Hírmorzsák 2015-03-17 (11:00)

Howard még 10-14 napra a visszatéréstől. Korver és Isaiah Thomas sem játszik még legalább 2-2 meccsig. Gerald Wallace a nyáron dönt, hogy 2016 után is folytatja-e. Irvinget tavaly zavarták a körülötte lévő pletykák. Deron Williams szerint Garnett olyan játékos, akitől nagyon sokat tanulhat az ember. Thomas Robinson szerint ő, Noel és Embiid félelmetes hármast alkothat. Wade szerint még erősítésre van szüksége a Heatnek akkor is, ha mindenki egészséges, Dragicot dicsérte. Karl tudja, hogy nem lesz könnyű jó kapcsolatot kialakítania Cousinsszal. Nate Robinson még 10 napra a Clippersnél, Jordan Hamilton mégsem kap szerződést? Eric Griffin iránt érdeklődik a Jazz, a Celtics és a Clippers. D-Liga hírek (Kyle Anderson, McAdoo, Noguiera).

A Houston Rockets centere, Dwight Howard tegnap a csapattársaival edzett már, térdsérülése óta először. A középjátékos az előző 22 meccset hagyta ki, és ma, az Orlando Magic ellen még biztosan nem lép pályára. Az ESPN forrásai szerint Howard még 10-14 napnyi pihenőre kényszerül, tehát március legvégén vagy április elején vetik be újra, még a rájátszás előtt. A cél állítólag az, hogy legalább 10 alapszakaszmeccset lejátsszon, ehhez azonban hamarosan tényleg újra a pályán kell látnunk, a Rocketsnek ugyanis már csak 16 meccse van hátra a PO előtt.

Az Atlanta Hawks dobóhátvédje, Kyle Korver tegnap hajnalban törte el az orrát, mikor a Los Angeles Lakers elleni találkozón támadóhibát harcolt ki Ed Davis ellen. Korver orrát helyre tették tegnap Los Angelesben, és Mike Budenholzer elmondása szerint az eheti mérkőzések után fogják megvizsgálni állapotát, tehát legalább két összecsapást - a Golden State Warriors és az Oklahoma City Thunder elleni ütközeteket - ki fog hagyni a vajkezű kosaras.

Chris Mannix (Sports Illustrated) jelentette tegnap este, hogy Isaiah Thomas továbbra sincs bevethető állapotban a Boston Celticsnél. A hátvéd nem lépett pályára a Philadelphia Sixers elleni, ma hajnali összecsapáson sem, és még legalább két mérkőzés erejéig az oldalvonal mellé szorul.

Ha már Boston, akkor itt lehet megemlíteni Gerald Wallace-t, aki Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, ki fogja tölteni szerződése utolsó, következő évét, de ezen a nyáron elgondolkodik azon is, hogy folytassa-e azt követően. A kosaras azt mondta, szeretne még játszani, de már a családjáról és a gyerekeiről szól inkább a történet. 32 éves, de már 14 éve van a ligában, élete majdnem felét az NBA-ben töltötte. A gyerekei felnőnek, lassan középiskolás játékosok lesznek. Minden azon múlik, hogy elfogadják-e, ha még játszik tovább, vagy szeretnék, ha hazamenne és az életük része lenne.

Az elmúlt szezonban Kyrie Irving körül sok pletyka keringett - egyrészt a közte és Dion Waiters közötti nézeteltérésről, másrészt arról, hogy nem akar Clevelandben maradni. Ez utóbbira pontot tett azzal, hogy aláírta az ötéves maximum hosszabbítást, de az irányító Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, elég nagy volt rajta a nyomás ezek miatt a pletykák miatt. Általában nem sokat ír twitteren, de ezekre muszáj volt reagálni, mert kezdte idegesíteni az egész dolog. Annál nem is állhattak volna a hírek távolabb az igazságtól, mint hogy ő rosszat akar egy csapattársának, úgyhogy mivel olyat állítottak, amit nem is csinált, így kénytelen volt tisztázni a dolgokat.

Ma hajnalban összecsapott a Brooklyn Nets és a Minnesota Timberwolves - Kevin Garnett először állt szemben a Nets-cel ellenfélként, mióta elcserélték egy hónappal ezelőtt. Deron Williams azt nyilatkozta KG-ről, hogy nagyon sokat jelentett az egész franchise-nak és a csapatnak abban a rövid időben is, amíg náluk volt. Milliószor elmondta már az irányító, de megtette most újra: Garnett olyan ember, akitől nagyon sokat lehet tanulni, már csak azzal is, ha minden nap látod, milyen munkamorállal dolgozik, hogyan vezeti a csapatát.

A Philadelphia Sixers erőcsatára, Thomas Robinson Keith Pompey-val (Philadelphia Inquirer) beszélgetett, és elmondása szerint nem gondol még a nyárra, hogy megtartja-e a Sixers, csak napról napra gondolkodik, főleg azok után, amiken keresztül ment. Azt is elmondta a Phillyvel kapcsolatban, hogy szerinte ő, Nerlens Noel és Joel Embiid félelmetes hármast alkothatnak a palánk alatt, a szó jó értelmében, főleg mivel utóbbi kettő egyre tapasztaltabb lesz. Nem okol senkit eddigi karrierjéért, szerencsétlenül alakultak a dolgai: Sacramentóban egy gyenge kezdést követően már fél év után elcserélték, a Houston Dwight Howardnak csinálta a helyet, Portlandben pedig a liga egyik legjobb négyese mögött kellett játszania.

A Miami Heat jövőre a Goran Dragic, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh, Hassan Whiteside ötössel futhat neki az idénynek, amiről a franchise ikonja, Wade azt nyilatkozta Jason Liesernek (Palm Beach Post), hogy ha mindenki egészséges, akkor ez nagyon szépen néz ki, de szerinte ettől függetlenül még szükségük van további erősítésekre. Jobbak a lehetőségeik, mint a szezon legelején voltak, de további fontos elemeket kell a helyükre tenniük a kirakósban. Ha megteszik ezt, és tényleg mindenki egészséges lesz, akkor elég jók lehetnek.

Wade az új szerzeményről, Goran Dragicról annyit mondott, hogy szerinte a szlovén hátvéd illik abba a csapatba, amit fel akarnak építeni, és azokba a tervekbe, amiket szeretnének a jövőben megvalósítani. Úgy érzi, Dragic a személyiségével is illik az együttesbe, de hogy mi lesz az irányító sorsa, az nem rajta múlik - mint ismert, a szlovén kosaras a nyáron oda igazol, ahova akar. Ettől függetlenül tudja, hogy a vezetőség begyűjtötte az ilyenkor szükséges háttérinfókat, és nem szerezték volna meg Dragicot, ha nem gondolnának rá hosszútávú megoldásként. Szerinte mindannyian szeretik a szlovént a csapatnál.

Ben Bolch (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers megváltoztatta álláspontját Jordan Hamiltonnal kapcsolatban, mégsem fognak vele az idény végéig szóló szerződést kötni - illetve csak abban az esetben teszik ezt meg, ha nem túl súlyos legutóbb összeszedett bokasérülése. Szintén Doc Riversékhez tartozik, hogy Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint kötnek egy második 10 napos kontraktust is Nate Robinsonnal - a hátvéd 5 meccsen 14.6 percet és 4.0 pontot átlagolt eddig a gárdánál.

A Clippers egyébként a Celticsszel és a Utah Jazz-zel karöltve érdeklődik Eric Griffin iránt, legalábbis Shams Charania (RealGM) információi szerint. A 24 esztendős kiscsatár jelenleg a Dallas Mavericks D-Ligás csapatánál, a Texas Legendsnél játszik, és 17.9 pontot, 6.6 pattanót és 2.4 blokkot átlagol összecsapásonként.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl David Aldridge-dzsel (nba.com) beszélgetett - tudja, hogy nagyon nehéz körülmények között kezdődött kapcsolatuk DeMarcus Cousinsszal, és hogy időbe fog telni, mire ezen javítani tudnak. Karl azt mondta, volt néhány nagyon komoly beszélgetésük már. Nehéz a helyzete, mert a játékos ügynökei szkeptikusak vele kapcsolatban, de haladnak, és bár még a bizalom szót nem mondaná ki kettejük között, de legalább az esély megvan rá, hogy egyszer létrejön ez köztük, nem is kérhet egyelőre többet.

D-Liga hírek. A San Antonio Spurs visszahívta az Austin Spurstől első körös újoncát, Kyle Andersont - ez volt a hátvéd negyedik küldetése lent. A Toronto Raptors a Fort Wayne Mad Antstől rendelte vissza Lucas Noguierát - a brazil center mindössze 23 percet kapott idén a kanadaiaknál. A Golden State Warriors a Santa Cruz Warrorstől hívta vissza James-Michael McAdoo-t - a center hétfőn hajnalban 25 pontot szerzett 29 perc alatt a Santa Cruznál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus