Hírmorzsák 2015-03-30 (11:00)

Beverley valószínűleg befejezte erre az idényre. Whiteside a rájátszásra visszatérhet, előbb nem biztos. LeBron megint Mozgovot dicsérte. Perkins szerint nekik ez munka, nem kell a legjobb barátoknak lenniük ahhoz, hogy együtt tudjanak dolgozni. Doc Riverset Marcus Smart saját magára emlékezteti, csak jobb kiadásban. Byron Scott szerint sok szabadügynök jelezte már felé, hogy szívesen igazolnának hozzájuk a nyáron. Al Jefferson nagyrészt Steve Clifford vezetőedző miatt igazolt a Charlotte-hoz. Prince még 2-3 évig akar játszani, leginkább bajnokesélyesnél. Mullin a St.John' egyetem vezetőedzője lesz. A Magicnél minél előbb hosszabbítanának Rob Hennigan GM-mel.

A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale több riporternek, köztük Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy Patrick Beverley valószínűleg nem lép pályára már ebben az idényben - először fogalmazott ilyen negatívan a tréner. Mint ismert, Beverley bal csuklójában szakadt el egy szalag, és további orvosi szakvéleményeket kér arról, hogyan kezeljék a sérülést - több forrás is megerősítette, hogy végső döntés még nincs az ügyben.

Joseph Goodman (Miami Herald) információi szerint a Miami Heatnél attól tartanak, hogy Hassan Whiteside-nak hosszabb időt kell kihagynia kézsérülése miatt - a Bucks elleni meccsen két ujja között szakadt fel a keze, amit 10 öltéssel kellett összevarrni. Nincs előre meghatározva, mikor várják vissza a középjátékost, de Erik Spoelstra vezetőedző azt mondta, a rájátszásban újra bevethető lesz Whiteside.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James nem először dicsérte meg Timofey Mozgovot. A sztár most Steve Aschburnernek (nba.com) adott nyilatkozatában mondta el, hogy mióta az orosz center megérkezett hozzájuk, talán ötödikek a pick-and-roll védésében, ez pedig csak annak köszönhető, hogy mekkora, hogy milyen hosszú végtagjai vannak, amikkel mindenhova odaér, illetve hogy mennyire jól védi a gyűrűt. Nagyon nagy szüksége van a Cavsnek egy ilyen emberre szerinte, ráadásul James úgy gondolja, Mozgov a támadóoldalon is elérte, hogy az ellenfelek tiszteljék.

Csapattársa, Kendrick Perkins a James és Kevin Love közötti viszonyról beszélt Ken Bergernek (CBS Sports). Szerinte az emberek azt nem értik meg, hogy ez nem egy olyan hely, ahol mindenkinek a legjobb barátoknak kell lenni, néha elfelejtik a szurkolók, hogy ez is egy munka. Amikor mások dolgozni mennek, ott sem minden munkatársuk a legjobb barátjuk. Nekik ez a munkájuk, és nem kell ahhoz jóban lenniük, hogy minden nap együtt tudjanak dolgozni.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) azt nyilatkozta, hogy Marcus Smart saját magára emlékezteti, csak egy jobb verzióban. Rivers szerint a Boston Celtics hátvédje kitűnő védő labdás emberen és labda nélkülin is, és bár támadásban még van hova fejlődnie, nagyon tetszik neki a játéka.

A másik Los Angeles-i gárda, a Lakers vezetőedzője, Byron Scott Mark Medinának (Los Angeles Daily News) arról beszélt, hogy más csapatokból nagyon sok nyáron szabadügynökké váló játékos jelezte már felé, hogy szeretne az aranysárga-liláknál játszani. Többen is odamentek már a kispadjukhoz meccs közben, és azt mondták, szeretnének Los Angelesben kosarazni a következő idényben, ez pedig nagyon jó érzéssel tölti el. Szerinte az a legfőbb, hogy a kosarasok ismerik a csapat történetét, tudják, hogy vissza fognak térni a csúcsra. Neveket külön nem mondott, nehogy megsértse a tamperinget tiltó szabályt, de szerinte nagyon jó nyár elé néznek.

A Charlotte Hornets centere, Al Jefferson Joel Brighamnek (Basketball Insiders) elárulta, azért választotta anno a csapatot szabadügynökként, mert látta, hogy a vereségekkel teli szezonok után változtatni akarnak. Látta a tehetséges fiatalokat, Kemba Walkert, Michael Kidd-Gilchristet vagy éppen Bismack Biyombót, de a legfőbb ok Steve Clifford vezetőedző volt. Mikor megkapta a tréner az állást, Jefferson pedig a Charlotte-nál járt interjún, tudta, hogy Clifford változtatni akar, ő pedig szeretett volna ennek részese lenni.

A Detroit Pistons kiscsatára, Tayshaun Prince azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy érzése szerint még 2-3 évnyi játék van benne, úgyhogy még nem akar visszavonulni. Bár elmondása szerint egyáltalán nem zárja ki, hogy a Pistonsszal hosszabbít, szeretne bajnokesélyes csapathoz kerülni, ami valószínűleg nem lesz még egy ideig a Detroitból.

A Sacramento Kingsnél jelenleg tanácsadóként dolgozó Chris Mullinnek felajánlották a St. John's egyetem vezetőedzői posztját, és Jon Rothstein (CBS Sports) értesülései szerint Mullin el is fogja fogadni az állást - az eddigi főedzőt, Steve Lavint pénteken menesztette az iskola. Az 51 éves egykori kiscsatár az egyetem történetének egyik legjobb kosarasa, háromszor választották a Big East konferencia legjobb játékosának a '80-as években.

Úgy néz ki, hogy az Orlando Magic tulajdonosainak tetszik a GM, Rob Hennigan munkája, és Josh Robbins (Orlando Sentinel) információi szerint minél előbb szeretnék meghosszabbítani a szakvezető jelenleg 2015/16-os szezon végéig tartó szerződését. A tárgyalásokra a DeVos család és Hennigan ügynöke között valószínűleg a nyáron kerül majd sor. Robbins úgy tudja, hogy a vezérigazgató, Alex Martins is szeretne egy új kontraktust kötni Hennigannel, mert úgy véli, hogy ha jelenlegi szerződése utolsó évébe lép, akkor a bizonytalanság miatt olyan döntéseket hozhat, amely inkább csak rövidtávon előnyös, ezért biztosítanák be a GM-et.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus