Hírmorzsák 2015-03-20 (10:00)

Durant jobb lába megint fáj, tegnap nem edzett. Anthony Davis rálépett Asikra, megsérült a bal bokája. Terrence Jones bordasérülést szenvedett, McHale szerint egy időre biztosan elvesztették. Sefolosha vasárnap tér vissza. George akkor akar újra játszani, ha 100%-os, a Team USA iránt továbbra is elkötelezett. Wade évek óta nem érezte magát ilyen jól, a negyedik negyedekben még van extra energiája. Payton szerint csapattársai egyre jobban bíznak benne. Blatt szerint pihentetni fognak, de feladni meccseket nem. Kidd Miles Plumlee-t dicsérte. Hoiberg válogatni fog az NBA-kispadok közül, nem akarja feltétlenül otthagyni az Iowa State-t. A Timberwolves 10 napos szerződést kötött Sean Kilpatrickkel.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant állapotában visszaesés következett be, tegnap nem is edzett, miután elkezdett fájni műtött jobb lábfeje. Egyelőre még mindig nem tudni, mikor térhet vissza annak ellenére sem, hogy Scott Brooks vezetőedző azt nyilatkozta múlt szerdán, hogy 1-2 hétre van a kiscsatár attól, hogy újra pályára léphessen. A múlt héten növelték az edzése intenzitását, már a pályán is tréningezett, de a fájdalom visszatérése miatt újra pihentetni kell Durantet, és annyi biztos, hogy ma este, az Atlanta Hawks ellen nem játszik.

A tréner azt is hozzátette Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) adott nyilatkozatában, hogy tudták, lesznek hullámhegyek és hullámvölgyek a felépülésben. Mindig is óvatosan kezelték a dolgot, úgyhogy tegnap nem edzett Durant. Egyelőre nem tudja, mikor léphet újra pályára, de minden játékosuk sérülésénél azt nézték, mi a legjobb az adott embernek, ez most sem lesz másképp, így olyan óvatosak lesznek, amennyire csak lehet. A Thunder sztárja mindössze 27 meccsen lépett idén pályára, és mivel kevesebb mint egy hónap van hátra az alapszakaszból, így ez a szám olyan sokkal nem fog már nőni.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis ma hajnalban megint nem tudott pályára lépni, miután a Phoenix Suns elleni mérkőzést megelőző dobóedzésen rálépett Ömer Asikra és kiment a bal bokája. Még ennél is nagyobb baj a Pelicansnek, hogy ennek is köszönhetően elbukták a nagyon fontos találkozót egyik riválisukkal szemben, így az arizonai együttes kezd felmászni rájuk, az Oklahoma Cityt pedig nem tudták beérni a nyugati tabella 8. helyén.

A Houston Rockets erőcsatárának, Terrence Jonesnak nincs szerencséje - alig tért vissza lábsérülését követően, a Denver Nuggets elleni, ma hajnali mérkőzésen megsérültek a bordái. A magasembert kórházba is kellett szállítani, és megfigyelés alatt tartják az éjszaka folyamán. Kevin McHale vezetőedző a találkozót követően azt nyilatkozta, hogy szerinte Jonest jó időre elvesztették, mert nagyon fájlalta a bordáit.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az Atlanta Hawks védekezőspecialista swingmanje, Thabo Sefolosha egyre közelebb van a visszatéréshez - a RealGM értesülései szerint vasárnap este, a San Antonio Spurs elleni összecsapáson újra pályára léphet, miután majdnem két hónapot kihagyott egy súlyos vádlihúzódás miatt.

Az Indiana Pacersnél Paul George is a visszatérésre vár, azt azonban Scott Hornernek (nba.com) kijelentette, hogy továbbra is elkötelezett az amerikai válogatott iránt - mint ismert súlyos lábtörését a válogatott edzőtáborában, egy edzőmeccsen szedte össze. George azt mondta, már sérülése napján megmondta a válogatott elöljáróinak, hogy szívesen dolgozik együtt a Team USA-jel a jövőben is. Arról is beszélt a kiscsatár, hogy vissza akar térni, de úgy nem szeretne újra pályára kerülni, hogy csak azért teszi mindezt, mert nagyon akarja. Ha újra játszik, azt teljesen egészségesen, 100%-os állapotban akarja megtenni.

A Miami Heat sztárja, Dwyane Wade az ESPN-nel beszélgetett, és elmondása szerint jobb egészségi állapota és megváltozott edzésterve van amögött a fejlavuló teljesítmény mögött, amit az utóbbi időben nyújt. Wade szerint évek óta nem érezte magát ennyire jól. Adódhatna a kérdés, hogy például az utóbbi két évben miért volt rosszabbul, de ez van, most, hogy több felelősség hárul rá egyénileg, jobb állapotban van. Nagyon jó érzés ez neki, mert nagyon sok kritikát kapott, és nagyon sokat dolgozott fizikailag azért, hogy ilyen állapotba kerüljön, hogy a negyedik negyedekben komoly faktor tudjon megint lenni. Ez nagyon sokat jelent számára - mikor mindenki fáradt, benne még maradnak tartalékok, és egy ilyen idős játékostól nem rossz szerinte, hogy van egy extra sebességi fokozata a végjátékra.

Az Orlando Magic irányítója, Elfrid Payton egyre jobb formában van, tegnap hajnalban tripla-duplát ért el például. Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) adott nyilatkozatában Payton elmondta, egyszerűen annyi a titok, hogy sokat dob edzéseken, nagyon sokat jár az edzőterembe erősíteni, keményen dolgozik azért, hogy egyre jobb legyen. Szerinte az önbizalma mindig is rendben volt, de most már azt is tudja, érzi, hogy a csapattársai feltétlen támogatását is élvezi.

Ahogy arról mi is beszámoltunk már a héten, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt a keleti második helyet tűzte ki csapatának - azt szeretné, ha az alapszakasz végén ezt a helyezést érnék el. Chris Fedornak (Northeast Ohio Media Group) adott nyilatkozatában a tréner elmondta, szeretné, ha minél előrébb végeznének, mert értéke van, illetve a későbbiekben a pályaelőny miatt lesz ennek. Bárkivel futnak ki a pályára, minden meccset meg akarnak nyerni. Ha szükség van rá és lehetőséget látnak, pihentetni is fognak, de minden mérkőzésen a legvégsőkig fognak harcolni, nem adnak ingyen semmit az ellenfelüknek.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd egyik új játékosát, a Phoenixtől szerzett Miles Plumlee-t dicsérte. Kidd szerint a magasember atletikus képességei és elzárásai nagyon meggyőzőek, és az is tetszik neki, ahogyan a nagyobb tempójú játékkal képes tartani a lépést. A tréner hozzátette, hogy Plumlee pattanózása is kiváló, a minap 18 perc alatt 11 lecsorgót szedett össze, úgyhogy ki kell találnia, hogyan kaphat több játékidőt.

A Minnesota Timberwolves 10 napos szerződést kötött Sean Kilpatrickkel. A kosaras idén a Santa Cruz Warriorsnél és a Delaware 87ersnél kosarazott, tehát a D-Ligában. A Minnesota a sok sérülés miatt a Hardship Exceptiont használta fel arra, hogy kipróbálja Kilpatricket - ideiglenesen 15 fő fölé ment a keretlétszámuk. Azért Kilpatrickre esett a választás egyébként, mert közel volt New Yorkhoz - vele együtt is csak 8 aktív játékosa volt ma a Timberwolvesnak, annyian sérültek.

Részben az NCAA-hez tartozik, hogy Fred Hoiberg nagy meglepetésre kiesett az Iowa State-tel a March Madness első körében, ettől függetlenül NBA-körökben még mindig nagyon sokra tartják és kedvelik is. Tim Kawakami (San Jose Mercury News) jelentette, hogy ő volt például az első számú jelölt a nyáron a Golden State Warriorsnél, aztán az interjú után váltott a csapat Steve Kerr irányába - azt Hoiberg világosan kijelentette, hogy válogatni fog, és csak a megfelelő pozíciót fogadja el, nem fog minden egyes NBA kispad után kapkodni. Mint ismert, a tréner 2013 áprilisában 10 évre 20 millió dollárért írt alá mostani csapatához.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus