Hírmorzsák 2015-03-19 (11:30)

Nick Youngnak van egy kisebb törés a bal térdkalácsában. Dwight Howard akkor akar visszatérni, ha teljesen készen áll rá. Al Harrington hivatalosan is visszavonult, a Nuggets szakmai stábjának tagja lesz. Bosh "segédedzőként" van most a Heatnél, Wade szerint sokat segít mindenkinek a jelenléte. Messina szeretne vezetőedző lenni az NBA-ben, de jól érzi magát a Spursnél. Nate Robinson jobb, érettebb vezető akar lenni. Larry Brown szerint a Kentucky idén bejutna keleten a rájátszásba. Bazemore szerint Ferry lehet még az év GM-je. Ricky Ledo 10 napos szerződést köt a Knicksszel.

A Los Angeles Lakers bejelentette, hogy Nick Young bal térdkalácsában van egy kisebb törés - emiatt nem játszott a csapat legutóbbi 11 találkozóján. A hírek szerint Young teljesen fel fog épülni műtét nélkül is, a sérülés magától fog begyógyulni, de hogy mikor láthatjuk újra a pályán, azt egyelőre nem tudni - hetente fogják vizsgálni állapotát.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard tegnap újra nyilatkozott visszatérésével kapcsolatban. A középjátékos Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt mondta, jól érzi magát, a héten nagyon jó edzéseket végzett. Elmondta megint, hogy a rehabja mennyire megerőltető volt, főleg a futópadon "kínozták" az erőnléti edzők. Azt is elmondta, hogy akkor tér vissza, ha úgy érzi, készen áll. Tudja, hogy nagyon sokan szeretnék, ha újra játszana, nála jobban ezt senki nem akarja, de biztosnak kell lenniük, hogy nem sérül meg újra. Nem lehet gond megint a térdével, mert hosszú PO-ra készülnek, és nem engedheti meg magának, hogy a rájátszásban akár egy meccsről is hiányozzon.

Mint ismert, a Miami Heat magasembere, Chris Bosh tüdejében vérrögöket találtak nem is olyan rég, ami miatt vérhígítót kapott az erőcsatár, ezért ebben a szezonban már nem léphet pályára. Bosh azonban nem távolodott el kicsit sem a Heattől, jelenleg mintegy segédedző segíti a csapatot a kispadon. Dwyane Wade Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, ha Bosh lát valamit, azt azonnal megosztja társaival. Nagyon fel van villanyozva, és nagyon komolyan is veszi a jelenlegi szerepét. Wade szerint csapattársa egyszerűen élvezi, hogy megint a játék és a csapat környékén lehet, ezt nagyon érzik is rajta, és jó látni, mikor kinéznek a kispadra, hogy ő is ott van velük.

Al Harrington 16 éves NBA karrier után bejelentette, hogy befejezi aktív játékospályafutását, visszavonul, és csatlakozik a Denver Nuggets szakmai stábjához. Harrington Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, nagyon örül annak, amit karrierje során elért, nagyon sok ember életét sikerült megváltoztatnia a családjában, saját magát is beleértve, ráadásul egy olyan játék által, amit nagyon szeret és fog is egész életében. Reményei szerint egészen haláláig a kosárlabda körül tud maradni. Nagyon élvezte ezt az egészet, bár szerinte hamar eltelt az idő, az egyik pillanatban még 18 volt, a másikban már 25, utána 30 és hirtelen ott tart, hogy 35 éves. Nagyon sok nagyszerű embert ismerhetett meg a játék által.

A San Antonio Spurs segédedzője, Ettora Messina a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatot a minap. Az európai edzőlegenda elmondta, szeretne vezetőedző lenni az NBA-ben, nagyon is érdekli a dolog, de kikéri majd Gregg Popovich és RC Buford véleményét is erről. Azt is hozzátette, hogy nagyon boldog a Spursnél, van még két éve náluk - az is előfordulhat, hogy kitölti jelenlegi szerződését az együttesnél, majd hazatér. Messina arról is beszélt, hogy anno az Atlanta Hawks vezetőedzői posztjáért is versenyben volt, beszélt Danny Ferry GM-mel, és úgy tűnt, érdeklődnek iránta, aztán nagyon helyesen Mike Budenholzert választották, aki a Spurs-iskola tanítványa.

Ha már előkerült Ferry és a Hawks: a jelenleg keletet vezető együttes játékosa, Kent Bazemore Charles Betheának (Grantland) bevallotta, Danny Ferry neve nagyon sokszor felmerül most is az öltözőben. Bazemore szerint Ferrynek nagy szerepe van az idei sikerükben, és bár sajnálatos, ami történt vele a nyár folyamán, ettől még nem változnak az érzései irányába. A nyáron, amikor Atlantába utazott, együtt ebédeltek, és szerinte Ferry egy jó ember. Sokat nevettek, beszélgettek, és sok barátja van Ferrynek az NBA-ben. Nagyon jó munkát végzett, összetett egy csapatot, ami a mutatók alapján jelenleg a legjobb keleten, úgyhogy szerinte van esély arra, hogy Ferry nyerje az év GM-je díjat.

A keleti konferencia jelenlegi erejét azért mutatja, hogy Larry Brown elmondása szerint őszintén úgy gondolja, a Kentucky idén bejutna a rájátszásba a keleti főcsoportban. A tréner egyébként jelenleg az SMU kispadján ül, és éppen Golomán Györgyék, a UCLA ellen kezdi meg az NCAA tornát ma este.

Bár Nate Robinson az utóbbi időben nem játszott jól, a Los Angeles Clippers mégis adott neki egy második 10 napos szerződést is. A hátvéd Rowan Kavnernek (nba.com) elmondta, szerinte úgy is hasznos tud lenni, hogy nem feltétlenül van sokat nála a labda. Doc Rivers adott neki egy lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud, és hogy a gárda vezére legyen. Ezen dolgozik most - érettebb akar lenni, azt szeretné, ha a játéka is érettebb lenne, és szeretne jó példát mutatni a fiatalabbaknak azzal, hogy mindig keményen játszik. Minden más majd alakul magától, ő csak erre koncentrál most.

A New York Knicks 10 napos szerződést köt a közeljövőben Ricky Ledóval - a dobóhátvéd a Dallas Mavericksnél játszott korábban, és a D-Ligából érkezik Phil Jacksonékhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus