Hírmorzsák 2015-03-23 (21:45)

Wade és Paul lettek a hét játékosai. Ellis kedvtelensége problémát jelenthet a Dallasnál? Carlisle szerint nem játszanak elég keményen, ez a gondjuk. McGee még mindig szeretne egy PO-csapathoz aláírni. Jimmy Butler ma valószínűleg visszatér, Rose közel ahhoz, hogy kontakttal együtt is eddzen. Stuckey játéka ma kérdéses. Még mindig nem tudni, mikor tér vissza George, Bird szerint játszani fog ebben a szezonban. Love mindenképp a Cavsnél akar maradni, Jamesszel nincsenek baráti viszonyban, és LeBron helyett Westbrookot választaná MVP-nek.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade, illetve a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Wade 3-1-es hetet futott a floridai együttessel, mialatt 24.5 pontot, 4.0 gólpasszt és 2.25 szerzett labdát átlagolt. Paul tökéletes, 4-0-s hetet produkált a Clippersszel, ő pedig 26 pont mellett 11.3 gólpasszt tett a közösbe összecsapásonként.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint a Dallas Mavericks egyre jobban aggódik amiatt, hogy Monta Ellis kedvtelenségének milyen hatásai lesznek a csapatra. A dobóhátvéd az All-Star szünet óta mindössze 38.9%-kal dob a mezőnyből, de egyelőre a Mavs továbbra is bízik benne, azt szeretnék, ha ő lenne a szoros meccsek végjátékának főszereplője. Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem Ellis dobóformájával van gondjuk, hanem a csapat keménységével, egyszerűen sokszor túl puhán játszanak, ez pedig probléma.

Carlisle szerint egyértelmű, hogy ebből adódik az állandóan hullámzó játékuk és teljesítményük is. Sokkal jobban össze kell tartaniuk, de hisz benne, hogy képesek erre. Az előző mérkőzés második félidejében már sikerült nekik, de ezen dolgozniuk kell, és ez egy hosszabb folyamat. Mindent bele kell adniuk, és ugyanakkor áldozatokat is kell mindenkinek hoznia, ezt pedig akarni kell mindenkinek. Ellis egyébként a nyáron szabadügynök lehet, kiléphet 8 millió dollárt garantáló szerződése utolsó évéből.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy JaVale McGee továbbra is szeretne egy PO-csapatnál játszani, de egyelőre nem engedett igényeiből, csak erre az idényre akar szerződést kötni. Mint ismert, a Boston Celticsszel is azért nem tudott megegyezni, mert a Celtics szeretett volna egy csapatopciót a következő idényre, ha McGee ne adj' Isten jól játszana. A középjátékos még érdekes lehet egyébként a PO-ig hátralévő pár hétben, a Philadelphia Sixers ugyanis még időben rakta ki, hogy ebben a rájátszásban még bárhol játszhasson.

A mai meccsekhez tartozik, hogy a Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler valószínűleg ma este már játszani fog a Charlotte Hornets elleni összecsapáson - a kosaras az előző 11 meccset hagyta ki könyöksérülése miatt. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy Butler jól érzi magát, meglátják majd, hogyan érzi magát a bemelegítést követően, de egyelőre úgy néz ki, a játékos játszhat, és nem is lesz perclimiten.

Thibodeau beszélt Derrick Rose-ról is, akiről azt mondta, egyre közelebb van ahhoz, hogy ütközésekkel együtt is edzzen. Hétről hétre haladtak folyamatosan, előbb csak erősítették a játékos térdeit, aztán jött a többi. Most már gyakorlatilag minden edzésmunkában részt vesz az irányító, kivéve a kontakttal együtt elvégzett tréningeket.

Az Indiana Pacersnél ma kérdéses Rodney Stuckey játéka, Paul George pedig még biztosan nem játszik. Larry Bird elnök a kiscsatárról azt nyilatkozta Mike Mazzeónak (ESPN), hogy egyre jobb állapotban van. Ezen a héten is egy tesztsorozatot fognak rajta elvégezni, hogy lássák, hol tart - mint minden héten. Az orvosok már zöld utat adtak neki, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy készen is áll a játékra, egyelőre formán kívül van. Addig nem is akarja, hogy pályára lépjen, amíg nem érzi magát komfortosan a kondijával és az edzésmunkájával kapcsolatban, szeretné, ha jobban teljesítene.

Tudták végig, hogy ebben az idényben nem lesz 100%-os, de szerinte a kosaras szeretne pár meccset játszani ebben a szezonban, hogy felmérje, mit kell csinálnia a nyáron ahhoz, hogy újra a régi legyen - hisznek abban, hogy ez be is fog következni. Bird szerint ezért játszani is fog a közeljövőben, reményei szerint nem a csapat miatt, hogy PO-ba jussanak, hanem saját maga miatt, hogy mentálisan teljesen rendbe jöjjön. A legenda szerint minden ilyen sérülésnél bizonyítani akar az ember magának, kell is. Ettől függetlenül még egyszer elmondta, mindenki tudja, hogy idén nem várhatnak George-tól 100%-ot.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love több interjút is adott a napokban. Elmondása szerint bármi is történik, a Cavsnél akar maradni hosszútávon is. Bevallotta, hogy LeBron Jamesszel nincsenek baráti viszonyban, de találkoznak minden nap, és így folyamatosan fejlődik is kapcsolatuk. Ugyanezt tudja elmondani az edzőkkel és a többi csapattársával kapcsolatban is. Love volt UCLA-s csapattársát, Russell Westbrookot választaná MVP-nek James helyett, mert a sok sérüléssel együtt is minden meccsen megtesz minden tőle telhetőt, neki köszönhetően harcol a Thunder a 7-8. helyért nyugaton, és szerinte egyértelműen Westbrooknak van jobb éve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus