Hírmorzsák 2015-03-12 (21:30)

Riley-t sokkolta, hogy James távozott Miamiből a nyáron, szerinte a Heatnél történelmi dolgokat hozhattak volna létre, és a draftról való építkezésben nem hisz. Nash már be akarta jelenteni visszavonulását, a Lakers kérte meg rá, hogy ne tegye, hátha el tudják cserélni. Embiid újra edz, nincs baja műtött lábfejének. Dwight Howard két héten belül vissza akar térni. Shaq a Magic Hall of Fame tagja lesz. Phil Jackson szerint a Knicks idénye egy kudarcba fulladt terv. SVG Draymond Greent dicsérte, a játékos egyelőre nem gondolkodik a nyáron és az esetleges hazatérésen. Antic maradna a Hawksnál, a csapat is szívesen megtartaná. Murry hivatalosan is 10 napra a Wizardsnál. Ridnour a nyári visszavonuláson gondolkodik.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Ethan J. Skolnicknak (Bleacher Report) nyilatkozott több dologról is. A LeBron James témakörről azt mondta, hogy olyan pozícióban voltak a nyáron, amilyenben szeretett volna lenni, és éppen ezért sokkolta, hogy James a hazatérést választotta. Ő érti ezt az "otthon" dolgot, de ami a Heatnél adott volt, és amilyen lehetőségeik voltak a következő 5-6 évre, olyan dolgot csinálhattak volna, ami korszakos, történelmi lett volna Riley szerint.

Felhozta a Showtime Lakerst, ahol sosem gondolták úgy, hogy Magic Johnson vagy Kareem Abdul-Jabbar majd otthagyja a másikat, amikor szabadügynök lesz, de James Worthy-vel, Byron Scott-tal vagy Michael Cooperrel kapcsolatban is ugyanígy éreztek, egyben is maradt az a gárda hosszú évekig. Tudták, hogy minden évben nyerhetnek, és ugyanez volt a helyzet ennél a Heatnél is, ezért döbbentette meg, hogy James a Cleveland Cavalierst választotta.

Riley azt is elmondta, nem kell ahhoz agysebésznek lenni, hogy rájöjjön valaki, ha egy együttesnél össze tudnak rakni három sztárt és további jó játékosokkal tudják őket körbe venni, akkor kész a bajnokesélyes csapat. Több módja is van annak, hogy hozzon össze valaki egy ilyen keretet, de számára a draft nem ilyen, mert a lottery pickekhez nagyon sokat kell szenvedni. Ez a szezon is nagy szenvedés számukra, ha meg 3-4 évig folyamatosan ez lenne a helyzet, akkor őt meg a szurkolókat is vihetnék a bolondok házába, senkinek nem jó ez az út szerinte.

Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint Steve Nash már be akarta jelenteni visszavonulását az idény korábbi részében, de a Los Angeles Lakers megkérte rá, hogy ne tegye, annak érdekében, hátha sikerül még valamilyen cserét kötniük. 9.7 millió dolláros szerződését próbálták tovább passzolni, amivel sokat spórolhatott volna valaki, hiszen ennek egy részét állja a biztosító Nash sérülése miatt. Az irányító a hírek szerint sokat segített Jordan Clarkson mentorálásában, és szeretne a továbbiakban is a Lakers alkalmazásában állni valamilyen szerepkörben, mivel ebben a "körzetben" lakik.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid jó híreket kapott a csapat orvosaitól, nincs komolyabb baja műtött jobb lábfejének, és szerdán már újra normál edzésmunkát végzett. Brett Brown vezetőedző Bob Cooney-nak (Philadelphia Daily News) azt nyilatkozta, minden úgy halad, ahogy azzal eredetileg számoltak, és viccesen hozzátette, a centernek engedélyezett a zsákolás - múlt pénteken került fel a vine-ra egy láb közötti húzása, ezt követően került rá a járógipsz vasárnap. Már 60 percet edzhet naponta Embiid, próbálják csökkenteni a súlyát és javítani a kondiját.

Arról már délelőtt beszámoltunk, hogy a Houston Rockets centere, Dwight Howard jól érzi magát - a center Lisa Saltersnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy két héten belül vissza akar térni. A térdei jó állapotban vannak, nem volt semmilyen visszaesés rehabja közben, és egyre jobb kondiban érzi magát - egyébként lassan második hete fog pályán edzeni.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Marc Bermannek (New York Post) adott interjújában tömören fogalmazta meg eddigi szezonjukat: Jackson úgy gondolja, hogy egy kudarcba fulladt terv volt ez az idény.

A Detroit Pistons és a Golden State Warriors ma hajnalban találkoztak egymással. A találkozó előtt a Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Jimmy Durkinnak (Bay Area News Group) elmondta, minden csapatnak szüksége van egy olyan típusú játékosra, mint amilyen Draymond Green. Mikor egy olyan kosarasról van szó, aki mindig keményen játszik, ugyanakkor nagyon jól is dob, akkor az ideális játékosról beszélünk SVG szerint. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) egyébként a múlt hónapban jelentette, hogy a Detroit rá fog mozdulni a nyáron a michigani születésű, korlátozott szabadügynök Greenre.

Maga az érintett annyit mondott, hogy az otthon mindig is az otthon lesz, de egyelőre nem gondolkodik a nyáron, mert elég, ha az jár a fejében minden nap, hogy bajnokok akarnak lenni, és hogyan érhetik ezt el. Nincs arra ideje, hogy azon gondolkodjon, mennyire jó lenne hazamenni és Detroitban játszani. Egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a végső győzelem azzal a gárdával, amelyiknek jelenleg az alkalmazottja.

Az Atlanta Hawks magasembere, Pero Antic azt mondta Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution), hogy szeretne maradni a csapatnál (nyáron szabadügynök lesz), és az érdeklődés kölcsönös. Antic annyit mondott, hogy nagyon szeret a Hawksnál lenni, szereti a csapattársait, a szakmai stáb pedig nagyon hasonlít az európai klubokéra. A macedón játékos szerint ritkán találni ennyire felkészült és egyben a játékosok irányába megértő edzőket. Mike Budenholzer vezetőedző elmondása szerint Antic a gárda magjához tartozik, és szerinte nagyon sokat tett azért a kosaras, hogy meg akarják tartani hosszútávon is. A tréner szerint a nyár még messze van, de szeretnének Antic-csal hosszabbítani.

A Washington Wizards közben megkötötte a reggel már beharangozott 10 napos szerződést Toure Murryvel.

Shaquille O'Nealt március 27-én be fogják iktatni az Orlando Magic Hírességek Csarnokába. A center 1992 és 1996 között játszott a klubnál, akiket egy nagydöntőig vezetett. A FOX Sports Florida play-by-play kommentátora, David Steele azt nyilatkozta a Magic.com-nak, hogy Shaq nemcsak Florida vagy Amerika térképére rakta fel a csapatot, de globális ikon volt. Bárhova mentek, olyan volt, mintha egy rockzenekar turnéján lennének, a rajongók pedig mindenhol O'Nealt akarták látni. Shaq Pat Williams és Nick Anderson után a harmadik ember lesz, akit a Magic Hall of Fame-jébe beválasztanak - tavaly alapították egyébként ezt az "intézményt".

Az Orlandóhoz tartozik az is, hogy bár irányítójuknak, Luke Ridnournak még a következő idényben is szerződése van, de a 34 éves játékmester Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint azon gondolkodik, hogy a nyáron visszavonul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus