Hírmorzsák 2015-03-11 (11:15)

Kobe jelenlegi álláspontja szerint a következő szezonban befejezi. Amare nagyon kiakadt a ma hajnali, Cavs elleni vereséget követően. A Nets egyelőre marad Prohorov tulajdonában. Stan Van Gundyék vállalták a rövidtávú kockázatokat a Reggie Jackson-csere jövőbeli hozadékai miatt. Ujiri mindenképpen akar kanadai játékost a Raptorsba, Wiggins az első számú kiszemeltje. Kerr szerint David Lee helyzete nem egyszerű, mert sérülése alatt találtak egy hatékony, nyerő formulát.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a média képviselőivel beszélt felépüléséről és jövőjéről. Kobe elmondta, hogy mikor megtudta januárban, hogy megint idő előtt befejeződött számára a szezon, arra gondolt, hogy nem tudja, képes-e végigcsinálni megint egy 9 hónapos rehabot. Megerősítette, amit korábban is elmondott, vissza akar térni a következő idényre. Az azt követő jövőjéről azonban annyit mondott csak, hogy lehetséges, hogy folytatja tovább, jelenleg viszont úgy gondolja, nem akar tovább játszani a ligában - ez azonban még változhat.

A Dallas Mavericks erőcsatára, Amare Stoudemire a ma hajnali, megsemmisítő, 127-94-es Cleveland Cavaliers elleni vereséget követően az ESPN-nek azt nyilatkozta, azért írt alá a Mavshez, mert nyerni akar, most pedig 4.5 meccsre vannak attól, hogy ne jussanak be a rájátszásba, ez szerinte elfogadhatatlan. Ez egy olyan dolog, amibe nem törődhetnek bele, újra koncentrálniuk kell, figyelniük kell minden apró részletre. Nem "csalhatnak" sem a meccseken, sem az edzésen, nem viccelhetik el a tréningeket azzal, hogy majd úgyis rájönnek, hogyan nyerjék meg a meccseket. Ez a világ legmagasabb szintű bajnoksága, ennek megfelelően kell készülniük.

Se agresszívek nem voltak ma hajnalban, se nem figyeltek oda eléggé. Nem úgy játszottak, mint a bajnokok, nem harcoltak, ezt pedig a Cavs kihasználta. Sokkal jobban kell figyelniük a részletekre, mert olyan hibákat követtek el, amit újoncok és másodéves játékosok szoktak, pedig tapasztalt csapatnak számítanak, többen 10-15 éve vannak a ligában, úgyhogy tudniuk kell, hogy ennél többet kell letenni az asztalra. A Cleveland olyan kaliberű csapat, aki a bajnoki címért fog küzdeni, nekik fel kellett volna venniük a versenyt velük, de meghátráltak.

Közben úgy tűnik, hogy a Brooklyn Nets egyelőre marad Mihail Prohorov többségi tulajdonában, Darren Rovell (ESPN New York) jelentette ugyanis ma hajnalban, hogy az orosz multimilliárdos politikus nem áll többé kapcsolatban az Evercore Partnersszel - ezt a céget bízta meg pár hónapja Prohorov, hogy találjanak vevőt tulajdonrészének bizonyos hányadára, miután látta, hogy Steve Ballmer két milliárd dollárt fizetett a Los Angeles Clippersért.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (nba.com) azt nyilatkozta, hogy bár egyértelműen gondoltak a jelenre is a Reggie Jackson-cserénél, de tudták, lutri, hogy erre az idényre milyen hatása lesz ennek a tranzakciónak. A folyamatosság, az összeszokottság miatt jobb lett volna, ha nem lépnek semmit, ezt tudták. Úgy voltak vele, hogy a változtatásokkal együtt is ott lehetnek a PO-ért folytatott küzdelemben, és felvállalták a kockázatot annak érdekében, amilyen hatása lesz szerintük ennek a cserének a jövőre nézve.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri Lori Ewingnak (Canadian Press) azt nyilatkozta, hogy kétsége sincs afelől, legyen akármilyen rövid a Raptorsnál töltött időszaka, az ő regnálása alatt lesz a csapatnak kanadai játékosa - a gárda történetének egyetlen hazai kosarasa Jamaal Magloire volt. Ennek megvalósításán gondolkodnak folyamatosan, figyelik az NBA-ben és a ligán kívüli játékosokat is, a fiatalokat a középsulikban. Várnak a megfelelő alkalomra, de Ujiri azt is elmondta, kinevez majd egy játékosmegfigyelőt, aki csak a kanadai kosarasokra koncentrál, akkorát fejlődött a játék az országban. Megkérdezték tőle, hogy van-e olyan játékos LeBron Jamesen kívül, akit konkrétan látni szeretne a Raptorsnál, amire annyit felelt, hogy mindenki tudja, kiről van szó - Szerk.: Andrew Wigginsre célzott a GM.

Arról mi is írtunk a napokban, hogy David Lee azt nyilatkozta, nem fog több játékidőt vagy kezdő pozíciót követelni a Golden State Warriorstól, hiszen nyernek, ő pedig nem helyezi a saját érdekeit a csapata érdekei elé. Steve Kerr vezetőedző Monte Poole-nak (Comcast) azt mondta, hogy beszél folyamatosan minden játékosával, mindenki más helyzetben van, Lee helyzete pedig különösen komplikált. Nagyszerű játékosnak tartja az erőcsatárt, All-Star, aki pályafutása csúcsán van. A komplikáció ott jön be, hogy amíg ő sérült volt, a csapat rátalált egy olyan szerkezetre, ami nagyon hatékony. Az egész ligában az a tendencia, hogy egyre alacsonyabbak a négyesek és tudnak kintről dobni, ők ehhez alkalmazkodtak és az év eleji lehetőségeikhez igazították a rotációjukat. Draymond Green lett egyértelműen a kezdő négyesük, ezért nem egyszerű a helyzet Lee-vel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus