Hírmorzsák 2015-03-25 (21:30)

Rose biztos benne, hogy ebben a szezonban visszatér. Howard ma maximum 16 percet fog játszani. Beverley csuklójában elszakadt egy szalag, 7-10 nap múlva döntenek sorsáról. Whiteside kihagyhat pár meccset, miután megsérült jobb keze. LeBron nagyra tartja Caliparit, mert a legnagyobb középiskolás tehetségeket is csapattá tudja gyúrni. Calipari visszavágyik az NBA-be, a Netshez kerül megint? Embiid egyre soványabb, jó irányba halad, a nyári ligában akarják játszatni. Popovich szerint amíg ő a Spursnél van, addig Patty Mills is.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose KC Johnsonnak (Chicago Tribune) adott nyilatkozatában elmondta, biztos benne, hogy még ebben a szezonban visszatérhet - azt is hozzátette, hogy ezen vagy a következő héten elkezdhet ütközésekkel együtt is edzeni. Rose állítása szerint nem aggódik, nincs semmi baja, jól érzi magát. Próbálja a helyes dolgokat csinálni, és csak a pozitívumokra akar koncentrálni - ezt csinálja már egyébként jó ideje. A rehab persze nagyon kemény, de kezd hozzászokni.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) jelentette, hogy a ma este visszatérő Dwight Howard 16 perces perclimiten lesz még a New Orleans Pelicans elleni találkozón.

A Houston kapott ma egy nem túl jó hírt is: Patrick Beverley bal csuklójában elszakadt egy szalag. 7-10 napot biztosan pihennie kell az irányítónak, de valószínűleg többet is: ennyi idő után fogják eldönteni, hogyan tovább, milyen egyéb beavatkozások kellenek majd Beverley felépüléséhez. Nincs kizáva, hogy vissza tud térni ezt követően, de az sem, hogy meg kell műteni, és számára ennyi volt az idény.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside kihagyhat pár meccset, miután ma hajnalban, a Milwaukee Bucks elleni találkozón felszakadt a jobb keze a középső és a gyűrűs ujja között. Akkor szenvedte el a sérülést Whiteside, mikor megpróbálta leblokkolni Miles Plumlee zsákolási kísérletét - 10 öltéssel kellett összevarrni, és egy védőkötés is volt a kezén az összecsapást követően. A játékos azt nyilatkozta, hogy nem tudja, játszhat-e, naponta meg fogják nézni, hogyan érzi magát, meddig kell az öltéseknek bennmaradni.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James és a Kentucky Wilcats egyetemi csapat vezetőedzője, John Calipari az évek során nagyon jó barátok lettek. LeBron Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy évről évre a legnagyobb neveket, a legnagyobb egókat gyűjti össze Calipari, és mindig sikerül neki csapattá formálnia az egyéniségeket. Mindannyian hisznek benne, és minden játékosánál eléri, hogy a csapatérdekeket az egyéni elé tegyék.

Üzenete egyértelmű: mindegy ki vagy és honnan jöttél, a csapat eredményessége érdekében be kell állnod a sorba. Az is nagyon tetszik Jamesnek, hogy nem szorítja az egyéneket sem korlátok közé, nem gátolja tehetségüket. Ha a megfelelő módon játszanak, mindenki a saját ura lehet a pályán, és azt akarja, hogy minden játékosa a lehető legsikeresebb legyen a legmagasabb szinteken is, ez pedig James szerint tiszteletreméltó.

Calipari egyébként valószínűleg újra az NBA-ben lesz egy napon, az egyik ligában dolgozó vezető ugyanis azt nyilatkozta Steve Poppernek (Bergen Records), hogy a tréner nagyon szeretne visszakerülni és még egy esélyt kapni - a New Jersey Netsnél egyszer már volt egy nem túl sikeres időszaka a 90-es évek végén (1996-99). A vezető szerint Calipari soha nem fogja ezt hangosan is kimondani, de az NBA volt az egyetlen szint, ahol megbukott, ez pedig nagyon idegesíti.

Most nem ugyanaz az edző, aki akkor volt - a meg nem nevezett személy szerint anno nem volt még készen a feladatra, most azonban igen. Calipari egyébként nagyon jóban van a Nets vezérigazgatójával, Brett Yormarkkal, a Brooklynnak pedig akár 60 milliónyi sapka alatti helye is lehet 2016 nyarán.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid újra a normál bemelegítést végzi meccsek előtt - volt pár találkozó, amikor ettől eltértek, ami nyugtalanságra adott okot többeknél. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta Bob Cooney-nak (Philadelphia Inquirer), hogy egyre több időt tölthet Embiid a parketten, egyre lejjebb megy a súlya. Jól érzi magát a középjátékos, és a tréner szerint úgy néz ki, jó irányba halad. Megpróbálják a nyárra minél jobb formába hozni - a sok munkáért először a nyári liga lesz Embiid jutalma, ott újra kosarazhat majd.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Alexander Wolffnak (Sports Illustrated) elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy hároméves szerződést kötöttek a nyáron Patty Millsszel - az ausztrál játékos vállsérülése miatt két hónapos kihagyással indította az idényt. Tud dobni és nagyon energikus játékos, de nagyon szeretik a csapatnál az odaadásáért, a kedvességéért is. Amíg ő a Spursnél edzősködik, addig Mills náluk marad, hacsak nem tudják majd megengedni maguknak anyagilag.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus