elmondta, szerinte érdekes ez a dolog, mert ha az emberek azt hallják, hogy 10 napos szerződés, általában csak nevetnek egyet, szerinte azonban több játékos is megragadt már a ligában ilyen rövidtávú, "próbaidős" megállapodások után.

Azt még mindig nem tudni, hogy JaVale McGee hova igazol, miután nem tudott megegyezni a Boston Celticcszel, de Tim Kawakami (San Jose Mercury News) forrásai szerint biztosan nem a Golden State Warriorshöz. Az oaklandiek mutattak némi érdeklődést a center iránt, de ez azóta már megváltozott. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette pár napja, hogy a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, a Toronto Raptors és a Miami Heat versengenek McGee kegyeiért leginkább.

A Detroit Pistons sérült irányítója, Brandon Jennings beszélgetett David Mayóval (MLive) - elmondása szerint három héttel gyorsabban halad a rehabbal, mint azt az előzetes tervek szerint számolták, és reményei szerint két héten belül a járógipszet is leveheti lábáról. Mint ismert, Jennings januárban Achilles-szakadást szenvedett.

A Los Angeles Clippers könyökfertőzés miatt megműtött magasembere, Blake Griffin nem tért vissza tegnap este - ahogyan erről a múlt hét elején szóltak a hírek -, a gárda elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers pedig Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elárulta, továbbra sincs kitűzött időpontjuk, amikorra visszavárják Griffint. Nem olyan meglepő ez a dolog, hiszen ma négy hete, hogy megműtötték az erőcsatárt, és a legelső hírek szerint 4-6 hetes kihagyás vár(t) Griffinre - úgyhogy valamikor a következő két hétben várható vissza.

A Houston Rockets swingmanje, Corey Brewer két évet lehúzott a Denver Nuggetsnél, és szerinte az akkori segédedző, mostani vezetőedző, Melvin Hunt sikeres lesz jelenlegi posztján. Brewer Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt mondta, hogy azt ugyan nem jelentené ki, hogy ez a Nuggetsnél fog megmutatkozni, de jó vezetőedző lesz Huntból, egyszerűen lehetőségre van szüksége. Ismeri a játékosait, tudja, mi kell ahhoz, hogy jó edző legyen, és van is egy rendszere, ami nagyon hasonlít a George Karl által játszotthoz. Gyorsan játszanak és nagyon keményen.

A Utah Jazz elsőéves hátvédje, Dante Exum Jessica Cameratónak (Basketball Insiders) adott nyilatkozatában elmondta, leginkább az utazáshoz és ahhoz kell hozzászoknia, hogy folyamatosan meccsek vannak. Kedden még mérkőzésük volt Memphisben, aztán szerda hajnal 3-kor érkeztek meg Bostonba. Ezzel megbírkózni, majd másnap megint egy meccset játszani, ez szerinte igazi kihívás az NBA-ben. Exum szerint az a legfontosabb, hogy pihenjen, amikor csak tud.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Marc Bermannek (New York Post) elmondta, a csapat erősen gondolkodik azon, hogy a keret 15., jelenleg üres helyére leigazolják a második körben draftolt Thanasis Antetokounmpót. Fisher azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha kihasználnák ezt a lehetőséget, de a végső döntés a menedzsmenté, nem az övé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus