Hírmorzsák 2015-03-12 (12:30)

Durant 1-2 héten belül térhet vissza, Presti szerint nevetséges az az ötlet, hogy elcserélik a sztárt. Pault nem érdeklik az egyéni díjak, bajnok akar lenni. Howard robbanékonyabbnak, erősebbnek érzi magát, mint a szezon folyamán bármikor. Isaiah Thomas hátsérülés miatt lehet, hogy holnap és holnapután sem játszik. Karaszev jobb térdében a térdkalács és az MCL térdszalag is szétment, ma fekszik kés alá. Wes Matthews Achillesét tegnap megműtötték. Quincy Millerrel kétéves szerződést köt a Pistons. A Wizards Toure Murry leigazolásán gondolkodik.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Scott Brooks jelentette be ma hajnalban, hogy Kevin Durant 1-2 héten belül térhet vissza a pályára - mint ismert, korábban műtött lábfejét kellett újra megoperálni február 22-én.

A Thunder GM-jét, Sam Prestit megkérdezték arról az ötletről, ami nemrég felmerült: a csapat elcserélheti-e Durantet. A szakvezető szerint nevetséges, hogy valaki úgy gondolja, ez megtörténhet. A GM Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) elmondta, nem lehet leírni, mennyit tett ezért a franchise-ért Durant a pályán és azon kívül is. A legaljáról kezdve segített felépíteni a csapatot, és megtestesíti mindazt, ami a Thunder múltja, jelene és jövője. Ha visszavonul, Presti szerint utcákat fognak Durantről elnevezni az egész államban, a fiatalabb oklahomai generáció pedig nagyon sokat fog arról tanulni, mi mindent tett a közösségért a kosaras, ami régen túlmutat már a kosárlabdán.

A Thunder ma hajnalban a Los Angeles Clipperstől kapott ki - utóbbiak irányítója, Chris Paul bombaformában van az utóbbi hetekben, ma 33 pontot szerzett és 9 gólpasszt osztott ki. A játékmester a találkozót követően azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy nem érdekli, hogy nem említik a nevét az MVP címre esélyesek között, ő nem egyéni trófeákat akar nyerni, hanem bajnok akar lenni. Minden más díjat vihet más, lehet bárki a gólpassz vagy a labdalopás lista első helyezettje, őt nem érdekli, csak a bajnoki gyűrű.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett jelenlegi állapotáról. A középjátékos elmondása szerint nagyon kemény edzéseken van túl, próbálják minél jobban megdolgozni, hogy aztán a meccseken minél könnyebb legyen számára a játék. Minden nap a határait próbálják feszegetni, tudni akarják, mennyit bír. Nem hagyja, hogy bármi visszatartsa. Volt már sérült, voltak ennél sokkal súlyosabb, rosszabb sérülései is. Keményen fog dolgozni, és szeretne dominálni, ha visszatér.

Azt is elmondta Howard, hogy robbanékonyabb, mint az utóbbi időben bármikor. Nagyon sokat dolgoztak a kondícióján, mert egész évben sérült volt, és nagyon nehezen tudta magát formában tartani a játék mellett. Most az orvosok minden szükséges dolgot megtesznek azért, hogy lehetőleg ne sérüljön le újra. Mindenét erősítik: a lábát, a hátát, bármi olyan dolgot, ami a gyengesége lehetne esetleg a pályán. Úgy érzi, erősebb, mint bármikor a szezon folyamán - ebben az idényben még nem nagyon volt olyan, hogy élvezte volna a játékot.

Ha már visszatérés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Brad Stevens, a Boston Celtics vezetőedzője azt nyilatkozta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy könnyen lehet, Isaiah Thomas kihagyja a csapat pénteki és szombati mérkőzését is. A legjobb hatodik ember díjára esélyes hátvéd háta sérült meg hétfőn, és már ma hajnalban sem játszott a Celticsnél.

A RealGM információi szerint a Detroit Pistons egy kétéves szerződést fog kötni Quincy Millerrel. A kiscsatár két 10 napos kontraktussal volt az autóvárosiaknál, és úgy tűnik, sikerült meggyőznie Stan Van Gundyt a közös folytatásról. A hírek szerint szerződése mindkét idényre a veterán minimumról szól, de nagyjából 1 millió dollár garantált részt tartalmaz.

A Washington Wizardsnál nem álltak le a hátvédkeresésben: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a csapat erősen gondolkodik, hogy 10 napos szerződést adjon Toure Murrynek. A játékmester az idényt a Utah Jazznél kezdte, de januárban kitették keretükből, azóta azonban egyre jobban játszik a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél.

A Brooklyn Nets orosz hátvédje, Sergey Karasev súlyos térdsérülést szenvedett tegnap hajnalban, a New Orleans Pelicans elleni találkozó negyedik negyedében. Karasev térdkalácsával is gondok vannak, de a jobb térdében az MCL térdszalag is elszakadt. Ma műtik az orosz kosarast, aki természetesen ebben az idényben már nem lép pályára - pontosabb visszatérési időpontot a beavatkozás után lehet majd tudni.

Tegnap feküdt kés alá Wesley Matthews, a Portland TrailBlazers jelentése szerint sikeres műtéten van túl, de egyelőre visszatérési időpontot nem adtak meg az Achilles-szakadást szenvedő dobóhátvéd esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus