Hírmorzsák 2015-03-16 (21:15)

Ibaka térdét meg kell műteni. Anthony Davis és Irving a hét játékosai. Davis képviselői még nem döntöttek, hogyan állnak a Pelicanshez a hosszabbítási tárgyalások alatt. A Dallas nem akarja leigazolni McGee-t, más lépést sem terveznek. A Nuggets játékosai azt szeretnék, ha Hunt maradna végleges vezetőedző. Az adidas nem hosszabbítja meg szerződését a ligával. Limitált példányszámú Jordan-mezt dobnak piacra 45-ös mezszámmal. Bjelica átmenne a nyáron az NBA-be, a Timberwolves is szeretné leigazolni. Változások a Jazz menedzsmentjében. A Utah többéves szerződést kötött Bryce Cottonnal. 10 napos kontraktusok (Cooley, Chris Johnson).

Royce Young (ESPN) információi szerint az Oklahoma City Thunder  magasembere, Serge Ibaka térdét meg kell műteni - az előző két összecsapást is kihagyta a spanyol kosaras. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia pontosan, találkozni fog egy specialistával a további részletekért, de a hírek szerint ki fogják takarítani a térdét, hogy a rájátszásra újra bevethető legyen. A Thunder nem erősítette meg a műtét tényét, hivatalos közleményük szerint Ibaka találkozik a specialistával, de egyelőre ennyi a biztos.

A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis és a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving lettek a hét játékosai. Davis 2-1-es hetet "futott" a New Orleansszal, ami alatt 31.3 pontot, 10.0 pattanót, 6.0 gólpasszt és 4.7 blokkot jegyzett összecsapásonként. Irving brutális hetet tudhat maga mögött, 3-0-s mérleghez segítette csapatát, mialatt ő 37.3-es pontátlagolt hozott 63.3%-os mezőny-, 86.7%-os tripla- és 88.5%-os büntetőmutatóval - volt még emellett 4.0 pattanója, 4.7 gólpassza és 2.3 szerzett labdája is mérkőzésenként.

Ha már Davis: nyáron eldől, hogy hosszabbít-e idő előtt a Pelicansszel, de David Aldridge (nba.com) két forrásból is úgy tudja, hogy a játékos képviselői még nem döntöttek, hogyan tovább a csapattal, mi lesz az álláspontjuk a nyáron, kivárnak-e mondjuk 2016 nyaráig.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy egyre csökken a kereslet JaVale McGee iránt, a Dallas Mavericks kiszállt az érte folytatott versenyből. Spears úgy tudja, hogy a texasi alakulat nem tervez további erősítéseket McGee-n kívül sem.

Chris Dempsey (Denver Post) információi szerint a Denver Nuggets játékosai, főleg Kenneth Faried nagyon szeretnék, ha Melvin Hunt vezetőedző státuszából lekerülne az "ideiglenes" jelző, mindenben támogatják új mesterüket. Azt nem tudni, lesz-e ennek foganatja majd a nyár folyamán, amikor a denveri vezetőknek dönteniük kell majd, de a tulajdonos, Stan Kroenke nagyon csalódott, amiért egy olyan csapatuk van jelenleg, amely már harcban sincs PO-ért.

Orazio Cauchi (Sportando) forrásai szerint Nemanja Bjelica szívesen menne át az NBA-be a nyáron. A 26 éves szerb csatár a török Fenerbahce játékosa, szerződése 2016 nyaráig szól, de van kilépési lehetősége. Bjelicát a 2010-es draft 35. helyén választotta a Washington Wizards, de jogai szinte azonnal át is kerültek a Minnesota Timberwolveshoz. Cauchi megerősítette Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) múlt havi információit, miszerint a csapat is szeretne szerződést kötni Bjelicával a nyáron folyamán.

Aaron Falk (Salt Lake Tribune) értesülései szerint a Utah Jazzt birtokló Miller Management Corporation vezérigazgatója, Greg Miller hét év után lemond posztjáról. Ő a néhai Larry Miller fia, és a cégen belül a második ember Larry Miller özvegye, Gail Miller után, de a Utah elnöke, Randy Rigby szerint ez a távozás minimális hatással lesz a franchise-ra. Egy másik fiú, Steve Miller is lemond a vezetőségben betöltött posztjáról, de a család továbbra is be lesz vonva a személyi döntésekbe. Mike Sorensen (Deseret News) megszerezte a Jazz által a későbbiekben kibocsájtandó hivatalos közleményt - ebben az áll, hogy Gail Miller egy új üzleti modellt épít ki, amelybe külsős vezetőket fog felkérni.

Szintén a Utahhoz tartozik két szerződéskötés: hivatalosan is bejelentették, hogy Jack Cooley megkapta idei második 10 naposát tőlük - mint azt már írtuk tegnap, a magasember a múlt hónapban volt már a Jazznél, D-Ligába való visszatérése óta pedig 21 pontot és 20 pattanót átlagolt. Bryce Cottonnal többéves kontraktust kötöttek - azt nem tudni pontosan, milyen szerződést kapott a 22 éves irányító, de úgy tűnik, edzésen nagyon jól dolgozott, két 10 napos megállapodása alatt ugyanis összesen 12 perc játékidőt kapott a csapattól.

A Milwaukee Bucks kötött egy második 10 napos szerződést is Chris Johnsonnal - a 24 éves kiscsatár 5 meccsen 20 percet és 4.6 pontot átlagolt az első 10 nap alkalmával. Johnson megfordult már ebben az idényben a Philadelphia Sixersnél és a Jazznél is.

Az adidas úgy döntött, hogy nem próbál meg megegyezni a ligával, így 2017-ben lejáró szerződésüket nem újítják meg. A hírek szerint másra fognak koncentrálni, új termékeket akarnak kitalálni, több amatőr csapatot fognak támogatni, illetve megpróbálják megduplázni az általuk szponzorált NBA játékosok számát. Az előző kontraktust 2006-ban kötötte az adidas és a liga 400 millió dollárért, de a sportszergyártó cég általános igazgatója szerint nem volt annyira gyümölcsöző a dolog anyagilag, mint azt remélték.

A végére pedig egy kis érdekesség: a Mitchell & Ness március 19-én dobja piacra limitált számban Michael Jordan 45-ös mezét. Ekkor lesz 20 esztendeje, hogy minden idők legjobbja visszatért első visszavonulását követően - mivel 1994. november 1-jén visszavonultatták 23-as mezszámát, így az 1994/95-ös idényben 45-ösben volt kénytelen játszani.

 
 
 
 
 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus