Hírmorzsák 2015-03-18 (10:30)

Ibakát megműtötték, 4-6 hetet hagy ki. Klay Thompson 7-10 napra esett ki bokaficam miatt. Matt Barnes combhajlítója sérült meg, a Clippers kiscsatárt igazolhat. Taj Gibson és Jimmy Butler talán a héten visszatérnek, Rose kontakt nélkül kezdett el edzeni. DeAndre Jordan örül, hogy kipróbálhatja, milyen szabadügynöknek lenni. Hunt lesz az egyik vezetőedző-jelölt a Nuggetsnél a nyáron. A Denver vezetőségi parancsra pihentet. Beasley marad a Heatnél a szezon végéig. Ad vajon a Cavs maximum szerződést a nyáron Love-nak? Blatt pihentet, ha lesz rá lehetőség, de második akar lenni keleten. Noel szerint Hinkie jó munkát végez. Carlisle szerint a Paul és Westbrook-féle irányítókat nem lehet egyedül megállítani. Silver szerint korai még a 2017-es lockoutról beszélni. 2017-re tovább nőhet a cap, akár 100 millió fölé is. Wall és Cousins szerint nem az idei, hanem a 2009/10-es volt minden idők legjobb Kentucky-ja. D-Liga hírek (Clark, Stokes, James Young).

Az Oklahoma City Thunder magasemberét, Serge Ibakát megműtötték - jobb térdén artroszkópos műtétet hajtottak végre, miután a csapattal és a játékossal konzultáló specialista ezt javasolta. Ibaka 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, tehát vagy éppen megérkezik a rájátszásra, ha a Thunder egyáltalán bejut, vagy a második kör elején láthatjuk újra.

A Golden State Warriors sem úszta meg az idény végét sérülés nélkül, igaz, jóval jobban jöttek ki a mostani szituációból is, ugyanis dobóhátvédjüket, Klay Thompsont mindössze 7-10 napra veszítették el, miután kiment a jobb bokája.

A Los Angeles Clippersnél ezúttal Matt Barnes dőlt ki a sorból rövidebb-hosszabb időre combhajlító húzódása miatt, emiatt Doc Rivers elnök és vezetőedző Dan Woike-nak (Orange County Register) el is mondta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy még egy kiscsatárt igazolnak. Azért nagy probléma ez, mert messze a Clippers leggyengébb pontja egyébként is a hármas, a kétszer 10 napja alatt meggyőző teljesítményt nyújtó Jordan Hamilton utolsó meccsén bokasérülést szenvedett - igaz, Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint jobb állapotban van, mint arra számítottak -, így jöhet a képbe a D-Ligából Eric Griffin, amennyiben hosszabb időre esik ki Barnes.

A Chicago Bullsnál éppen a felépülés korszaka van. Jimmy Butler és Taj Gibson teljes intenzitással edzettek a tegnapi napon, Tom Thibodeau vezetőedző reményei szerint ezen a héten visszatérhetnek mindketten - bár ígérgetni nem akart már semmit -, Derrick Rose pedig néhány ütközések nélküli feladatot már el tudott végezni a többiekkel. Thibodeau KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, irányítója talán valamivel a 4-6 hetes felépülési idő előtt van, ami február 27-én indult, térdműtétje után. Még mindig erősítenie kell a térdét, de a tréner szerint jó úton halad Rose.

Vissza a Clippershez: DeAndre Jordant kérdezték az idei nyárról - mint ismert, szabadügynök lesz. A középjátékos Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy a Clippersnél van hét éve, nagyon élvezte a Los Angeles-ieknél töltött időt, főleg az utolsó két évet. Az egyik legnagyobb támogatója és a legjobb edzője Doc Rivers volt eddigi pályafutása során. Nagyszerű a csapat, a csapattársai is, nagyon jó kapcsolatot építettek ki, ettől függetlenül szerinte élvezni fogja a szabadügynök szerepet és az ezzel járó dolgokat, mert korábban csak korlátozott státuszú szabadügynök volt, úgyhogy csak ki kellett várnia a dolgok végét. Szeretné megérezni, milyen ez, de boldog a Clippersnél, és mivel már hét éve van a csapatnál, hozzájuk is van szokva.

Arról nemrég számoltunk be, hogy a Denver Nuggets játékosai nagyon szeretnék, ha Melvin Hunt maradna a vezetőedző, nem csak ideiglenesen. Tim Connelly GM erről annyit mondott Bejamin Hochmannek (Denver Post), hogy az egész vezetőséget meggyőzte az a munka, amit Hunt Brian Shaw menesztése óta végzett, és ő is ott lesz a jelöltek között, akik közül majd választani fognak a nyáron.

A Denvernél egyébként elkezdtek tankolni - annak ellenére pihentetik játékosaikat, hogy egy hónapon belül véget ér számukra az idény. Wilson Chandler azt mondta erről Chris Dempsey-nek (Denver Post), hogy nagyon nehéz úgy küzdeni, harcolni a sikerért, a minél jobb eredményekért, hogy közben kudarcra vagy ítélve. Dempsey értesülései szerint ráadásul nem a játékosoktól vagy Hunttól jött az ötlet, hanem a vezetőségtől - Connellyék már egyértelműen a jobb pickre akarnak hajtani.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannel (Sun Sentinel) beszélgetett. A tréner elmondása szerint nagyrészt azért igazolták le nemrég Michael Beasley-t, miután lejárt szerződése Kínában, mert ismeri az általuk játszott rendszert, és arra is utalt, hogy a szezon végéig megtartják az egykori 1/2-est. Maga a kosaras azt mondta Windermannek, hogy alázatosabbá tette az az út, amit bejárt, mióta a 2008-as draft második választása volt, és tudja, hogy minden nap keményen kell dolgoznia, ha maradni akar a Miaminél.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy a rivális csapatok vezetői egyáltalán nem biztosak abban, hogy a Cleveland Cavaliers meg akarja tartani maximum szerződésért Kevin Love-ot, amennyiben az erőcsatár kilép szerződéséből és szabadügynök lesz a nyáron. Lehet, hogy a kérdés okafogyottá is válik a nyáron, Love ugyanis beléphet kontraktusának utolsó évébe, ebben az esetben pedig csak 2016 nyarán lesz szabadügynök - kérdés, hogy addig mennyit esik értéke, jelenleg ugyanis egyértelműen kevesebbre taksálja mindenki, mint mondjuk egy évvel ezelőtt.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a Miami Heat elleni vereséget követően a vezetőedző, David Blatt kijelölte a célt csapata számára: kelet második helyén kell végezniük. Blatt azt is hozzátette, hogy gondolkodnak természetesen a pihentetésen is az utolsó 13 alapszakaszmeccsre - ha megfelelő lehetőség adódik, meg fogják lépni ezt is.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel nem is olyan rég nyilatkozta le, hogy maradni szeretne a csapatnál hosszútávon, Mike Mazzeónak (ESPN New York) pedig azt is elmondta, semmi baja nincs a gárda radikális újjáépítésével. Noel úgy fogalmazott, hogy nagyon tetszik neki az irány, amibe haladnak, és az a munka, amit Sam Hinkie GM folytat - hogy a draftról építkezik, hogy fiatal játékosokat szerez, és hogy nagyon is pontosan tudja, milyen kosarasokat akar a csapatnál látni. Noel szerint nagyon jók lesznek pár éven belül, annyi a dolguk, hogy együtt folyamatosan fejlődjenek.

A Dallas Mavericks két komoly győzelmet is aratott a közelmúltban, lezárva ezzel gyengébb sorozatukat - a Los Angeles Clipperst és az Oklahoma City Thundert is megverték, a két sztárirányítót, Chris Pault (11 pont) és Russell Westbrookot (24 pont, 8 pattanó, 12 gólpassz) pedig a körülményekhez képest egész szépen megfogták. A Dallas vezetőedzője, Rick Carlisle Dwain Price-nak (Star Telegram) elmondta, szerinte ezekre a játékmesterekre több embert is rá kell tudni küldeni, mert egyedül senki nem fogja megállítani őket.

A liga pénzügyeihez tartozik, hogy már többen szinte biztosra vélik a 2017-es lockoutot, amikor a játékosok és a tulajdonosok is kiléphetnek majd a jelenlegi kollektív szerződésből. Adam Silver commish Candace Bucknernek (Indianapolis Star) azt nyilatkozta, hogy szerinte még túl korai erről beszélni, egyelőre próbálják felmérni a terepet, mely kérdésekben hol áll a két fél, próbálják megteremteni a környezetet az egészséges tárgyalásoknak. Majd eljön az idő, amikor esetleg felmerülhet, hogy nem tudnak megegyezni, de még nincs itt az ideje, hogy erről beszéljenek.

A fizetési sapkával kapcsolatban is kijött pár adat. Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint jövőre 67 millió dollár fölé várják a csapatok is a capet, a liga jelenlegi álláspontja 67.4 millió dollár. A 2016/17-es szezonra Kyler úgy tudja, hogy a legalacsonyabb tervezetek is 85-86 milliót számolnak, a legmerészebbek pedig 90 millió környékén - David Aldridge (nba.com) információi szerint is itt lesz a sapka két szezon múlva. 2017/18-ra még tovább nőhet a cap Aldridge forrásai szerint, 100 millió dollár fölé is nőhet, de 2018 nyarán valószínűleg visszacsökken 100 millió alá.

A Washington Wizards irányítója, John Wall és a Sacramento Kings magasembere, DeMarcus Cousins azt nyilatkozták, hogy szerintük nem az idei, hanem a 2009/10-es Kentucky Wildcats volt az egyetem történetének legjobb csapata - abban rajtuk kívül ott volt Eric Bledsoe és Patrick Patterson is többek között. Wall szerint az idei gárdának jobb a mérlege, de nem mondaná, hogy jobbak is. Szerinte ők voltak a jobbak, de nem nyertek. A mostani együttesnek meglesz az előnye, hogy bajnok lesz és 40-0-lal végez majd az idény végén. Cousins szerint Wallnak igaza van, a mostaniakat tartják majd a legjobbnak, de mind tudják, mi az igazság. Azt is hozzátette, reméli, hogy idén sikerül a Kentuckynak bajnoki címet nyernie.

D-Liga hírek. A Utah Jazz visszahívta az Idaho Stampede-től Ian Clarkot. A hátvéd mindössze 14 pontot átlagolt meccsenként 32 perc alatt, viszont 45%-kal dobta a triplákat a Stampede-nél. A Memphis Grizzlies hatodjára küldi le erőcsatárát, Jarnell Stokest az Iowa Energyhez - eddig 6 meccsen 18.3 pontot és 10.7 pattanót átlagolt lent az újonc játékos. A Boston Celtics tizedjére küldte le a Maine Red Clawshoz az előző draft 17. választottját, James Youngot - egyik korábbi küldetése sem tartott három napnál tovább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus