Hírmorzsák 2015-03-11 (21:00)

Háború a Clippers-Warriors fronton: Draymond Green és Doc Rivers kezdtek szócsatába, Barbosa twitteren húzta a flop miatt figyelmeztetett Big Baby Davist. Divac szerint Kobe volt a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszott. Bryant fejében egy pillanatig megfordult, hogy vállsérülésével vége pályafutásának. A Játékosok Szakszervezete nem megy bele a folyamatos fizetési sapka emelésbe. Későbbre tették a draftról való visszalépés határidejét. Jamal Crawford ezen a héten biztos nem játszik. Duncan könyöksérülést szenvedett. Jimmy Butler az eredetileg tervezett 3 hetes rehab előtt is visszatérhet akár, Taj Gibson óvatos a bokájával. A Netsért nem akartak eleget fizetni, ezért lépett vissza egyelőre az eladástól Prohorov.

A liga hivatalos közleményben tudatta, hogy a Játékosok Szakszervezete nem ment bele abba, hogy jövő nyártól, az új TV-szerződés életbe lépésétől kezdve fokozatosan emelkedjen a fizetési sapka. Ez tehát azt jelenti, hogy a 2016/17-es szezon előtt várhatóan jócskán, akár több 10 millió dolláral is megugorhat a cap. Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy tegnap ültek tárgyalóasztalhoz a felek, de nem sikerült megegyezniük a témában.

Szintén a ligához kapcsolódó változás, hogy az NBA, az NCAA és az Edzők Szövetsége megegyezett abban, hogy a nem végzős draftra jelentkezők draftról való visszalépésének időpontját későbbre tolják. Eddig április 15-e volt a határ - ha eddig jelentkezett valaki a játékosbörzére nem végzősként, és nem húzatta ki a nevét, akkor azt jelentette, hogy ott is lesz a drafton és nem térhet vissza az egyetemre -, most azonban május végén lesz ez a deadline. A júniusi draftfelmérő bizonyos részeit is valószínűleg előrébb hozzák, így még a határidő előtt részt tud rajta venni mindenki, és annak alapján akár vissza is tud lépni, visszamehet a felsőoktatási intézménybe játszani.

A Sacramento Kings nemrég kinevezett elnöke, Vlade Divac a USA Today munkatársának Kobe Bryantről mesélt. Divac utolsó szezonjában, 2004/05-ben együtt játszott a Los Angeles Lakersnél a csapat ikonjával. Elmondása szerint tudta, hogy pályafutása végéhez ért, bezárult a kör, hiszen annál az együttesnél fejezte be, amelyiknél elkezdte NBA karrierjét, ráadásul annak az embernek a csapattársaként, akiért elcserélték. Divac nagyon tiszteli Bryantet, szerinte ő volt a legnagyobb tehetség, akivel valaha játszott - hozzátéve azt, hogy Magic Johnsont, Chris Webbert, Glen Rice-t és Peja Stojakovicot is nagyon sokra tartja. Hihetetlen élmény volt számára, hogy egy ilyen kosaras csapattársa lehetett.

Szintén Kobe-hoz tartozik, hogy reggel már lehoztuk több riporternek adott interjúja egyes részleteit. Bryant azt is elmondta többek között, hogy mikor rájött, hogy elszakadt a rotátorköpeny a jobb vállában, egy pillanatig megfordult a fejében, hogy itt a vége számára az NBA-ben, de azt is hozzátette, soha nem gondolkodott azon komolyan, hogy ne játsszon a következő, 2015/16-os idényben.

A másik Los Angeles-i együttessel, a Clippersszel kapcsolatos, hogy Arash Markazi (ESPN Los Angeles) értesülései szerint Jamal Crawford ezen a héten biztosan nem játszik sérülése miatt.

A Clippers és a Golden State Warriors, illetve főleg Draymond Green között folytatódik a szócsata a két gárda egymás elleni mérkőzése óta is. Mint ismert, Dahntay Jonest 10.000 dollárra megbüntette a liga, mert nekiment Greennek utóbbi interjúja közben. A Los Angeles-iek vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta erre szarkasztikusan, hogy "húha, ez volt aztán a kemény ütközés". Greenről azt gondolta, hogy kemény gyerek, de amilyen reakciója volt a Jonesszal történt találkozó után, rájött, hogy ez nincs így. Green erre annyit mondott, hogy "jól van, Glenn", majd hozzátette, hogy nem foglalkozik már ezzel a szituval többet, nem nagyon érdekli, mint mond Glenn - Doc Rivers eredeti neve Glenn Anton Rivers.

Volt a találkozón egy érdekes jelenet is: Leandro Barbosa támadóhibát kapott könyökhasználatért, de a felvételeken egyértelműen látszódott, hogy a fault ellenére Big Baby Davis feldobta magát - figyelmeztette is a liga -, Barbosa pedig twitteren élcelődött ellenfelén. Finoman szólva sem kedveli tehát egymást a két csapat, az elsőtől az utolsó emberig bajuk van a másikkal.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan a ma hajnali, Toronto Raptors elleni győzelem alkalmával kisebb könyöksérülést szenvedett. A mérkőzést követően Tony Parker azt nyilatkozta, velük már azonnal közölték, hogy nincs komolyabb baj. Gregg Popovich vezetőedző ehhez annyit tett hozzá, hogy nem tudja pontosan, mekkora a baj, de szerinte rendben lesz Duncan.

A Chicago Bulls drukkereinek némi remény: Jimmy Butler és Taj Gibson is a csapattal utaztak már Philadelphiába. Gibson elmondása szerint halad a rehabbal, de óvatos akar lenni, mert másodjára ment ki ugyanaz a bokája ebben az idényben, ez pedig sokkal súlyosabb volt, mint az első sérülés. Butler esetében Tom Thibodeau vezetőedző azt mondta, van rá esély, hogy a minimálisan tervezett 3 hétnél korábban tér vissza könyöksérüléséből.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint azért lépett vissza Mihail Prohorov a Brooklyn Nets eladásától, mert egyszerűen nem volt akkora kereslet a franchise iránt, mint amire számított. Kyler úgy tudja, hogy a Netsnél úgy számoltak, az Atlanta Hawks 1 milliárdért kelhet el, ehhez viszonyították a saját franchise-ukat, de egyrészt a Hawksért valószínűleg "csak" 900 millió dollár körül fizetnek majd, másrészt hiába repkedtek 2 milliárdos vételárról is pletykák - ennyiért kelt el nemrég a Los Angeles Clippers -, ezeknek a közelébe sem jutottak az ajánlatok a Brooklynért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus