Hírmorzsák 2015-03-15 (11:30)

Irvinget LeBron és Popovich dicsérte a Spurs elleni karriercsúcsa után. Love-nak november óta fáj a háta, még a PO előtt rendbe akar jönni. Shawne Williams, Freeland és Speights is kaptak 1-1 meccsnyi eltiltást, Seraphint pedig 15.000 dollárra büntette a liga. Mike Scottnak eltört a bal nagylábujja, 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Paul George hezitál, mikor térjen vissza, annyira jó formában van csapata. Stuckey szeretne a Pacersnél maradni hosszútávon is. 10 napos szerződések (Daye, Elliot Williams).

A Cleveland Cavaliers még péntek hajnalban verte a San Antonio Spurst egy egészen kiváló meccsen, amelyen Kyrie Irving 57 pontos franchise- és karriercsúcsot dobott. A mérkőzést követően LeBron James azt mondta csapattársáról, hogy különleges játékos, mind tudják és látják ezt, a Spurs elleni teljesítménye pedig hihetetlen volt. Gregg Popovich, a San Antonio trénere is elmondta, hogy Irving megállíthatatlan volt, nem tudja, hogyan védekezhettek volna ellene úgy, hogy ne legyen ennyire ponterős. Tudták eddig is, hogy tehetséges, de új szintre lépett ellenük, ezzel pedig egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love Michael Wallace-nak (ESPN) elmondta, november óta hátfájdalmakkal, görcsökkel küszködik - azt is hozzátette azonban, hogy műteni nem kell majd a nyáron sem. Az erőcsatár elmondása szerint még a rájátszás előtt rendbe akarja hozni magát, ez a legfontosabb most számára. Minden nyáron foglalkozik azzal, hogy minél jobb formában maradjon, de most mindent meg fog tenni az off-szezon alatt annak érdekében, hogy a lehető legegészségesebb tudjon maradni hosszútávon. Szerinte egyre jobban beilleszkedik a Cavsbe, egyre inkább érzi, mit és hogyan kell csinálnia - próbálja minél inkább kinyitni a pályát a többieknek a kinti dobásaival.

Több büntetés is történt a napokban. Egyrészt szombat hajnalban a Detroit Pistons a Portland TrailBlazersszel játszott, Shawne Williams és Joel Freeland egymásnak mentek a találkozón. Mindkét delikvenst 1-1 meccsre tiltotta el a liga fejelés miatt. A Washington Wizards centerének, Kevin Seraphinnak 15.000 dollárt kell befizetnie a péntek hajnali, Memphis Grizzlies elleni találkozón, Jon Leueren bemutatott Flagrant 2-es faultja miatt.

A Golden State Warriors magasemberének, Marreese Speightsnek pedig egy meccset kellett kihagynia, mert még augusztusban kapcsolták a rendőrök gyorshajtás miatt - a játékos nem is tagadta a vádakat. Speights szombat hajnalban letöltötte büntetését, amikor csapata a Denver Nuggets vendége volt, Steve Kerr pedig úgy döntött, hogy ha már lúd, legyen kövér, pihentette Steph Curryt, Klay Thompsont, Andre Iguodalát és Andrew Bogutot is. Nem nagyon van min idegeskednie a trénernek, hiszen 7 meccs előnyük van a nyugati másodikkal szemben.

Az Atlanta Hawks egyik legfontosabb cseréjének, Mike Scottnak eltört a bal lábán az egyik lábujja a csütörtök hajnali, Denver Nuggets elleni találkozón. Eredetileg húzódásnak írták a sérülést, de az MRI vizsgálat után látszódott, hogy Scott nagylábujja eltört. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint 4-6 hetes kihagyásra kényszerül a kosaras, tehát vagy a rájátszás kezdetére, vagy a második körre bevethető lesz - amennyiben a Hawks továbbmegy az elsőből persze.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Matthew Glenesknek (Indianapolis Star) adott nyilatkozatában elmondta, hogy az egyik része azt mondja, olyan jól játszik jelenleg a gárda, annyira együtt vannak, hogy nem akarja megzavarni a csapaton belüli kémiát, ami egy új játékos érkezésével megtörténik. Nem akarja, hogy az az ember legyen, aki tönkre teszi mindazt, amit a többiek mostanában felépítettek. Más lenne a helyzet a szezon elején, amikor még csak a játékukat keresnék, de sok társa a legjobbját nyújtja most, és nem akarja ezt az állapotot tönkre tenni. Azt is elmondta, már csak minimális fájdalmai vannak az edzések után.

Maradjunk a Pacersnél: a minimum szerződéssel rendelkező Rodney Stuckey 13.1 pontot átlagol ebben az idényben, az utóbbi 11 meccsén pedig 19.4 ez a mutató. A hátvéd Mark Moneith-nek (Pacers.com) elmondta, szeretne a csapatnál maradni, és biztos benne, hogy a nyáron sikerül megegyeznie Larry Birdékkel. Nagyon szeret Indianában élni, a családja is nagyon szereti a várost, és nagyon kedveli a csapaton belüli embereket is. Szerinte ez nem is kérdés, hogy maradni akar. Nagyon szeretne Paul George mellett játszani, hiszen ki ne akarna egy All-Star játékos csapattársa lenni?

Az Atlanta Hawks 10 napos szerződést köt Austin Daye-jel - a csatárt a szezon korábbi részében tette szabadlistára a San Antonio Spurs, azóta az Erie Bayhawksnál játszott a D-Ligában. Egy 10 napos kontraktust már kötöttek tegnap, miután Elliot Williams aláírta második ilyen jellegű megállapodását a New Orleans Pelicansszel - a kosaras három meccsen került pályára, 11 perc alatt pedig 4 pontot, 1 pattanót és 1 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus