Hírmorzsák 2015-03-26 (11:30)

Nash szerint a Lakersnél töltött ideje kudarc volt. Cuban szerint Odom megszerzése élete legrosszabb döntése volt. Birdnek hányingere van a tankolástól, beszélt arról is, miért nem cserélt a deadline előtt. Terry támadásban agresszívebb lesz az alapszakasz végén. Ryan Anderson még legalább egy hetet kihagy. Hornacek szerint Lenből kitűnő játékos lesz. A Boston két előszezon meccset is játszik Európában az idén. Casspi maradni akar a Kingsnél, dicsérte Karl rendszerét. Mark Price elhagyta a Hornetset. Woodson még szeretne vezetőedző lenni a ligában. Shved bordatörés miatt legalább 2-3 hetet kihagy. Glenn Robinson III maradna a Sixersnél, a csapat is megtartaná.

Megvolt Steve Nash sajtótájékoztatója visszavonulásáról, ahol azt mondta, a Lakersnél töltött ideje kudarc volt. Nagy reményekkel és álmokkal érkezett a csapathoz, nagyon izgatott volt, hogy az aranysárga-liláknál játszhat, a világ legnagyobb szurkolói bázisának. A vége aztán kudarc és óriási csalódás lett. Életének és pályafutásának is nagyon nehéz szakasza volt ez, megpróbált küzdeni, tenni valamit, hogy sikeresebb legyen az elmúlt három év, de semmi eredménye nem lett végül a próbálkozásainak. Tudja azonban, hogy soha korábban nem dolgozott keményebben annál, mint most, és soha nem akart jobban semmit - egész egyszerűen azonban nem jöttek össze a dolgok. Azt is elmondta, megérti, hogy a Lakers-szurkolók neheztelnek rá, amiért nem volt a csapat körül ebben az idényben, de akkora volt a nyomás rajta, hogy muszáj volt egy kicsit eltávolodnia az egésztől.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban egy ennél rövidebb nyilatkozatot adott. Dwain Price-nak (Star Telegram) arról beszélt Cuban, amikor 2011-ben egy Top20 védett első körös draftjogot adott Lamar Odomért cserébe - ezt élete messze legrosszabb személyi döntésének gondolja.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Mike Mazzeóval (ESPN) beszélgetett több témával kapcsolatban is. Állítása szerint hányingere van a tankolás szótól. 30 éve van a ligában, és úgy érzi, nem így kell csapatot építeni, de ez csak az ő véleménye, másoknak pedig más gondolataik vannak a témával kapcsolatban. Olvasott olyat korábban, hogy direkt kellene veszíteniük, de ő nem hisz ebben, soha nem is hitt. Ha ehhez kéne folyamodnia, elhagyná a ligát. Arról is beszélt Bird, hogy azért nem cserélt a deadline-nál, mert ha a nyáron Roy Hibbert és David West kilépnek szerződéseikből, nulláról kezdhetik az egészet megint. Nem akart semmilyen szerződést átvenni épp ezért, hogy minél több opciót nyitva hagyjon maga előtt. Tetszett neki a jelenlegi keret is, jól játszottak, és úgy gondolja, hogy ha Paul George egészségesen tér vissza, akkor ott tudják folytatni, ahol abbahagyták.

Patrick Beverley kiesésével a Houston Rocketsnek nagy szüksége lesz Jason Terry jó játékára. A hátvéd Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy támadásban megpróbál egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolni, mert ezt a szezon korábbi részeiben alig-alig tette meg. Egyszer-kétszer, az Atlanta és talán a Milwaukee elleni meccseken lehetett tőle látni valamit, de ebben a korban, amiben ő van, nagyon nehéz egész évben pörögni. Az alapszakasz utolsó két hetére azonban feljebb fog kapcsolni, agresszívebb lesz támadásban, hogy elöl ritmust találjon és kiegyensúlyozottabban tudjon teljesíteni.

A Houston által ma hajnalban legyőzött New Orleans Pelicansnél hamarosan lehet visszatérő, de valószínűleg nem elég hamar. Erőcsatáruk, Ryan Anderson február 21-e óta játékképtelen MCL-húzódása miatt, és bár a hírek szerint megpróbál elkezdeni edzeni egy speciális térdrögzítővel, maga a játékos azt mondta, hogy még legalább egy hetet kihagyni kényszerül, mielőtt újra bevethető lenne - a Pelicans PO-reményei pedig egyre inkább szertefoszlóban.

A Pelicans mellett szintén a nyugati 8. helyre pályázó Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek Matt Petersennek (nba.com) azt nyilatkoza, hogy centerük, Alex Len nagyszerű játékos lesz, és a gyors fejlődése napi szinten látható. A tréner szerint egyre okosabb lesz a középjátékos, az elzárás-leválásoknál is úgy tűnik, hogy egyre jobban érzi, melyik kisembernek mi a sebessége, és ennek megfelelően mozog ő is. Védekezésben több olyan helyzet is volt, hogy ő már azt hitte, sima ziccer lesz belőle, de Len egy hatalmasat blokkolt, az utolsó utáni pillanatban is képes odaérni.

A Boston Celticsért rajongóknak jó hír, hogy a csapat megint jön Európába, két előszezon mérkőzést is játszanak majd az öreg kontinensen. Október 6-án Milánóban csapnak össze az Olimpia Milanóval, két nappal később pedig Spanyolországban a Real Madrid vendégei lesznek - adta hírül a La Gazzetta dello Sport.

A Sacramento Kings izraeli kiscsatára, Omri Casspi Ailene Voisinnel (Sacramento Bee) beszélgetett, és elmondása szerint nagyon szeretne maradni jelenlegi csapatánál. Casspi azt nyilatkozta, hogy nagyon szereti a közösséget, és úgy érzi, végre jó irányba halad az együttes. Szerinte George Karl rendszere nagyszerű, és nemcsak azért mondja ezt, mert most az ő irányítása alatt játszik, hanem mert tényleg úgy gondolja, így kell játszani a kosárlabdát. Rendesen szét kell húzni a pályát, a labdát járatni kell folyamatosan, keresni kell az extra passz lehetőségét. Meg kell próbálni védekezésben minél több labdát szerezni, aztán gyorsan indítani.

Karlnak nem sok ideje volt még, hogy ezeket a dolgokat rendesen begyakoroltassa velük, de Casspi szerint az utóbbi két meccsen látszódott, milyen lehetőségek vannak bennük. Azt is elmondta a kiscsatár, hogy a barátnője és ő is nagyon szeretik a sacramentói embereket, sok mindenen mentek keresztül, de már a jó úton járnak. Ő is része akar lenni a megújulásnak, a felfelé vezető útnak, főleg most, hogy jön az új stadion, illetve hogy megérkezett a csapathoz Karl és Vlade Divac elnök. Ha eljön az idő, akkor ügynöke - aki egyébként a DeMarcus Cousinst is képviselő Dan Fegan - és Pete D'Alessandro GM majd leülnek, és remélhetőleg meg tudnak egyezni a közös folytatásról.

A Charlotte Hornets szakmai stábja gyengült, miután Rick Bonnell (Charlotte Observer) jelentette, hogy Mark Price megegyezett a UNC Charlotte-tal, ő az egyetem új vezetőedzője. Az eddig a Hornetsnél dobóedzőként dolgozó segédtrénerről a vezetőedző, Steve Clifford azt nyilatkozta, hogy nem jó dolog elveszíteni őt, de erről szól a profizmus. Ha jó alkalmazottakat veszel fel, akkor azok idővel jó lehetőségeket fognak kapni.

A Los Angeles Clippers segédedzője, Mike Woodson Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) elmondta, hogy nagyon szeretne újra vezetőedző lenni a ligában. Azt is hozzátette Woodson, hogy ha maradt volna a New York Knicks főedzője, akkor megpróbálta volna elérni, hogy Tyson Chandlert ne cseréljék el, illetve hogy a gárda veterán magját tartsák meg erre az idényre is.

Az említett Knicksnél egyébként Alexey Shved határozatlan időre kiesett, miután az MRI kimutatta, hogy részlegesen eltört bordái vannak. 2-3 héten belül vizsgálják újra, de mivel az alapszakasz három hét múlva befejeződik, számára az idény nagy valószínűséggel véget is ért.

Thomas Robinson mellett egy másik Robinson, Glenn Robinson III is szeretne a Philadelphia Sixersnél maradni, és Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint ez az érdeklődés kölcsönös. A játékos azt nyilatkozta, hogy ugyan még nagyon kevés időt töltött az együttesnél, de nagyon jól bánnak vele. Szeretne visszatérni a jövő évre is, mert szeretne együtt játszani Joel Embiiddel és Nerlens Noellel - őszintén hisz benne, hogy jó eséllyel egy nagyszerű csapat lesz belőlük idővel. A Minnesota Timberwolvestól való menesztéséről azt mondta, hogy nagyon sokat tanult magáról, hogy mennyire kemény ember is. Megpróbál nem odafigyelni erre, továbbra is hiszi, hogy egy nap a liga egyik legjobb játékosa lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus