Hírmorzsák 2015-03-26 (21:00)

LeBron egyre idegesebb Love miatt. Cousy szerint Whiteside az első center, aki Bill Russellre emlékezteti. Cousins csalódott, szerinte az egész idényük egy cirkusz volt. Westbrooknak a védekezést hozták fel az újságírók, az irányító berágott kicsit. Stoudemire még pár évet játszani szeretne a ligában, a Mavs megtartaná. Amare azért nem a Spurst választotta, mert nem akarta megbántani a Suns-drukkereket. Howard örül, hogy újra játszhatott. A Rockets egy Mirotic-féle szerződéssel áthozná a nyáron Llull-t. Kidd szerint nagyban gondolkodnak, Knight elengedése is egy átgondolt terv része. A Jazz többéves szerződést kötött Jack Cooley-val.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint LeBron James sokáig próbálkozott, hogy Kevin Love-val működjön a játék, jobban kijöjjenek egymással, de egyre idegesebb attól, hogy az erőcsatár nem tud vagy nem akar beilleszkedni. James nem véletlenül frusztrált: mint ismert, a nyáron épp ő erőltette a cserét Love-ért, amelyben többek között Andrew Wigginst is feladta a Cleveland Cavaliers, Love pedig könnyen lehet, hogy a nyáron lelép az együttestől.

A Boston Celtics legendás irányítója, Bob Cousy egy telefoninterjúban a Miami Heat centeréről, Hassan Whiteside-ról beszélt. Az egykori játékmester szerint 40 évvel ezelőtt történt visszavonulása óta nem mondott ilyet, de védekezésben és pattanózásban Whiteside az első, aki Bill Russellre emlékezteti - nem Patrick Ewing, nem Hakeem Olajuwon vagy éppen Shaquille O'Neal. Cousy szerint nagyon jól mozog a pályán a Heat középjátékosa, nagyon jók az időzítései, és úgy blokkol, hogy játékban is tartja a labdát, ahogy Russell is tette anno.

A Celtics és a Heat ma hajnalban játszottak egymással, és Whiteside azt mondta, óriási megtiszteltetés, hogy Cousy így gondolkodik róla, mert mindenki tudja, hogy Russell a liga történetének egyik legjobb blokkolója volt.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins Michael Lee-nek (Washington Post) nyilatkozott, és elmondása szerint a teljes szezonjuk egy igazi cirkusz volt. Jól kezdtek, aztán megbetegedett, és ettől a csapat is összeesett kicsit. Vállalja a felelősséget, mert tudja, hogy ha nem dől ki pár hétre, akkor nem történnek meg azok a dolgok, amik végül megtörténtek - itt Michael Malone vezetőedző menesztésére gondolt. Ezzel egy időben azonban azt is tudja, hogy nagyon sok dolog nem az ő sara, és mindenki tudja, miről beszél. Mindent egybevetve csalódást keltő az idény számára.

Az nem újdonság, hogy az Oklahoma City Thunder sztárjainak gondja van a médiával, most Russell Westbrook volt a soros, akinek a San Antonio Spurs elleni kiütéses vereséget követően a védekezést említették meg. Westbrook szerint megint ugyanaz a lemez, de akkor nem hallotta ezeket a hangokat, amikor négy meccset nyertek zsinórban, ezért kicsit meg is van zavarodva. A kosaras elismerte, hogy lehet úgy is nyerni, ha valaki rosszul védekezik, de akkor nem hozták ezt fel nekik, most meg igen. Az Oklahoma City az előző öt meccséből négyszer kapott 115 pontnál többet 100 támadásra vetítve.

A Dallas Mavericks erőcsatára, Amare Stoudemire Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) azt nyilatkozta, hogy szeretne még pár idényt lehúzni a ligában, nem akar visszavonulni. Volt Sunsos csapattársai közül Shawn Marion utolsó szezonjában jár, Steve Nash pedig nemrég vonult vissza hivatalosan is. "Én vagyok az utolsó" - mondta STAT. Még mindig nagyon frissnek, fiatalnak érzi lábait ahhoz, hogy visszavonuljon, még nem áll készen arra, hogy befejezze.

Úgy tűnik, hogy a Mavs is szeretné megtartani a magasembert. A csapat tulajdonosa, Mark Cuban azt nyilatkozta szintén MacMahonnak, hogy nagyon szereti Stoudemire-t, nincs elég jelző arra, hogy leírja, mennyire imádja. Cuban szerint a pályán és azon kívül is nagyszerű ember a kosaras. Szereti, hogy fizikálisan játszik, mindent megtesz a győzelemért. Valószínűleg az MLE egy részét ajánlják majd fel neki, ő pedig többéves szerződést akar majd magának.

Stoudemire Eddie Sefkónak (Dallas Mornings News) is nyilatkozott. Elmondása szerint nagyon sokat gondolkodott azon, hogy visszamegy a Sunshoz, miután a New York Knicks kivásárolta, de bajnoki címért akart küzdeni, ezért nem őket választotta. Nem ment azonban a San Antonio Spurshöz sem, mert tudta, hogy nagyon sok Suns-drukkernek rosszul esett volna ez a lépés, ezt egyszerűen nem tehette meg velük. Nehéz volt a döntés, de ő ebben az idényben bajnok akar lenni.

A Houston Rocketsnél Dwight Howard visszatért kéthónapos kihagyását követően - a center 4 pontot és 7 pattanót szerzett a New Orleans Pelicans ellen. A kosaras a találkozót követően azt nyilatkozta, a célja az volt, hogy úgy segítse a csapatot a sikerhez, ahogyan csak tudja, és olyan keményen játsszon olyan hosszú ideig, amennyire csak képes. Jó érzés volt számára visszatérni a pályára. Jól érezte magát, de sokszor olyan volt, mintha már le is kellene ülnie, mire bemelegedne. Most vissza kell szoknia, és örül, hogy egyáltalán újra játszhat.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Javier Maestro (Encestando.es) értesülései szerint készek a nyáron egy hároméves, nagyjából 17 millió dolláros szerződést Sergio Llull elé tenni. A 27 éves spanyol hátvédet a 2009-es draft 34. helyén húzta ki a Denver Nuggets, de nem sokkal később már a texasiaknál volt a játékjoga. Jelenleg 2019-ig tartó szerződése van a Real Madriddal, de ebből kiléphet kivásárlási pénz esetén - valószínűleg ezért is kapna ennyi pénzt.

Brandon Knight elcserélésével Steve Aschburner (nba.com) szerint rossz üzenetet küldött a Milwaukee Bucks saját játékosainak - azt, hogy nem akarják megfizetni őket akkor sem, ha jól teljesítenek a Bucks rendszerében. Jason Kidd vezetőedző a riportereknek azt nyilatkozta, hogy sokkal nagyobb dologról van szó, mint amit az újságírók el tudnak képzelni, úgyhogy várniuk kellene, mielőtt leírnak valamit róluk. Megpróbálnak felépíteni valamit, és nem csak hathónapos távban gondolkodnak. Úgy érzik, most olyan magjuk van, amely hosszútávon is az együttesnél fog maradni, és sikeresek is lesznek.

A Utah Jazz többéves szerződést kötött Jack Cooley-val a csapat hivatalos bejelentése szerint, miután második 10 napos szerződése lejárt tegnap éjszaka.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus