Hírmorzsák 2015-03-24 (11:15)

Calderon is befejezte erre az idényre. Matthews kiesése óta összeesett hátul a Blazers, Lillard szerint nagyon hiányzik nekik a dobóhátvéd mentalitása. Marc Gasol nem foglalkozik még a nyárral. Lin sorsa a Lakersnél a drafttól függ. Lawson szerint sokkal jobb a hangulat Huntnál, több dicséretet kapnak, nagyobb az önbizalmuk. Fred Hoiberg lehet a Bulls új vezetőedzője. Az ügynökök fenyegetik a csapatokat. Middletont még nem érdekli a nyár, nem fogadta jól a deadline-nál kötött Bucks-cserét. Douglas a szezon végéig a Pelicansnél. D-liga (Powell, Harris).

A New York Knicks irányítója, Jose Calderon valószínűleg befejezte erre a szezonra, miután az ACB.es munkatársa jelentette, hogy meghúzódott bal Achillesén beavatkozást végeztek el. A spanyol újságíró szerint kisebb dologról volt szó, de Shams Charania (RealGM) úgy tudja, az ún. Drakula-terápiát végezték el Calderonon - a saját, kezelt vérét fecskendezték vissza. Még visszatérhetne ebben az idényben, ha a Knicksnek lennének PO-reményei, de a liga leggyengébb mérlegével rendelkezik a New York, erre az idényre már valószínűlg hagyják a spanyolt.

A Portland TrailBlazers védekezésben teljesen összeesett Wesley Matthews Achilles-szakadása óta - harmadikok voltak 100 támadásonként kapott pontokban, azóta azonban csak a 27-ek a ligában, 3-5-ös mérleget tudnak felmutatni a dobóhátvéd kiesése óta. A gárda fiatal sztárja, Damian Lillard Mike Richmannek (The Oregonian) elmondta, nagyon hiányzik, hogy Matthews 1-1-ben le tudott venni embereket a pályáról, ezzel a többieknek is több erőt adott. Az ő hozzáállása, a benne lobogó tűz átterjedt a többiekre is, ez most nagyon nincs meg a csapatban.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Ian Begley-nek (ESPN New York) elmondta, a liga összes csapatának lesz esélye leigazolni a nyáron, nem zárt ki senkit, mert még egyáltalán nem gondolkodott azon, mit fog csinálni, egyelőre túl korai is lenne. Fogalma sincs, honnan jönnek a vele kapcsolatos hírek, de számára egy a lényeg: az alapszakasz hajrájában vannak, és szeretnének minél jobb formában bemenni a rájátszára. Egyáltalán nem gondol jelenleg arra, mi lesz a nyáron, melyik együtteshez ír majd alá.

Bill Oram (Orange County Register) forrásai szerint ugyan Jeremy Lin kezdő lett a Los Angeles Lakersnél, biztosan távozni fog a nyáron az aranysárga-liláktól. A vezetőedző, Byron Scott is óvatosan fogalmazott a témával kapcsolatban, szerinte minden attól függ, mi történik a drafton, kit és milyen posztra fognak választani - ezek után döntik el, hogy a szabadügynökpiacon kikre mozduljanak rá.

A Denver Nuggetsnél nagy változást hozott Melvin Hunt kinevezése - az új tréner sokszor dicséri játékosait, míg a korábbi vezetőedző, Brian Shaw nagyon sokszor kritizálta őket a meccs utáni interjúk során is. A gárda irányítója, Ty Lawson azt nyilatkozta Steve Kylernek (Basketball Insiders), hogy nagyon tetszik neki ez a filozófiai váltás, mert mindenkinek sokkal több az önbizalma ezáltal. Szerinte az új tréner azt szeretné, ha mindenki sikeres lenne, ezt érzi mindenki akkor is, amikor az öltözőbe lép, és amikor beszél hozzájuk. Mindenki közösen, ugyanazért a célért küzd, ettől lettek jobbak mostanában.

A Golden State Warriors jó úton van a bajnoki cím felé, ezt mutatott játékuk mellett lassan a statisztikák is egyre több szemszögből támasztják alá. Ben Golliver (Sports Illustrated) kutatásai szerint a tripla bevezetése óta az idei Warriors a negyedik legjobb pontkülönbséget tudja felmutatni egy egész szezonra kivetítve, márpedig az idényt megelőző Top6 összes tagja bajnoki címet nyert az adott szezonban.

Az már a hétvégén is felmerült, de Chad Ford (ESPN) megerősítette Marc Stein (ESPN) infóit, miszerint Fred Hoiberg az egyik, ha nem a legnagyobb esélyes a Chicago Bulls kispadjára, amennyiben úgy döntenek, hogy megválnak Tom Thibodeau vezetőedzőtől. Hoiberg már több együttesnél is felmerült, de nemrég kötött 10 éves szerződést jelenlegi csapatával, az Iowa State-tel, így válogathat, a biztos állását nem fogja otthagyni akármelyik gárda kedvéért. Kivásárlási ára 500.000 dollár, de a hírek szerint jóval jobban ki lehet vele jönni, mint az egyébként nem könnyű eset Thibodeau-val - játszott is a ligában és dolgozott már vezetőségben, ez is könnyíti helyzetét.

A már említett Kyler értesülései szerint az ügynökök megint háborúba kezdtek a csapatokkal - több magasan jegyzett játékos képviselője is jelezte, hogy ne próbálják meg elbátortalanítani a többi együttest azzal, hogy elmondják, úgyis tartanak a nyáron minden ajánlatot egy-egy RFA játékosra. Több gárda is ezt tette az elmúlt időben, ami az ügynököket aggasztja. Ha mégis így tesznek a csapatok, akkor arra fogják ösztönözni a játékosokat, hogy Greg Monroe mintájára írjanak alá QO-t egy évre.

A Milwaukee Bucks swingmanje, Khris Middleton Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett több dologról is. Elmondása szerint még az ügynökével sem beszélt arról, mit fog csinálni a nyáron - korlátozott szabadügynök lesz -, és bevallotta, kicsit furcsa, hogy ugyanaz az ember képviseli az érdekeit, aki Jason Kidd vezetőedzőjét is. A deadline-nál meghúzott cseréről azt mondta, hogy nehéz volt elfogadni, mikor először hallotta. Úgy érezte, jó formában vannak, és hogy az All-Star szünet után is folytathatják ott, ahol abbahagyták. A vezetőség úgy döntött, hogy ez a csere jó lesz a csapatnak, ő pedig úgy volt vele, hogy akkor majd meglátja, végül is ez egy üzlet.

Jared Zwerling (Bleacher Report) információi szerint a New Orleans Pelicans a szezon végéig szóló szerződést kötött Toney Douglasszel. A hátvédet az előző hónapban tette ki a csapat második 10 napos szerződése közben, de úgy tűnik, most van hely számára a keretben - három meccsen 9 pontot és 4 gólpasszt átlagolt a Pelsnél.

D-Liga hírek. A Dallas Mavericks visszahívta a Texas Legendstől Dwight Powellt, aki vasárnap hajnalban 32 pontig és 9 pattanóig jutott. A Cleveland Cavaliers a Canton Charge-tól rendelte vissza Joe Harrist - a dobóhátvéd 10 pontot átlagolt a Charge két, hétvégén lejátszott mérkőzésén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus