Hírmorzsák 2015-03-10 (22:15)

Whiteside-ot egy meccsre eltiltotta a liga, elnézést kért mindenkitől. Kemba Walker holnap este visszatér. Lou Williams szeretne hosszabbítani a Raptorsnál. Budenholzernek nagy szerepe volt Jeff Teague megtartásában. Doc Rivers szerint alig van dolga ahhoz képest, amennyi munkája van Flip Saundersnek. Granger 2013-ban elgondolkodott a visszavonuláson, Hornacek csak akkor erőlteti idén, ha még versenyben lesznek a PO-ért, mikor felépül. 10 napos szerződések (Seth Curry, Jabari Brown)

 
 
 

A Miami Heat magasemberét, Hassan Whiteside-ot egy meccsre eltiltotta a liga, miután ma hajnalban, a Boston Celtics elleni találkozón hátulról lekönyökölte Kelly Olynyket - a center a holnap esti, Brooklyn Nets elleni hazai összecsapást fogja kihagyni. Whiteside azt nyilatkozta, hogy nagyon rosszul érzi magát, mert cserben hagyta saját csapatát, ez pedig nem fordulhat elő még egyszer, és elnézést kért mindenkitől. Bár Dwyane Wade elég erősen lehordta a találkozót követő nyilatkozatában, Erik Spoelstra vezetőedző elmondta, nem fognak hátat fordítani Whiteside-nak, ő is családtag, átbeszélik ezt a kosarassal és továbblépnek.

A Charlotte Hornetsnél örülhetnek, Kemba Walker ugyanis holnap este, a Sacramento Kings elleni meccsen visszatér. Ezt maga a játékos nyilatkozta le a Hornets.com-nak, és elmondása szerint jelenleg nagyon jó állapotban van a térde.

A Toronto Raptors hatodik embere, Lou Williams jól érzi magát Torontóban, Mike Mazzeónak (ESPN) le is nyilatkozta, hogy már megpróbálta erőltetni a Toronto Raptorsnél, hogy hosszabbítsanak, mielőtt a nyáron szabadügynök lenne. Karrierje ezen szakaszában olyan helyen akar játszani, ahol a szurkolók szeretik, és ahol a csapat komolyan szeretne nyerni és valami különlegeset alkotni. Szerinte a Raptors játékosai igazi bulldogok, harcosok. Úgy állnak az egészhez, hogy mindenki ellenük van, hiszen ők az egyetlen kanadai csapat - ez igazi identitást ad nekik. Nagyon szereti ezt, mert tökéletesen passzol a saját egyéniségéhez is. Mindig ő volt az esélytelenebb, rajta néztek át leginkább - mindig az volt a helyzet, hogy a csapatokat jobban érdekelte más, és csak utána nézték meg őt, erről szólt az egész pályafutása.

Williams egykori csapattársa, Jeff Teague nagyrészt Mike Budenholzernek köszönhetően maradt az Atlanta Hawksnál 2013 nyarán Lee Jenkins (Sports Illustrated) információi szerint. A trénert nem sokkal az akkori off-szezon előtt nevezték ki, Teague pedig azon a nyáron írt alá 4 évre 32 millió dollárért korábbi edzőjéhez, a Milwaukee Buckshoz távozó Larry Drew-hoz - az Atlanta azonban tartotta ezt az ajánlatot. Budenholzer anno figyelte Teague-t, mikor a kosaras még a Wake Forest egyetemre járt, és Brett Brownon keresztül találkoztak is - Brown és Budenholzer a San Antoniónál dolgoztak, míg Brown és Teague édesapja együtt játszottak anno a Boston Egyetemen. A vezetőedző megígérte Teague-nek, hogy teljesen mást fognak játszani, mint korábban, de a játékmester a hírek szerint eleinte vonakodva fogadta Budenholzer "olvasd a védelmet és reagálj" rendszerét.

A RealGM információi szerint a Phoenix Suns megállapodott Seth Curryvel egy 10 napos szerződésben. Steph Curry fiatalabb tesója ebben az idényben az Erie Bayhawks játékosaként 23.5 pontot átlagolt, miközben 48%-kal dobta a triplákat. A Los Angeles Lakers is lépett, ők a Los Angeles D-Fendersnél 24.4 pontot átlagoló Jabari Brownnal kötöttek 10 napos megállapodást.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers nyilatkozott Jery Zgodának (Star Tribune) arról, hogy "kettős" állása van. Szerinte nem jár ez túl sok plusz munkával, például a Minnesota Timberwolvesnál Flip Saundersnek sokkal bonyolultabb a helyzete. Sokkal több dolga van kollégájának, hiszen több lehetőségük van a sapka alatt manőverezni, több a fiatal játékosuk és a kérdés is a keretük körül. Amikor ő megérkezett a Clippershez, ránézett a fizetési listájukra, illetve a keretükre, azt mondta, nincs sok mozgásterük - általában minimum szerződéseket, vagy évente egy-egy MLE-t tudnak kiosztani. Saunders ezzel szemben egy egész csapatot próbál újraépíteni.

A Phoenix Suns kiscsatára, Danny Granger Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, hogy 2013-ban komolyan elgondolkodott a visszavonuláson, mikor meg kellett műteni a térdét. A Sunshoz a deadline-kor került, és a csapat orvosai azt mondták neki, helyrehozható a térde, úgyhogy bizakodó most. Jeff Hornacek Corónak azt mondta, hogy ha még versenyben lesznek a PO-ért és Granger ebben az idényben egészséges lesz, akkor pályára kerülhet, egy ilyen tapasztalt játékos mindig segíthet, de ha már kiestek a rájátszásért folytatott küzdelemből, akkor szerinte több értelme van annak, ha a fiatalok játszanak. Jelen állapot szerint még bíznak a PO-ban, ezért tesznek meg mindent, és ha Granger képes lesz segíteni nekik, visszatérnek a témára.

 
 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus