Hírmorzsák 2015-03-25 (10:15)

Lehet, hogy Beverley kiesett a teljes szezonra. Dwight Howardnak kényszerűségből is vissza kell térnie ma. Gentile nyártól a Rockets játékosa lesz? Hunt szerint Gallinari szépen alakítja át játékát. Barton maradni akar a Nuggetsnél, Hunt őt is dicsérte. Thomas Robinson a Sixers motivációjáról beszélt. Scott szerint Kupchak dicsérte a munkáját. Marc Gasol szerint a múltat nem lehet megváltoztatni, sok minden köti Memphishez. McRoberts már a Heattel utazik, de Spoelstra szerint ebben az idényben nem játszik a magasember. Sefolosha is visszatér ma, Mike Scott sérülése kevésbé súlyos, mint először gondolták. Mark Price-t egyetemi vezetőedzőnek csábítják. Greg Miller szerint a Jazz fényes jövő előtt áll. A Utah-nak saját D-Ligás csapata van már, a Nets és a Wizards is akar egyet magának. D-Liga (James Young, Russ Smith).

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley tegnap hajnalban sérült meg - mint arról este már beszámoltunk, a csuklójával vannak gondok. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy amerikai idő szerint ma reggel lesz MRI vizsgálat, és reális esély van rá, hogy meg kell műteni a hátvédet - ebben az esetben Beverley-t elveszíti a texasi együttes a szezon teljes hátralévő részére, beleértve a rájátszást is.

A gárda centere, Dwight Howard valószínűleg ma este visszatér, de Kevin McHale Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) adott nyilatkozatából úgy tűnik, muszáj is pályára lépnie a centernek, annyi a sérültjük. McHale elmondása szerint nagyon kevés az emberük, és nagyon kevés az edzéslehetőségük is. Muszáj bedobniuk Howardot a mély vízbe, hogy kapjon egy kis játékidőt, még ha ez eleinte csak 15-20 perc lesz is. El kell azonban kezdenie játszani, méghozzá hamarosan, különben a szezonnak vége, a rájátszásig meg nem várhatnak a visszatéréssel.

Még mindig a Rocketshez tartozik, hogy az Olimpia Milano amerikai játékosa, Daniel Hackett a SkySport munkatársával beszélgetett. Hackett azt nyilatkozta, hogy az NBA ötödik olasz játékosa jelenlegi csapattársa, Alessandro Gentile lesz, aki a Houstonhoz igazol a nyáron. Gentilét a tavalyi draft 53. helyén választották ki - hivatalosan a Minnesota Timberwolves, de még a draft estéjén a Rocketshez került játékjoga. Tavaly nyáron írt alá hosszabbítást Olaszország legnagyobb klubjával, amely alapján még két évig maradnia kellene otthon, úgy tűnik azonban, hogy más tervei vannak.

Ha már olaszok: a Denver Nuggets vezetőedzője, Melvin Hunt a több kisebb és nagyobb sérülésből felépülő Danilo Gallinariról beszélt Chris Dempsey-nek (Denver Post). Hunt szerint lehet, hogy játékosa nem lesz már ugyanaz a kosaras, aki ACL-szakadása előtt volt, de sok nagyszerű játékos fejlesztett játéka többi elemében, mikor egy ilyen súlyos sérülésből tért vissza, és ő sem lesz ezzel máshogy. A tréner szerint Gallinari tudja, mi az erőssége, ez pedig a dobás, de szépen rakja össze játékának többi elemét is: a betöréseket, a passzokat - Hunt szerint ez utóbbiban nagyon alulértékelt Gallo. Egyáltalán nem aggódik a játékosért, mert rá fog jönni, hogyan legyen hasznos, hogyan találja fel magát a pályán.

A Denverhez a deadline-kor Portlandből érkező, a coloradóiaknál lehetőséget kapó Will Barton Dempsey-nek elmondta, természetesen szeretne maradni a Nuggetsnél hosszútávon is - nyáron szabadügynök lesz, méghozzá korlátozott, ha a Denver megadja neki az 1.1 millió dolláros minősítő ajánlatot (QO). Barton szerint jó esélyük van rá, hogy egy jó csapatot felépítsenek, elég tehetséges a keretük és a szakmai stáb is kiváló. Szerinte szép jövő áll előttük, együtt fejlődhetnek. Barton egyébként 12.2 pontot és 4.4 pattanót átlagol a coloradói gárdánál.

Hunt Bartonról is megosztotta véleményét Dempsey-vel. Elmondása szerint van egy kiemelkedő tulajdonsága az NBA-hez: keményen játszik, márpedig amíg ez megvan, addig a többi dolog eltörpül. Nem sok ideje van még Barton a Nuggetsnél, de már nagyon sok dolgot láttak tőle. Voltak gyönyörű hármasai, nagyszerű zsákolásai, nagy blokkjai és technikait is kapott már csak azért, mert mérges volt. Hunt szerint Barton megmutatta, hogy nagyon sok mindenre képes, nagyon sok dolog van a tarsolyában, ami hasznos lehet egy csapatnak.

A Philadelphia Sixersnél jó teljesítményt nyújtó Thomas Robinson Bob Cooney-val (Philadelphia Inquirer) beszélgetett. Az erőcsatár szerint soha korábban nem játszott ennyit az NBA-ben, és nem is játszott ilyen kiegyensúlyozottan. Most megkapja a lehetőséget, erre várt már nagyon régóta. A szezon ezen szakaszában szerinte nagyon nehéz mentálisan felkészülni, hiszen már semmilyen komolyabb célért nem játszanak. A Sixers öltözőjén belül szeretnének év végére formába lendülni, hogy a nyarat úgy kezdhessék, van mire építeniük, ezt a célt tűzték ki maguk elé.

Úgy tűnik, Byron Scott helye a Los Angeles Lakersnél biztos - a tréner Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy a GM, Mitch Kupchak azt mondta neki, nagyon jó munkát végez, mert minden meccsen a lehető legkeményebben játszanak a játékosok. Állítólag a GM szerint borzasztóan jól teljesít Scott a sérüléseket és azokat a meccseket is figyelembe véve, amin esélyük volt a győzelemre. Továbbra is ragaszkodnak a tervhez Scott szerint, semmi nem változott azóta, hogy őt felvették volna - ami annyit jelent, hogy Kupchak tudja, ebben az idényben újjáépülés van, és ez lesz a nyár folyamán is.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol az idény folyamán és a héten is elmondta többször is, hogy nem tudja még, mi lesz a nyáron, hova igazol. Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) adott nyilatkozatában elmondta, nem tudja még, milyen faktorok játszanak majd szerepet döntésében, de a múltat nem lehet megváltoztatni. Azon nem lehet változtatni, hogy hol élt felnőttként. A családja azóta kötődik a franchise-hoz, hogy az Memphisbe költözött, és ezt sem lehet már megváltoztatni. Azt nem tudja, mit tartogat a jövő, de azt igen, mi történt a múltban és mi van a jelenben.

A Miami Heat magasembere, Josh McRoberts először utazik most a csapattal, mióta decemberben elszakadt a meniscusa. Erik Spoelstra vezetőedző Jason Liesernek (Palm Beach Post) azt nyilatkozta, hogy jól halad McRoberts felépülése, de nem akarnak semmit sem siettetni, nem is nagyon látna túl sokat abba, hogy most a játékos velük utazik. Azért van ez leginkább, hogy kicsit feldobják a hangulatát, hogy újra a csapattal lehessen, és hogy az erőnléti edzőkkel minél többet dolgozhasson.

Az előző néhány idegenbeli túra alkalmával otthon hagyták, hogy ott dolgozzon a trénerekkel, de most annyi a sérültjük, hogy az egész szakmai stábra szükségük van helyben. Ezért kellett most, hogy McRoberts is velük utazzon, de nem fog pályán, a kosaras edzőkkel dolgozni még, ennyi biztos. Minden nap figyeli, hogyan alakul állapota. A munka legnagyobb részét az edzőteremben végzi, erősít, de Spoelstra azt mondta, hogy nem számít játékosára ebben az idényben.

Az Atlanta Hawksnál kicsit fellélegezhetnek. Nemcsak Dwight Howard tér ugyanis ma vissza, hanem a már említett Marc J. Spears értesülései szerint az ő swingmanjük, Thabo Sefolosha is - egy súlyos vádlisérülés miatt majdnem két hónapot hagyott ki a svájci kosaras. Még boldogabbak lehetnek, ugyanis úgy tűnik, mégsem tört el Mike Scott keze. Korábban arról volt szó, hogy 4-6 hetes kihagyása miatt maximum a rájátszás elejére térhet vissza a vajkezű csatár, most azonban úgy néz ki, hogy már a PO előtt csatlakozhat csapatához.

Divízióriválisuk, a Charlotte Hornets azonban gyengülhet a közeljövőben, dobóedzőjüket, Mark Price-t ugyanis megkereste a UNC Charlotte egyetem (University of North Carolina, Charlotte), és felajánlották neki a vezetőedzői posztot. Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint 5 éves szerződést ajánlottak az egykori kiváló irányítónak, aki erősen gondolkodik is azon, hogy elfogadja-e a lehetőséget.

A Utah Jazzt birtokló cég volt vezérigazgatója, az e hónapban lemondó Greg Miller Mike Sorensennek (Deseret News) elmondta, szerinte a csapat nagyon fényes jövő előtt áll. Bárhova megy, mindenhol a Jazzről kérdezgetik az emberek, és mindenkinek elmondja, hogy szerinte ez az az időszak, amire később úgy fognak visszatekinteni, mint egy nagyon különleges korszak kezdetére.

A D-Ligához és a Jazzhez kapcsolódó hír, hogy a Utah teljesen megvette az Idaho Stampede-t, így a ligában a nyolcadik franchise lettek, amelynek saját D-Ligás fiókcsapata van - az is eldőlt, hogy egy évig még mindenképpen Boise városában marad a Stampede. Ide tartozik, hogy Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint a Brooklyn Nets és a Washington Wizards is szeretne magának saját D-Ligás együttest - jelenleg mindketten a Fort Wayne Mad Ants-cel állnak kapcsolatban, ahogy az a 11 többi gárda is, akiknek nincs saját fiókcsapatuk.

Szintén D-Liga hírek. A Memphis Grizzlies az Iowa Energyhez küldte Russ Smith-t - hatodjára jár lent az irányító a D-Ligában idén. A Boston Celtics a Maine Red Clawshoz küldte James Youngot - 11. alkalommal jár lent az újonc dobóhátvéd, az eddigi 11 meccsén 22.4 pontot, 4.9 pattanót, 2.0 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát átlagolt a Red Clawsnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus