Hírmorzsák 2015-03-24 (21:30)

Dwight Howard holnap este visszatérhet, Beverley viszont csuklósérülést szenvedett. Roberson is kidőlt a Thundernél (boka, 2-3 hét). Westbrook legutóbbi tripla-dupláját elvették. Sullingernek 20 kilót kell fogynia az edzőtáborig. Senki nem hiszi el a Cavsnél, hogy Love marad szerződése utolsó évére is. LeBron Mozgovot dicsérte. Speights beszólt a Wizards játékosainak a mai hajnali meccs után. Blake Griffin ellen ejtették a testi erőszak vádját. Hezonja szerint neki kellene az 1/1-nek lenni. Daye még 10 napra a Hawksnál.

A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale eddig azt nyilatkozta Dwight Howardról, hogy akkor fog róla beszélni, ha már együtt van a csapattal. Nos, ez a mai napon megtörtént - a tréner Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt mondta, hogy holnap, a New Orleans Pelicans ellen visszatérhet a center, minden attól függ, hogyan érzi magát a mai edzést követően.

A Rocketsnél van azonban újabb sérülés is: Patrick Beverley bal csuklója megsérült az Indiana Pacers elleni összecsapáson, haza is utazott Houstonba. McHale azt mondta, hogy ha rossz híreket kapnak, akkor jó időre elvesztették az irányítót, márpedig úgy nézett ki, hogy nem egy kisebb problémáról van szó - reménykednek azért a legjobbakban, de a New Orleans elleni meccsen Beverley valószínűleg nem lesz bevethető.

Az Oklahoma City Thundernél sem múlhat el nap sérülés nélkül: a Miami Heat elleni összecsapáson Andre Roberson rosszul fogott talajt, kiment a bal bokája, ezért 2-3 hetes kényszerpihenőre kényszerül.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy Russell Westbrook legutóbbi tripla-dupláját, pont a Heat ellenit elvették, miután az egyik lepattanót tévesen írták be hozzá, így "csak" 12 ponttal, 17 gólpasszal és 9 pattanóval zárt az Oklahoma City irányítója.

A Boston Celtics magasemberének, Jared Sullingernek nagyjából 20 kilót kell fogynia a következő idény edzőtáboráig. A csapat már tavaly is azt szerette volna, ha 260 font (118 kiló) környékén kezdi a szezont, de ennél 20 fonttal súlyosabb volt szeptemberben, a szezon során pedig még tovább hízott. A következő idényre már lehívta csapatopcióját a Celtics, de 2016-ban korlátozott szabadügynök lesz - Danny Ainge GM az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy valószínűleg lesz súlyhoz kötött bónusz Sullinger szerződésében csakúgy, mint anno Big Baby Davisnél is.

Maga az érintett annyit mondott erről, hogy nincs ezzel semmi baja. Szerinte nincs szüksége külön ösztönzésre, egyszerűen ismeri magát, tudja, hogy nem fog még egyszer ennyire meghízni, mint ebben az idényben. Sullinger szerint az emberek sokszor annyit mondanak, hogy kellene egy ember, aki összeállítja az étrendjét, de ez nem ennyire egyszerű. Meccsek után éhes lesz és nehezen is szokott elaludni, úgyhogy késő este is szokott enni, márpedig az ilyenkor bevitt kalóriákat a legnehezebb ledolgozni - ezek a kilók jöttek rá idén is.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love még anno januárban azt nyilatkozta, hogy lehívja szerződése utolsó évét is, és maradni fog a Cavsnél a következő idényben, de Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint senki érintett nem hisz neki. Love Ananth Pandiannek (CBS Sports) azt is elmondta, hogy nagyon jó a hangulat a Cleveland öltözőjén belül - ez meg annak mond ellent, amit nem rég nyilatkozott arról, hogy nem a legjobb barátok LeBron Jamesszel, és még csak fejlődőben van a kapcsolatuk, ahogy a többiekkel is.

Az említett LeBron James Sam Amicónak (Fox Sports Ohio) Timofey Mozgovról beszélt. LeBron szerint amikor meghúzták a cserét, tudták, hogy az orosz center azt tudja, amire szükségük van, ezért biztosak voltak benne, hogy nagyon nagy segítség lesz számukra. Nagyon képzett középjátékos Mozgov, aki tudja, mit kell tenni védekezésben. James szerint Mozgov okos kosaras, és nagyon örül, hogy együtt játszhat vele.

A Golden State Warriors magasemberének, Marreese Speightsnek volt pár kedves szava a Washington Wizardshoz a két csapat ma hajnali találkozóját követően. Speights a 107-76-ra megnyert meccs után azt nyilatkozta Ben Standignek (CSN Washington), hogy a második félidőben csak kicsit feljebb kapcsoltak. Tudták, hogy ha elkezdenek fizikálisan játszani, megállítanak pár támadást, akkor a Wizards játékosai elkezdenek egymással veszekedni és fel is adják. Jó felfogásban léptek pályára a második félidőben, és meg is csinálták, amit elterveztek - 29-8-ra nyerték a harmadik 12 percet.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin örülhet, miután ejtették a testi erőszak vádját ellene. Egy férfi azért perelte be, mert állítólag októberben Las Vegasban Griffin megütötte és elvette a telefonját. Az ügyvéd szerint nincs bizonyíték arra, hogy az eset megtörtént, ezért ejtették a vádakat.

Megvan a most következő draft nagyot mondó játékosa. A spanyol Barcelona horvát kosarasa, a Top10-be várt Mario Hezonja azt nyilatkozta a Sportske Novosti lapnak, hogy neki kellene az 1/1-nek lennie az idei játékosbörzén. Hezonja azt is hozzátette, hogy könnyedén, probléma nélkül csinálta meg azt a három zsákolást, amivel Zach LaVine megnyerte az idei All-Star gála zsákolóversenyét.

Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) forrásai szerint az Atlanta Hawks egy második 10 napos kontraktust is ad Austin Daye-nek - eddig mindössze két meccsen lépett pályára Daye a Hawksnál, és összesen 9 percet tölthetett a parketten a keleti elsőnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus